vege* Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Amber napisał(a):Niewygodne? Tj. dla małego psa nie widzę zastosowania, ale gdy trzeba mieć dobry uchwyt w każdej części smyczy, to gumowane sprawdzają się rewelacyjnie. Nie palą przy tym rąk. Dla mnie rurowe, śliskie smycze są wręcz niebezpieczne. Tak więc punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;). Dla mnie ta gumowa jest sztywna i twarda, a rurowa leży w dłoni super i dla mnie nie jest śliska :) wiec co kto lubi :) Quote
Amber Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Ja się kłócić nie zamierzam, ale nikt nie nie wmówi, że jest lepsza smycz jeżeli chodzi o stabilność w ręce (też w rękawiczkach) niż gumowana. Czy sztywna i twarda to mnie mało obchodzi. Kwiatków też na niej nie oczekuje :eviltong: Quote
Adriana. Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Olson napisał(a): Dlatego też trzeba dobrze trafić. Np. Day on Bahama i Hippie Elephants są średniej jakości. Ale przy noszeniu, mniej więcej 3-4 razy w tygodniu wyglądają jak nowe. :) Ja ma właście Hippie Elephants ;) Quote
vege* Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Amber napisał(a):Ja się kłócić nie zamierzam, ale nikt nie nie wmówi, że jest lepsza smycz jeżeli chodzi o stabilność w ręce (też w rękawiczkach) niż gumowana. Czy sztywna i twarda to mnie mało obchodzi. Kwiatków też na niej nie oczekuje :eviltong: Ja też się kłócić nie chcę ;) Fakt jest stabilna, ale dla mnie mało wygodna bo nie lubię sztywnych smyczy ;) Ale tak jak napisałaś w zimę w rękawiczkach jest wygodniej bo się nie ślizga :) Quote
gops Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 smycz gumowa jest po to by się po niej ręce nie ślizgały i można bylo złapać bezpiecznie w każdej części smyczy i do tego się sprawdźa , wyprowadzałam na niej ponad rok nie lubiących innych suke której zdarzało się szarpać i była idealna. ale była zwyczajnie nie przyjemna w dotyku dla mnie więc jesli nie ma potrzeby ja wole zwykłe smycze najlepiej plecione/sznurowe te się mniej ślizgają . Quote
rashelek Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Ja mam super miłą w dotyku smycz z Hiltona, to też jakiś rodzaj rurowej, w ręce leży jak marzenie i w ogole nie pali. Ale jest króciutka - 1,2m - więc praktycznie z nią nie chodzę. A dłuższe są już zwykłe nylonówki, fatalne w dotyku... Teraz mam w planach się szarpnąć na tą sznurową Chabę, zakochałam się w tej smyczy :D Ciekawe tylko, jak się będzie sprawować... Quote
NightQueen Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Amber napisał(a):Ja się kłócić nie zamierzam, ale nikt nie nie wmówi, że jest lepsza smycz jeżeli chodzi o stabilność w ręce (też w rękawiczkach) niż gumowana. Czy sztywna i twarda to mnie mało obchodzi. Kwiatków też na niej nie oczekuje :eviltong: wmawiać ci nic nie zamierzam, dla mnie jest lepsza od taks niż gumowa i tyle w tym temacie. A tak w ogóle to przestały podobać mi się obroże z naszywanymi tasiemkami kompletnie, chyba za dużo tego tutaj. W ogóle nie wyszło nic nowego co bym mieć musiała, także obroży już od dłuższego czasu nie kupiłam, bo nie ma co kupić Quote
Amber Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Ja lubię fakturę gumowanej smyczy dlatego, że wiem, że żadna przykra niespodzianka się przy jej użytkowaniu nie wydarzy ;) Quote
vege* Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 rashelek napisał(a):Ja mam super miłą w dotyku smycz z Hiltona, to też jakiś rodzaj rurowej, w ręce leży jak marzenie i w ogole nie pali. Ale jest króciutka - 1,2m - więc praktycznie z nią nie chodzę. A dłuższe są już zwykłe nylonówki, fatalne w dotyku... Teraz mam w planach się szarpnąć na tą sznurową Chabę, zakochałam się w tej smyczy :D Ciekawe tylko, jak się będzie sprawować... O to jak kupisz tą sznurową to zdaj relacje bo jestem jej ciekawa :) NightQueen napisał(a):wmawiać ci nic nie zamierzam, dla mnie jest lepsza od taks niż gumowa i tyle w tym temacie. A tak w ogóle to przestały podobać mi się obroże z naszywanymi tasiemkami kompletnie, chyba za dużo tego tutaj. W ogóle nie wyszło nic nowego co bym mieć musiała, także obroży już od dłuższego czasu nie kupiłam, bo nie ma co kupić Ja też dawno nic nie kupowałam. Ostatnie dwie obroże jakie kupiłam to było na gwiazdkę i od tamtego czasu nic. Chciałam u taks zamówić obrożę z naszywką 'spongebob', ale niestety nie miała już jej a ta z bazarku była za mała :( Quote
