Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Oj tam są różne gusta, każdemu podoba się coś innego. Nie sądzę żeby jakiś pies ucierpiał nosząc norwegi :)[/QUOTE]

Każda z nas napisała to samo - jedni lubią norwegi, inni guardy, a jeszcze inni - obroże, ale widać nie dotarło.

Posted

[quote name='Czekunia']Każda z nas napisała to samo - jedni lubią norwegi, inni guardy, a jeszcze inni - obroże, ale widać nie dotarło.[/QUOTE]

Widać ktoś ma zły dzień:).
A tak na marginesie, nie mam julków, nie mam innych norwegów. Więc nie jestem stronnicza. Aczkolwiek julki mi się podobają.

Posted

No to mogę Wam zdać relację z Hurtty w TKMaxx ;) Ceny są niezależnie od rozmiaru - obroże 25zł a szelki (norwegi i Y) oraz nieprzepinane smycze po 55zł. W Częstochowie niebiesko-brązowe były tylko największe rozmiary szelek i jedna smycz (w ogóle była jedna :P), a pozostałe akcesoria w 2gim od lewej kolorze http://www.pelna-miska.pl/userdata/gfx/e1309934c6e30196145943510f5c4e92.jpg. Na żywo to jest bardziej pomarańcz niż czerwony. Smycz jak dla mnie beznadziejna, będzie strasznie cięła ręce ;) A obroże jakieś dziwne, widziałam tylko półzaciski bez regulacji.

Posted

[quote name='dance_macabre']U nas jest ta http://pelna-miska.pl/pl/p/Hurtta-PRO-smycz-amortyzujaca-Stretch-180cm-x-20mm/4445 niebieska
Właśnie te amortyzowane mi się nie podobają.

[quote name='drzalka']Hej
Chce kupić Lenie komplet Obroże Lupine + smycz podgumowana, a później szelki Lupine i przedłużana smycz podgumowana.
Zastawiam się co wybrać na początek.
Ja jestem za różowym i zielonym :).

[quote name='rashelek']No to mogę Wam zdać relację z Hurtty w TKMaxx ;) Ceny są niezależnie od rozmiaru - obroże 25zł a szelki (norwegi i Y) oraz nieprzepinane smycze po 55zł. W Częstochowie niebiesko-brązowe były tylko największe rozmiary szelek i jedna smycz (w ogóle była jedna :P), a pozostałe akcesoria w 2gim od lewej kolorze http://www.pelna-miska.pl/userdata/gfx/e1309934c6e30196145943510f5c4e92.jpg. Na żywo to jest bardziej pomarańcz niż czerwony. Smycz jak dla mnie beznadziejna, będzie strasznie cięła ręce ;) A obroże jakieś dziwne, widziałam tylko półzaciski bez regulacji.
Na prawdę te smycze są takie niefajne w dotyku? Myślałam właśnie o niej, ale skoro niewygodna to chyba zrezygnuję. Przynajmniej zaoszczędzę trochę kasy i zamiast tego kupię szarą z PSDD.

Posted

[quote name='Adzia123']Na prawdę te smycze są takie niefajne w dotyku? Myślałam właśnie o niej, ale skoro niewygodna to chyba zrezygnuję. Przynajmniej zaoszczędzę trochę kasy i zamiast tego kupię szarą z PSDD.[/QUOTE]

Ta, która była to chyba większy rozmiar (chociaż karabinierczyk nie był jakiś ogromny) i była bardzo ciężka. Do tego przypiekła mi palce, jak szybciej przejechałam po niej dłonią. Jak dla mnie zupełny niewypał i akurat smycz w ogóle niewarta swojej ceny, bo inne akcesoria Hurtty są super jakości ;)

Posted

Hej :)
Jakie szelki nadają się do biegania z psem ? Norweskie czy guardy?

