Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kkanarekk']Gunia w nowych szelkach od DS. to nasze pierwsze zamówienie z DS te szele i jeszcze 3 obroże- jutro wrzucę zdjęcia pozostałej 2 w obrożach. I właśnie domawiam szelki dla reszty psiaków bo są super, jestem baaaardzo zadowolona, jakość rewelacyjna a kolor dużo żywszy niż na zdjęciu
[url]https://lh6.googleusercontent.com/-D8yIH2E4MQY/UWxFLJRlF5I/AAAAAAAAAnc/zx8iNmk5HfI/s512/IMG_0834.JPG[/url]
[/QUOTE]

Szelki są bomba też mam takie tzn ja mam na zatrzask ale też 4cm :lol: były 2 razy upaćkane przeklinałam w duchu że takie jasne wybrałam ale na szczęście się doprały :cool3:zdecydowanie na mokre dni dla niskiego psa się kolorek średnio nadaje :razz:

Posted

[quote name='masdamerka']Ile czekaliście na realizację zamówień od AD? :)[/QUOTE]

Jak zamawiałam szele to mi napisali, że realizacja zamówienia będzie trwała około 14 dni, bo mieli dużo zamówień. 16 dnia chyba napisałam maila z pytaniem jak tam moje zamówienie i na drugi dzień już mieliśmy szelki :lol:.

[quote name='Lucky.']megi w ad ;)
w sumie to nie wiem czy mi się podoba ...[/QUOTE]

Mi ta tasiemka się wcześniej nie podobała, ale już w obroży jest całkiem fajnie :lol:. Większość wzorków tasiemek mi się nie podoba dopuki nie zobaczę gotowych akcesoriów na psach ;).

Rogzy już zamówione... :grins:. Ile mniej więcej czekaliście na przesyłkę z ProDoga? Zamawiałam przesyłkę pocztową.

Posted

Hej, [b]lucky.[/b], Megi mi się w nim podoba, wygląda, moim zdaniem, dużo lepiej niż na "symulacji", którą robiłyśmy :D .

Ja od AD czekałam różnie, najpierw na obrożę bardzo krótko, na szelki ok. 14 dni rzeczywiście, ale tak szczerze to nie siedziałam jak na igłach i nie odliczałam dni. Śmiesznie wyszło tylko, bo maila że zamówienie zrealizowano i wysłano dostałam po tym jak szelki były już u mnie w domu :D .

[quote name='"Adzia123"'][COLOR=#000000]Ile mniej więcej czekaliście na przesyłkę z ProDoga? Zamawiałam przesyłkę pocztową.[/quote]
No przecież przy wyborze produktu masz ustaloną dostępność, a w regulaminie maksymalny czas oczekiwania. Ja na produkt dostępny w 24h czekałam niecałe w sumie 3 dni, bo w dniu zaksięgowania przez nich przelewu paczka została wysłana, no a dwóch dni potrzebuje poczta na dostarczenie priorytetu.

Ja dziś popełniłam "małe" przestępstwo i zakupiłam małemu psu skórzany komplet - obroża Woza + skórzana smycz. Jakoś nie mam wyrzutów sumienia, za to mogłabym siedzieć i głaskać tę obrożę taka jest mięciutka [/COLOR]:loveu:

Posted

A czy taka linka z Chaby jest wytrzymała? Wydaje mi się, że szczeniakowi łatwiej bedzie przegryźć taką linkę, niż taśmę.
[url]http://allegro.pl/smycz-regulowana-linka-6mm-220cm-bardzo-mocna-i3099475982.html[/url]

Posted

Przyszły DS. Nie jestem zadowolona. Szelki mają inne wymiary, niż podałam i są za małe :-( a miętowa taśma na żywo jest ciemniejsza i bardziej zielona, niż na zdjęciu...

Posted

[quote name='rika']Przyszły DS. Nie jestem zadowolona. Szelki mają inne wymiary, niż podałam i są za małe :-( a miętowa taśma na żywo jest ciemniejsza i bardziej zielona, niż na zdjęciu...[/QUOTE]

hej,
My jeszcze naszych nie mamy ale tez licze ze dzis dojda.
Jak to inne wymiery? Napewno ? Jesli to wina DS to pewnie mozesz reklamowac. Nigdy nie slyszalam na forum zeby wymiary w DS sie nie zgadzaly z podanymi. Masz moze zdjecie?

Posted

[quote name='rika']Przyszły DS. Nie jestem zadowolona. Szelki mają inne wymiary, niż podałam i są za małe :-( a miętowa taśma na żywo jest ciemniejsza i bardziej zielona, niż na zdjęciu...[/QUOTE]

Może ty źle podałaś? Ale tak czy siak, napisz do DS powinni ci to poprawić. :) A co do kolorów, to chyba wiadomo, że kolor nie zawsze są takie jak na zdjęciu... ;) ;)

Posted

No niestety, nie zgadzają się :-( w przednim pasku są 4cm różnicy, w grzbietowym 2, przez co szelki są odrobinę za wysoko i zdecydowanie za blisko pach. No nic, pewnie da się to jakoś poprawić...

