rika Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 Luzia napisał(a):Będzie kołnierzem jeśli założysz go psu z krótką szyją, tu nie chodzi o to że kołnierzem nazywam obrożę 5 cm, tylko taką która jest za szeroka na psie. Mój Pamir jest dość duży ( 53 w kłębie), a z obrożą 3 cm wygląda... hmmm powiem tak, mam jedną i nosze ją bardzo rzadko, tylko dlatego że jest miękka i dobrze nadaje się jak biega ze mną lub gdy jestem na rolkach, a i to nie zawsze. A jak inaczej to nazwać? Psu raczej nie jest wygodnie gdy obroża jest szerokości jego szyi Damon ma 37cm w kłębie, a w obroży 2,8cm wygląda całkiem dobrze :eviltong: Quote
gops Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 (edited) omry napisał(a):Avril ma białą część szyi odbarwioną przez łańcuszki przy obrożach. Średnio to wygląda. Teraz kupiłam jej łańcuszek Trixie i już się boję :lol: ja się już boję w ciemno kupować , po ostatnim odbarwieniu sierści prałam psa z 10 razy a i tak był ślad .. samo zeszło z czasem . tyle że mój ma całą białą szyje i z dwóch stron brudzi , jak idzie na smyczy z góry i z dołu jak jest luzem . Edited May 1, 2013 by gops Quote
motyleqq Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 dzięki za rady :) ta opcja z naszytym wzorkiem jest fajna. teraz nosi chyba 2cm i ledwo widać w tych kłakach, więc chyba wybiorę 2,5. ma jedną obróżkę w wyprawce, więc na początek zamówię szelki pomarańczowe, a za jakiś czas turkusową obrożę :) Quote
Jara Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 gops napisał(a):Jara powedź mi proszę jaki to rozmiar szelek i ile długości ma Twoja bullka/lub bullek myli mnie trochę zawsze brak jajek ? chciałam mojemu kupić ale obawiałam się że przy dobrym rozmairze z przodu będą dużo za długie bo on taki krotki ;/ bardzo fajnie wyglądają czarne szelki na białym psie .- Szelki są w rozmiarze "M". Z tego co pamiętam Buła ma od karku do troszkę dalej niż nasada ogona 49-50cm. To są w końcu pierwsze porządne szelki, które nie kończą się tuż za łapami i nie obcierają. Quote
Nikita89 Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 Merlak merlakowi nierówny, motyleqq, zazdroszczę jakiego kontrastowego merlaka :) Na moją niby wszystko pasuje i nic. Nigdy nie umiem dobrać tak, bym była zadowolona z połączenia z moją pleśnią Activdog, czerwony polar, pomarańczowa taśma, zielony wzorek Sportowcom na stoku się podobało takie połaczenie, w każdym razie szelki bardzo dobrze widoczne na takim psie :) Quote
Smile of Red Witch Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 [quote name='motyleqq'] A co to za śliczne cudeńko?? A ja mam smycz Juliusa i jestem z niej mega niezadowolona. Quote
a_niusia Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 ja bym dla merlaka wlasnie nie brala pomaranczowych szelek tylko cytrynowe. obczajcie te tasme z ds. jest absolutnie sliczna!!!! i merlak by wygladal w niej mega. https://picasaweb.google.com/101825270268017642048/WZORNIKTASM#5861832085206074290 Quote
motyleqq Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 [quote name='Nikita89']Merlak merlakowi nierówny, motyleqq, zazdroszczę jakiego kontrastowego merlaka :) Na moją niby wszystko pasuje i nic. Nigdy nie umiem dobrać tak, bym była zadowolona z połączenia z moją pleśnią Activdog, czerwony polar, pomarańczowa taśma, zielony wzorek Sportowcom na stoku się podobało takie połaczenie, w każdym razie szelki bardzo dobrze widoczne na takim psie :) dzięki :) Twój faktycznie zupełnie inny, jasny. ja właśnie obawiam się że kolor zginie w sierści i dlatego chcę coś wyrazistego :) [quote name='Smile of Red Witch']A co to za śliczne cudeńko?? to mudi, Vaffel Wartownik Wiatru :) [quote name='a_niusia']ja bym dla merlaka wlasnie nie brala pomaranczowych szelek tylko cytrynowe. obczajcie te tasme z ds. jest absolutnie sliczna!!!! i merlak by wygladal w niej mega. https://picasaweb.google.com/101825270268017642048/WZORNIKTASM#5861832085206074290 nie kuś mnie! Quote
a_niusia Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 KUP JA!!! serio lepsza niz pomaranczowa!!! i nie widzialam jeszcze, zeby ktos taka mial. Quote
angineuuka Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 a_niusia napisał(a):KUP JA!!! serio lepsza niz pomaranczowa!!! i nie widzialam jeszcze, zeby ktos taka mial. żółty też by fajnie wyglądał! :) Quote
motyleqq Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 a_niusia napisał(a):KUP JA!!! serio lepsza niz pomaranczowa!!! i nie widzialam jeszcze, zeby ktos taka mial. Angi napisał(a):żółty też by fajnie wyglądał! :) no i znów mam dylemat! tylko to się straszliwie brudzić będzie Quote
vege* Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 motyleqq napisał(a):no i znów mam dylemat! tylko to się straszliwie brudzić będzie jaki dylemat? bierz wszystkie :evil_lol: Quote
masdamerka Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 Chyba praktyczniejszy będzie pomarańcz od żółci ;) Quote