Luzia Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Ja 3 rok mam komplet rogza z odblaskowa nitką i jest po prostu rewelacja. Jak się ubrudzi wrzucam do pralki i jest jak nowy ( smycz używam praktycznie cały czas, obrożę zamiennie z innymi). Dodatkowo dla mnie jest miękki i fajnie w dłoni leży, a jak trzeba to łatwo zwinąć i do kieszeni schować :) Quote
dance_macabre Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Rogzy odpadają, za krótkie. Ja ogumowanych nie lubię, cyba zostaje napisać do task. Dzięki dziewczyny.;) Porównanie zatrzasków z AD 2,5cm, DS 2,5cm i PSDD 3cm Quote
katasza1 Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 [quote name='dance_macabre']Rogzy odpadają, za krótkie. Ja ogumowanych nie lubię, cyba zostaje napisać do task. Dzięki dziewczyny.;) Porównanie zatrzasków z AD 2,5cm, DS 2,5cm i PSDD 3cm Ja w PWDD mam zupelnie inny zatrzask. Quote
angineuuka Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 a ja jestem ciekawa PSDD ... zobaczymy co to będzie.. :) Quote
chrupcia Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 jakieś propozycje koloru szelek dla tej panny ? :) ost odkryłam, że przecudownie prowadzi mi się tę panne w szelasach i chyba będę zmuszona kupić drugie ;) norwegi czy guardy to już mniej istotne :) o, a przy okazji na zdjęciu w norwegach z pawsitivedog, są rewelacyjne, już raz prane i niestety do końca się białe nie doprało, ale i tak jestem z nich bardzo zadowolona :) Quote
Olson Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Flea_mbb napisał(a):Pianka 11 z AD ma wewnątrz siateczkę z drobnymi oczkami, taką jak w sitku do lapania rybek akwariowych:lol: Gąbki niet. O, nie zauważyłam tego wcześniej. A pokażesz jak to wygląda? To znaczy, że coś tam jest włożone jeszcze? Quote
zahirka11 Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 chrupcia ja widzę ją w zieleni, limonce ale chyba te są zielone? może jeszcze fiolet? furkidz obniżył cenę owieczek i bardzo mnie kuszą. ma ktoś może zdjęcie na psie? Quote
masdamerka Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Angi - zahirka ma rację, przecena na owieczki które chciałaś kupić :cool3: Quote
nadira Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Czy mogę liczyć na jakieś opinie o obrożach od Gadżeciaków? Dokładniej chodzi mi o ich ekoskórkę- jak wiele zniesie, zanim będzie się nadawała do kosza? Quote
angineuuka Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 zamówiłam te owieczki, matka mnie zabije.. :placz::diabloti: Quote
majusa Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 chrupcia napisał(a):jakieś propozycje koloru szelek dla tej panny ? :) ost odkryłam, że przecudownie prowadzi mi się tę panne w szelasach i chyba będę zmuszona kupić drugie ;) norwegi czy guardy to już mniej istotne :) o, a przy okazji na zdjęciu w norwegach z pawsitivedog, są rewelacyjne, już raz prane i niestety do końca się białe nie doprało, ale i tak jestem z nich bardzo zadowolona :) Bardzo fajnie dobrałaś kolorystycznie te norwegi z PSDD do młodej ! Ja polecam kolory takie jak na tych rombach z szelek bo jak widać jej pasują czyli: limonka, turkus/mieta, pomarańcz. Quote
zahirka11 Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 a ja cały czas ze sobą walcze:-P nie wiem czy brać następne 3cm mi się podoba na Tośce ale reszcie nie:-/ Quote
vege* Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Angi napisał(a):zamówiłam te owieczki, matka mnie zabije.. :placz::diabloti: wiedziałam, że weźmiesz :diabloti: Quote
angineuuka Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 zahirka11 napisał(a):a ja cały czas ze sobą walcze:-P nie wiem czy brać następne 3cm mi się podoba na Tośce ale reszcie nie:-/ reszcie się podobać nie musi ;) ewentualnie jak mi się nie spodobają to ci je sprzedać będę mogła :lol: o ile rozmiaróka będzie okej :lol: Quote
zahirka11 Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 ja mam obroże na 30 35cm a ty? jakby co to jestem pierwsza do odkupienia nawet jak zamówie bd miała dwie bo strasznie mi się podobają:-P ale mam problem jestem teraz u babci która nie ma komputera i cały czas korzystam z tel. nie wiem czy da się przez to zamawiać:-/ Quote
Marchewkowy Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 katasza1 napisał(a):Ja w PWDD mam zupelnie inny zatrzask. dzięki za fotke super wygląda ten zatrzask z pwdd Quote
Recommended Posts