Posted

A ja juz wczesniej znalam taki przypadek ze DS robilo obroze i byla podana informacja ze pies mial zalozmy 30cm w szyi a obroza zostala uszyta tak ze ledwo sie zapinala na szyi czyli jej calkowita dlugosc wyniosla 30cm+zatrzask. Reklamacja nie zostala uwzgledniona ; ))

Posted

Zdjęcie na Damonie: Kolory faktycznie wychodzą zupełnie inne, niż w realu, ale to akurat nie problem...
edit: tak teraz patrzę i nie widzę ozdobnej tasiemki na rączce. Czy to dodatkowa opcja?
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-bP24DSfj0nA/UW0Y1NAp2JI/AAAAAAAAEYM/UN9Ux3sSzb0/s637/P1011274.JPG[/IMG]

Posted

Szelunie same w sobie bardzo ladne. Ozdobna tasiemka moim zdaniem powinna byc skoro nie podałaś ze nie chcesz (ja podawałam ze nie chce za to za dopłatą brałam ozdobne przeszycie na tasmie).
Rozmiar natomiast faktycznie niedopasowany. Czasem wychodza niescisłosci z rozmiarem i musisz to wyjasnic jeśli dobrze podałas.
Na pewno podałas ze ta tasma piersiowa jest liczona bez tej bocznej ? Mam nadzieje ze uda Ci sie wszystko załatwić pozytywnie i Damonek bedzie miał fajne szelunie bo poza rozmiarem naprawde mi sie w nich podoba.

Edit. teraz ja jestem cala spanikowana czy u nas z rozmiarem ok. Jesli uszyli mi tak jak podalam a nie bedzie pasowac to moze byc tylko moja wina bo ta mi sie strasznie wiercila przy 3 krotnym mierzeniu.......aaaaa......gdzie ten listonosz?:mad:

Posted

[B]Rika[/B] szele i grzywek świetne :loveu: Ale rozmiar rzeczywiście nie trafiony.
[B]BBeta [/B]ale piękni :crazyeye: Jakie rozmiary szelek? Mogłabyś zmierzyć przednie obręcze? Dla Lu zastanawiam się pomiędzy S a XS.

Posted

[quote name='majusa']Szelunie same w sobie bardzo ladne. Ozdobna tasiemka moim zdaniem powinna byc skoro nie podałaś ze nie chcesz (ja podawałam ze nie chce za to za dopłatą brałam ozdobne przeszycie na tasmie).
Rozmiar natomiast faktycznie niedopasowany. Czasem wychodza niescisłosci z rozmiarem i musisz to wyjasnic jeśli dobrze podałas.
Na pewno podałas ze ta tasma piersiowa jest liczona bez tej bocznej ? Mam nadzieje ze uda Ci sie wszystko załatwić pozytywnie i Damonek bedzie miał fajne szelunie bo poza rozmiarem naprawde mi sie w nich podoba.

Edit. teraz ja jestem cala spanikowana czy u nas z rozmiarem ok. Jesli uszyli mi tak jak podalam a nie bedzie pasowac to moze byc tylko moja wina bo ta mi sie strasznie wiercila przy 3 krotnym mierzeniu.......aaaaa......gdzie ten listonosz?:mad:[/QUOTE]

Podałam wymiary zgodnie z obrazkową instrukcją ;) napisałam, że to miary bez luzu, więc sądziłam, że będą raczej ciut większe, niż mniejsze...
Na szczęście udało się dogadać i szelki zostaną wymienione ;)
Ogólnie cały zestaw bardzo mi się podoba, nie mogę doczepić się do wykonania, bo wszystko zrobione jest porządnie.

[B]masdamerka[/B], dziękujemy ;)

Posted

[quote name='masdamerka'][B]BBeta [/B]ale piękni :crazyeye: Jakie rozmiary szelek? Mogłabyś zmierzyć przednie obręcze? Dla Lu zastanawiam się pomiędzy S a XS.[/QUOTE]
XXS i L ;) Wymiary są dokładnie takie jak te podane [URL="http://www.pelna-miska.pl/pl/p/ManMat-szelki-GUARD-M-M-zielone/4421"]TUTAJ[/URL], XXS - 42cm, L - 58cm ;)

Posted

[quote name='agacia']Ładnie wyglądaja, ale wydaje mi się, ze te Lki sa za duże.[/QUOTE]
Są, ciężko nie zauważyć :eviltong:

[quote name='NightQueen'][URL]http://beata.boo.pl/dogs/DSC_651.jpg[/URL]

te za długie, zwisające paski wyglądają fatalnie[/QUOTE]
A mi się podobają :loveu:

Posted

[quote name='NightQueen']ja tam wolę dopasowane :diabloti:[/QUOTE]
Dopasuje, utnę i za pół roku będę musiała kupić nowe, bo pies jeszcze urośnie, świetny pomysł :loveu: :diabloti: