Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dotarł nasz Wolters, bardzo fajny, mocna mięsista taśma lekko śliska coś jak taśma RD bez wzorków, super okucia mocne spawane :) i wielokrotne szycia :D Zobaczymy jak się będzie sprawować :)

Pierwsza nowa obróżka na wiosnę :multi:

Posted

gops napisał(a):
ładne połączenie kolorów , ale wydają się szerokie na tym zdjęciu(nie przód tylko reszta pasków) , pokaż kiedyś na stojącym psie :)

są szerokie, ale wyglądają całkiem ok, no i muszą być szerokie i wygodne bo to głównie do flyballu ;) a że przy tym są bardzo miękkie to raczej nie przeszkadza

Marchewkowy napisał(a):
ślicznie wyszły! Masz więcej fotek?

nie mam, postaram się na jakimś spacerze zrobić ;)
Marchewkowy napisał(a):
Dotarł nasz Wolters, bardzo fajny, mocna mięsista taśma lekko śliska coś jak taśma RD bez wzorków, super okucia mocne spawane :) i wielokrotne szycia :D Zobaczymy jak się będzie sprawować :)

cudna obroża, jeżeli jak RD bez wzorków to coś czuję że bez smyczy się nie obejdę :evil_lol:

Posted

gops napisał(a):
ładne połączenie kolorów , ale wydają się szerokie na tym zdjęciu(nie przód tylko reszta pasków) , pokaż kiedyś na stojącym psie :)

A od kiedy ci szerokość przeszkadza? :eviltong: No tak, ale Bruma to nie staffik XXL :-(

Modne szeleczki dla modnej rasy, bardzo ładnie Brumie :grins:

Posted

Amber napisał(a):
A od kiedy ci szerokość przeszkadza? :eviltong: No tak, ale Bruma to nie staffik XXL :-(

a gdzie napisałam że przeszkadźa? :lol:
meliska od rana

Posted

MakeBelieve napisał(a):

Marchewkowy a ta obróżka cudna! Śliczna limonka i bardzo mi się podobają czarne okucia do limonki.

Dzięki, walczę ze sobą żeby nie kupić jeszcze jednej :eviltong: Ciężka walka ale ciągle sobie myślę że przecież będą Katowice i tyleee stoisk :P

Unbelievable napisał(a):

nie mam, postaram się na jakimś spacerze zrobić ;-)

to czekamy :) Do nas nasz AD jeszcze nie dotarł, ale ja dopiero co zamawiałam.

Unbelievable napisał(a):

cudna obroża, jeżeli jak RD bez wzorków to coś czuję że bez smyczy się nie obejdę :evil_lol:

Dzięki. Niestety nie widziałam nigdzie w necie smyczy. W dotyku jest jak RD tylko grubsza co za tym idzie smycz na pewno będzie cięższa od RD. Ale w dotyku milusia i taka solidna co dla mnie jest ważne że nie muszę się martwić na spacerze że pies mi szarpnie a coś puści :)

Posted

gops napisał(a):
a gdzie napisałam że przeszkadźa? :lol:
meliska od rana

I tak robisz postępy, że widzisz szerokość na innym psie, choć akurat w przypadku tych szelek bym tego nie wychwyciła. Może niedługo zobaczysz też na swoim? :grins:

Posted

a_niusia napisał(a):
ale ladniejsze bylyby, gdyby zamiast polaru byla pianka.

czekam na moje-oby tez byly takie ladne.

mi właśnie kolory pianek nie pasowały :placz: bo tak bym wzięła z pianką
tasiemka na żywo jest cudna ;)
Marchewkowy napisał(a):

Dzięki. Niestety nie widziałam nigdzie w necie smyczy. W dotyku jest jak RD tylko grubsza co za tym idzie smycz na pewno będzie cięższa od RD. Ale w dotyku milusia i taka solidna co dla mnie jest ważne że nie muszę się martwić na spacerze że pies mi szarpnie a coś puści :)

a to nie jest taka sama taśma jak w hamiltonie? oni też mają miękkie ale grubsze, mam smycz od dłuższego czasu i bardzo sobie chwalę

Posted

Amber napisał(a):
I tak robisz postępy, że widzisz szerokość na innym psie, choć akurat w przypadku tych szelek bym tego nie wychwyciła. Może niedługo zobaczysz też na swoim? :grins:

może , póki co mój piękny piesek popyla w nowym el perro 4cm i jest mu cudownie :lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):
mi właśnie kolory pianek nie pasowały :placz: bo tak bym wzięła z pianką
tasiemka na żywo jest cudna ;)

hahaha wiem, co czujesz-ja tez chcialam ostro rozowa pianke, ale poniewaz nie bylo to zmienilam koncepcje, bo polar to jest jednak podszycie wybitnie nie dla nas.

Posted

MakeBelieve napisał(a):
Szkoda, że pianka tylko w AD :C

Pianka z AD to najfajniesze podszycie z jakim kiedykolwiek miałam do czynienia. Mamy 3 takie obroże i wszystkie 3 uwielbiam.

Kiedyś DS zapowiadało też, że będą produkować rzeczy z podszyciem z neoprenu. Ale pomysł chyba upadł. Szkoda, bo jest to chyba jedno z najlepszych podszyć jakie moze być.

Posted

Wygląda o wiele fajniej niż np polar no i jest praktyczniejsza ;/ Jak na złość AD ma za mało tasiemek 1,2cm żeby to naszyć na 1,5 cm i do tego dać piankę, zresztą to byłoby za grube, a szelek nie zrobią..

Posted

ja też czekam na to podszycie neoprenem bo póki co nikt tego nie ma na zamówienie , z tego co mówiło DS neopren cięzko się szyje z taśmą i jest z tym więcej roboty może dlatego nie przeszło .
a to moje ulubione podszycie (miałam w ezy dogach ).

Posted

Ja nie mam akurat żadnego gadżetu dla psa z neoprenem, ale mam za to pasek od aparatu na szyję z tego. Mogę 1.5 kg nosić na szyi 12 godzin i choć nie jest uroczo to wygodnie. :eviltong:

Posted

[quote name='Marchewkowy']Dotarł nasz Wolters, bardzo fajny, mocna mięsista taśma lekko śliska coś jak taśma RD bez wzorków, super okucia mocne spawane :) i wielokrotne szycia :D Zobaczymy jak się będzie sprawować :)

Gdzie można kupić takie cudo?

Posted

Unbelievable napisał(a):
i doszły :loveu:

Boskie połączenie! Dzięki za fotę, już wiem, że tej kombinacji nie odpuszczę :loveu:
Piękna tasiemka, piękna!

Amber napisał(a):

Modne szeleczki dla modnej rasy

Dammit - jak kupię dla bulwy to dopiero będzie top trendy - teraz buldogów więcej niż yorków niemalże ;)

gops napisał(a):
może , póki co mój piękny piesek popyla w nowym el perro 4cm i jest mu cudownie :lol:

Poka, poka :)