Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='masdamerka']Dobra - superhero :D Tylko teraz dwie opcje: martingale 2,5cm lub zatrzask 3 cm. Jak się sprawują martingale od furkidza? Mocno odstają niezaciśnięte? :)[/QUOTE]
w ogóle nie odstają :) mam martingale jedno już od jesieni i oprócz delikanie przetartego zacisku przy okuciach sprawuje się świetnie.
zatrzaski z furkidza się odpinają przy silniejszych nieco psach , już kilka osób o tym pisało więc ja bym nie ryzykowała.

Posted

Ta superhero Furkidzowa jest świetna, ale kurde kolejna turkusowa rzecz by była u nas, jeszcze myślałam nad zwykłą tasiemką superbohater, którą każdy zna, ale sama nie wiem, najpierw ćwieki.

A wiecie może który z handmade'ów robi kantarki dla psów? to bym zamowila razem z obrożą ewentualnie:)

Posted

Manufaktura MiauHau na pewno robią kantarki :>
Ja bym chętnie zamówiła biedrony z Manufaktury ale nie mam pojęcia jaką smycz do tego :C A obszytej materiałem całej nie chcę.
I się zastanawiam czy brać smycz do kompletu z szelkami (limonkowe i czerwone) czy wziąć np rogza czarnego i mieć do wszystkiego, aczkolwiek smutna taka czarna..

Posted

Manufaktura to wiem, ale tak mysle gdzie jeszcze, bo nie wiem jaką obroze bym mogla wziąć z Manu, jeszcze musze sie rozejrzec, ale teraz od cholery tego wszędzie, już człowiek głupieje :lol:

Weź czarną;) ja mam do wszytskiego rurową z DS bo jest miękka i krótka, taka żeby tylko w razie czego mieć, chociaż jak tak patrze to chętnie bym kupiła jakąś ładną z haftem :roll:

Posted

[quote name='westie_justa']Manufaktura to wiem, ale tak mysle gdzie jeszcze, bo nie wiem jaką obroze bym mogla wziąć z Manu, jeszcze musze sie rozejrzec, ale teraz od cholery tego wszędzie, już człowiek głupieje :lol:

Weź czarną;) ja mam do wszytskiego rurową z DS bo jest miękka i krótka, taka żeby tylko w razie czego mieć, chociaż jak tak patrze to chętnie bym kupiła jakąś ładną z haftem :roll:[/QUOTE]
DS robi kantary, ale sądzę, że każda firma jak poprosisz i sie dogadasz to zrobi bez problemu :)

Posted

tez mnie kusi te hurrta stajl.
mialam zamawiac szelki w czerwcu i chce komplet obroza+smycz z Tutti (ten aztecki). Szelki mialam brac z PSDD a teraz juz nie wiem :-(

Posted (edited)

westie_justa- no właśnie wiem, że uniwersalna, ale jak pomyślę o kolorowej taśmie+akcenty ze wzorkiem+przeszycie nitką+siateczka.. Ah!
Tylko mam taki problem, że wolę smycz 15 mm a w tej szerokości rogz ma 140/160 cm, a 180 ma w 1 cm :< a nie znam innej firmy, która ma taśmę 15mm z nitką odblaskową w długości min. 180 cm..

EDIT:
Doradziłby ktoś jaki wzorek ze strony craftoholic pasuje do limonkowego podkładu i jaka do tego siateczka z Ohmydog? Bo nie wiem :<

Edited by MakeBelieve
Posted

[quote name='vege*']DS robi kantary, ale sądzę, że każda firma jak poprosisz i sie dogadasz to zrobi bez problemu :)[/QUOTE]
No własnie DS nie robi, bo pytałam się jakis czas temu :)
[quote name='MakeBelieve']westie_justa- no właśnie wiem, że uniwersalna, ale jak pomyślę o kolorowej taśmie+akcenty ze wzorkiem+przeszycie nitką+siateczka.. Ah!
Tylko mam taki problem, że wolę smycz 15 mm a w tej szerokości rogz ma 140/160 cm, a 180 ma w 1 cm :< a nie znam innej firmy, która ma taśmę 15mm z nitką odblaskową w długości min. 180 cm..[/QUOTE]
Ale ile więcej kasy, no i pasuje do jednego kompletu :eviltong:
hmm ja mam chyba 130cm dla westa i jest ok, ale nie wiem może potrzebujesz dłuższej;)

Posted

[quote name='vege*']DS robi kantary, ale sądzę, że każda firma jak poprosisz i sie dogadasz to zrobi bez problemu :)[/QUOTE]

Właśnie nie każda, kiedyś pytałam DS i nie chcieli zrobić, niedawno zamawiałam smycz z PSDD, też o kantar pytałam i nie szyją. W końcu zamówiłam na allegro od HappyHusky i jestem po raz drugi bardzo zadowolona, bo rozmiar dopasowują idealnie. Zamówiłam też drugi z AmiPlay, ale ten psu jakoś przeszkadza.

Posted

[quote name='Victoria']dzieki gops :)

a sa rozne wzorki haftów ??

zamówilam pomaranczowa w koncu :razz:[/QUOTE]
ja też zmieniłam z różu na pomarańcz dla suki, na pewno wyjdą ładne .

Posted

[quote name='Paatrycja']Ktoś mógłby mi powiedzieć, gdzie można składać zamówienia materiałów z tego albumu?
http://allegro.pl/sklep/22651556_dogstyle

Mam pytanie. Od pewnego czasu chodzi mi po głowie ta seria rogza http://www.pelna-miska.pl/pl/c/Lumber-Jack-XL-25mm/167

Widzę, że DogStyle robi coś podobnego, ale tylko niebieskie i czerwone... Są może jeszcze inne firmy, które miały by tę odblaskową tasiemkę?