japanisze Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 To na pewno zależy również od sposobu użytkowania - moja lekko nie miała ;) Nie mam porównania do innych taśmowych, bo od ponad roku używam tylko skórzanej Dingo i nie zanosi się na to, bym ją na jakąś inną zmieniła :) Z rogzów moim zdaniem (i smycz i obroża) dużo bardziej wytrzymała jest seria z odblaskową nitką. Quote
a_niusia Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 japanisze napisał(a):To na pewno zależy również od sposobu użytkowania - moja lekko nie miała ;) Nie mam porównania do innych taśmowych, bo od ponad roku używam tylko skórzanej Dingo i nie zanosi się na to, bym ją na jakąś inną zmieniła :) Z rogzów moim zdaniem (i smycz i obroża) dużo bardziej wytrzymała jest seria z odblaskową nitką. lecz nie jest taka mila w dotyku:))) Quote
japanisze Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 a_niusia napisał(a):lecz nie jest taka mila w dotyku:))) No i ten róż w odblaskach nie jest taki ładny jak w miękkie i lekkie, za to turkus, żółć i pomarańcz lovely :loveu: Quote
a_niusia Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 turkus to moj faworyt:))) ale naprawde...troche rozsadku co nie...:)) Quote
gops Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 japanisze napisał(a):No i ten róż w odblaskach nie jest taki ładny jak w miękkie i lekkie, za to turkus, żółć i pomarańcz lovely :loveu: akurat wygrzebałam stare foto odblaskowego różu , dla mnie był świetny http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/207242_576653359031222_2049300969_n.jpg teraz mam fuksje z el perro(podobna do miekkich i lekkich rogza różu) jest to bardzo mocny róż ale też świetnie wygląda . Quote
majusa Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Kesja napisał(a):A co myślicie o guardach z furkidz? Teraz zobaczyłam, że je wprowadzili :) I kuszą... Miałabym tylko dylemat czy wybrać wzór English man czy Irish man... Ta seria z krateczką to moje ulubione wzory :) szczególnie mnie kuszą British i Irish. Quote
Stevie Rae Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Ratujcie! Jak nazywała się ta strona zagraniczna, gdzie mogłam sobie skomponować obróżkę z tasiemek i podkładów, i zobaczyć to graficznie na odpowiednim kolorze sierści? Chcę coś jeszcze na koniec zamówić od AD i chciałabym zobaczyć, jak prezentowałby się mój zestaw. Quote
majusa Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Lucky. napisał(a):a mnie znowu wzięło, na obroże ... czekam na dwa furkidzy, a chęcią zamówiłabym jeszcze froggy queen dla Megi... Czekam na fotki:) Quote
majusa Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Victoria napisał(a):zamówiłam.. a miałam już nic nie kupować :siara: CUDNE ! teraz rozmyślam nad obrożą bo Figurka w koncu przestala rosnac i moge pomyśleć nad czymś konkretnym, ale już wiem ze chciałabym mieć takie szeleczki w kolekcji:) Quote
Talucha Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Stevie Rae napisał(a):Ratujcie! Jak nazywała się ta strona zagraniczna, gdzie mogłam sobie skomponować obróżkę z tasiemek i podkładów, i zobaczyć to graficznie na odpowiednim kolorze sierści? Chcę coś jeszcze na koniec zamówić od AD i chciałabym zobaczyć, jak prezentowałby się mój zestaw. http://www.dogs-collar.de/product_info.php/info/p1_Zugstopp-Hundehalsband.html Quote
Kateczka Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 klamry fajne: http://www.facebook.com/pages/Oki-Doggy/447853525272088 ale L to max i to do 56 cm...to chyba na szczeniaki :P Quote
gops Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 dopiero zauważyłam że DS ma nitke jestem zakochana kojoty fajne ale sa tylko w 2cm :) Quote
FredziaFredzia Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Jeszcze są w Tweety'ego i inne postacie Looney Tunes. ;) gops - pierwsza cudo! Quote
AnIeLa Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Ds ma nitkę od niedawna. Ciekawa jestem jak obroże będą im wychodzić zdobione. Quote
Kasi i Lena Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Widziałam na allegro jest jeszcze kot Sylwester i Tweety:loveu: Urocze ale rozmiarówka taka sobie. Na moje suki pasuje 15 mm, trochę mało. Gops- świetna ta obroża, smycz z nitką też. Quote
Rinuś Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 mi ta wpadła w oko podam link jeśli ktoś chce: http://allegro.pl/obroza-ribbonki-retro-8-kolorow-i3044761137.html Quote
Voute Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Rosiczka napisał(a):Sleedy to w Twoim wypadku odpadają, bo pies który nie ciągnie cały czas po prostu by się z nich wyślizgnął. U mnie do takich celów, o których pisałaś sprawdzają się zwykłe guardy podszyte pianką (tylko muszą być takie aby siła na barkach się rozkładała). Ogólnie produkty ManMat bardzo polecam, dobrze wykonane, solidne i niezawodne. Niestety dla moich psów nie mają rozmiaru, bo jak szyja jest dobra to w klatce za ciasne, a jak w klatce ok to szyja za szeroka.... :) Więc musiałabyś na pewno się dopytać co i jak. A jeśli chodzi o konkretny model, który pokazałaś, to ja jednak na Twoim miejscu nie brałabym tej wersji long, tylko tą zwykłą, która wygląda tak. http://www.pelna-miska.pl/userdata/gfx/4dc8b5cc253a70b73e8a9b60a27dd033.jpg diabelkowa napisał(a):a nie wystarczylyby Ci zwykle guardy z ManMata? Nad tym typem też się zastanawiałam, ale gdzieś już dość dawno temu czytałam, że ciężar opiera się głównie na szyi i średnio wygodnie się psu w tym ciągnie. Ogólnie na temat tych typów szelek ciężko znaleźć jakiekolwiek opinie. Nad zwykłymi guardami ManMata też myślałam, ale najmniejszy rozmiar ma (wg Pełnej Miski) 38 cm w szyi, mój pies ma koło 35 i nie wiem, czy nie będą za duże. Wie ktoś jak jest z tą rozmiarówką? Albo może guardy ale innej firmy, np. Activdoga na piance (póki jeszcze szyją na zamówienie)? Quote
Victoria Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 FredziaFredzia napisał(a):Widzieliście? ;) http://img07.allegroimg.pl/photos/oryginal/30/16/51/85/3016518592 ja widzialam juz jakis czas temu ;P szkoda ze nie mam kasy.. bo uwielbiam wszystko co z takich fajnych bajek :lol: Quote
Lucyna Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Mam pytanko. Może mi ktoś powiedzieć, jak zmierzyć trzeci wymiar zamawiając szelki norweskie w AD? Chcę zamówić dla swoich 2 suń szeleczki, ale nie do końca wiem czy dobrze mierzę :) Quote
gops Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Voute napisał(a):Nad tym typem też się zastanawiałam, ale gdzieś już dość dawno temu czytałam, że ciężar opiera się głównie na szyi i średnio wygodnie się psu w tym ciągnie. Ogólnie na temat tych typów szelek ciężko znaleźć jakiekolwiek opinie. Nad zwykłymi guardami ManMata też myślałam, ale najmniejszy rozmiar ma (wg Pełnej Miski) 38 cm w szyi, mój pies ma koło 35 i nie wiem, czy nie będą za duże. Wie ktoś jak jest z tą rozmiarówką? Albo może guardy ale innej firmy, np. Activdoga na piance (póki jeszcze szyją na zamówienie)? pisze szyja ale ten przód nie opiera się na szyi tylko na "barkach" czyli dużo niżej niz szyja a tam na pewno ma wiecej niż 35cm :) Ske nosiła suka która ma 38cm w szyi i była idealna Quote
Abietis Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Lucyna napisał(a):Mam pytanko. Może mi ktoś powiedzieć, jak zmierzyć trzeci wymiar zamawiając szelki norweskie w AD? Chcę zamówić dla swoich 2 suń szeleczki, ale nie do końca wiem czy dobrze mierzę :) Tego nie mierzysz, to jest tylko punkt, od którego zaczynasz i na którym z drugiej strony kończysz mierzenie 2. Quote
Olson Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 te są cudne. :loveu: idealne dla nas :placz: i wie ktoś może - to na podszyciu to eko? wygląda jakoś tak, hmm... miękko? Quote
Recommended Posts