Unbelievable Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 według mnie brudzić się będzie tak samo : P ja tam wszystko wrzucam do pralki jak mi się przypomni i mam czyste, a suka ma bardzo jasno różową obrożę Quote
motyleqq Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 vege* napisał(a):jaki dylemat? bierz wszystkie :evil_lol: jasne :evil_lol: nie mogę dyskryminować Etny kupując szczeniaczkowi więcej ciuchów niż ma ona! :evil_lol: i tylko mi nie mów że mam jej dokupić :diabloti: masdamerka napisał(a):Chyba praktyczniejszy będzie pomarańcz od żółci ;) no też mi się tak wydaje, zwłaszcza że będzie spacerował na terenach przy wodzie i na pewno Etna go nauczy jak się profesjonalnie brudzić :evil_lol: Martyna ja mam jedną jasną obrożę dla Etny i ostatnio wróciła czarna ;) bo piesolka kładzie się w błoto. ale w sumie to nie ma chyba wielkiej różnicy pomarańcz czy żółty, oba są jasnymi kolorami Quote
vege* Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 [quote name='motyleqq']jasne :evil_lol: nie mogę dyskryminować Etny kupując szczeniaczkowi więcej ciuchów niż ma ona! :evil_lol: i tylko mi nie mów że mam jej dokupić :diabloti: no trudno, skoro nie mogę tak powiedzieć to nie mówię :diabloti: ale ja dalej jestem za jasnym turkusem :loveu: Quote
a_niusia Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 te tasmy dog style nie sa mega brudliwe. poza tym na wlacha-dajesz do pralki i zaraz suche. ja mam rozowy, limonka, turkus i mieta. mieta jest jasna i calkiem dobrze zyje mimo ze juz wiele razy byla brudna. mam tez od marty taka zwykla zolta tasmowke, co raz dostalam gratis i tez dobrze sie ma. ja tez zamawiam cytrynowa obrozke jesli tylko kotlety nie zawioda:loveu: Quote
Olson Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 A ja jestem bardzo ciekawa gdzie się podziewa nasz AD. :mad: Miało być 5 dni roboczych od 18, a tu kicha. Nie ma go nadal. motyleqq, bierz cytrynkę. :loveu: Quote
Victoria Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 Olson napisał(a):A ja jestem bardzo ciekawa gdzie się podziewa nasz AD. :mad: Miało być 5 dni roboczych od 18, a tu kicha. Nie ma go nadal. motyleqq, bierz cytrynkę. :loveu: oooo my z Ewa tez czekamy tyle :loveu: ;/ Quote
Adriana. Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 (edited) [quote name='gops']furkidz się trochę boje z łańcuszkiem że będzie się prziecerał jak zaciski . Ja mam furkidza z łańcuszkiem. Był noszony kilka miesięcy prawie codziennie i jest bardzo mało zniszczony.Jedyne przetarcia są od wewnętrznej strony przy kółeczkach, ale tego nie widać. Ogólnie moim zdaniem jak na tak intensywnie używaną obrożę, często brudzoną i często praną wygląda na prawdę nieźle. Nawet kolory mało wyblakły. Na żywo są intensywniejsze niż na tym zdjęciu: Edited May 1, 2013 by Adzia123 Quote
Adriana. Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 Olson napisał(a):A ja jestem bardzo ciekawa gdzie się podziewa nasz AD. :mad: Miało być 5 dni roboczych od 18, a tu kicha. Nie ma go nadal. Napisz do nich. Ja miałam czekać na szelki 2 tygodnie. Po 20 dniach napisałam do nich czy moje szelki zostały już uszyte. Jeszcze tego samego dnia dostałam odpowiedź, a dwa dni później miałam szelki w domu :lol:. Quote
Olson Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 Adzia123 napisał(a):Napisz do nich. Ja miałam czekać na szelki 2 tygodnie. Po 20 dniach napisałam do nich czy moje szelki zostały już uszyte. Jeszcze tego samego dnia dostałam odpowiedź, a dwa dni później miałam szelki w domu :lol:. Nie wiem czy jest sens, bo teraz jest długi weekend. Więc pewnie i tak odpiszą dopiero w poniedziałek... Ale spróbuję. ;) Victoria, a też dali Wam czas oczekiwania 5 dni? Quote
masdamerka Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 Tak się zastanawiam.. Jak ciasno powinna być obroża półzaciskowa po zaciśnięciu? Lugoł ma wyregulowaną tak że palca za Chiny Ludowe tam nie wsadzę :) Quote
vege* Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 masdamerka napisał(a):Tak się zastanawiam.. Jak ciasno powinna być obroża półzaciskowa po zaciśnięciu? Lugoł ma wyregulowaną tak że palca za Chiny Ludowe tam nie wsadzę :) Ja mam wyregulowane tak, że po zaciśnięciu nie poddusza psa, ale też nie zejdzie z głowy ;) Quote
rashelek Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 motyleqq napisał(a):no też mi się tak wydaje, zwłaszcza że będzie spacerował na terenach przy wodzie i na pewno Etna go nauczy jak się profesjonalnie brudzić :evil_lol: Martyna ja mam jedną jasną obrożę dla Etny i ostatnio wróciła czarna ;) bo piesolka kładzie się w błoto. ale w sumie to nie ma chyba wielkiej różnicy pomarańcz czy żółty, oba są jasnymi kolorami Wszystko zależy od taśmy ;) My mamy dwie pary szelek z Trixie, jasne Mojave i ciemnoniebieskie Paws i te pomarańczowe łapią zdecydowanie mniej brudu, chociaż pies jest syfiarzem strasznym. No i parciane taśmy szybciej wypierzesz, wysuszysz i na następny spacer będą jak nowe :D Ja zdecydowanie popieram pomarańczowy, ta cytryna mi się nie podoba zupełnie :P A i tak musisz mu kupić ten jasny turkus z DS!!! Quote
Recommended Posts