Posted

[quote name='CAM']Hej :)
Jakie szelki nadają się do biegania z psem ? Norweskie czy guardy?[/QUOTE]
jeżeli chcesz typowo do biegania, to celowałabym bardziej w sleedy albo własnie w te x czy tam y :D

Posted

A wie ktoś może czy w TKMAXIE w Opolu też są te Hurtty?

Posted (edited)

[quote name='rashelek']No to mogę Wam zdać relację z Hurtty w TKMaxx ;) Ceny są niezależnie od rozmiaru - obroże 25zł a szelki (norwegi i Y) oraz nieprzepinane smycze po 55zł. W Częstochowie niebiesko-brązowe były tylko największe rozmiary szelek i jedna smycz (w ogóle była jedna :P), a pozostałe akcesoria w 2gim od lewej kolorze http://www.pelna-miska.pl/userdata/gfx/e1309934c6e30196145943510f5c4e92.jpg. Na żywo to jest bardziej pomarańcz niż czerwony. Smycz jak dla mnie beznadziejna, będzie strasznie cięła ręce ;) A obroże jakieś dziwne, widziałam tylko półzaciski bez regulacji.

dzięki. :)

Edited by Olson
Posted

[quote name='rashelek']Ta, która była to chyba większy rozmiar (chociaż karabinierczyk nie był jakiś ogromny) i była bardzo ciężka. Do tego przypiekła mi palce, jak szybciej przejechałam po niej dłonią. Jak dla mnie zupełny niewypał i akurat smycz w ogóle niewarta swojej ceny, bo inne akcesoria Hurtty są super jakości ;)[/QUOTE]
Ja kilka dni temu kupiłam w prodogu smycz hurtty nieprzepinaną odblaskową czerwoną o szerokości 2cm i jak dla mnie jest bardzo wygodna, nie ślizga się w dłoni i jest miękka. Jedyne czego mi brakuje to polarek na rączce. Oczywiście ta szara z PSDD jest ciut wygodniejsza, bo cieńsza, ale na hurttę narzekać nie mogę, bo bardzo fajna jest ta smycz. Może trafiłaś na jakąś szeroką i dlatego taka niewygodna się wydawała.

Posted

Ma ktoś obrożę moro od DS? Byłabym wdzięczna za fotkę na psie :)
Na wystawie kupiłam smycz od Alexandry, moro własnie i przydałaby mi się obroża do kompletu. Chciałabym zobaczyć jak to wygląda na psie :)

Posted (edited)

ja też byłam dziś w Tkmaxxie i faktycznie przepinana smycz brązowo-niebieska wydała mi się taka jakby szorstka... ja bym jej nie kupiła za taką cenę.

ale jak zobaczyłam niebiesko-brązowe norwegi to się w nich zakochałam. akurat była tylko jedna sztuka dla duzego psa, ale nie mogłam znalezc na matce wymiarów i zostaly w sklepie :( . mogłby ktoś mi powiedziec jaka jest długość paska piersiowego? ;)
tych drugich szelek y czy tam x czarno-czerwonych i obróż było duużo, ale tylko w małych rozmiarach niestety

edit: juz znalazłam tabele rozmiarów

Edited by monika15
Posted

Co jest takiego w tej hurcie że się wszyscy nią podniecają? Tak samo co jest w juliusach takiego wielkiego ? Były takie same jak julki w tchibo, i za pół ceny ..

Posted

[quote name='lucky23']Co jest takiego w tej hurcie że się wszyscy nią podniecają? Tak samo co jest w juliusach takiego wielkiego ? Były takie same jak julki w tchibo, i za pół ceny ..[/QUOTE]
Staranność wykonania i wytrzymałość, to są rzeczy na lata ;)

Posted

[quote name='lucky23']Co jest takiego w tej hurcie że się wszyscy nią podniecają? Tak samo co jest w juliusach takiego wielkiego ? Były takie same jak julki w tchibo, i za pół ceny ..[/QUOTE]
ty masz prawo zadawać pierdyliard pytań, a my mamy prawo jarać się hurttą i julkami ;)