Onomato-Peja Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 [quote name='Ewa&Duffel']Ale na przykład ta obroża jest trochę dziwna, przecież L-ka powinna mieć blokadę na zatrzasku... http://allegro.pl/obroza-rogz-hb03-l-40-55-cm-fiolet-i2990860518.html Stara seria rogzów, jeszcze nie miały zatrzasków. ;) Quote
mańka_ Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 A u nas coś nowego - głównie dla właścicieli chartów, choć nie tylko :-) obróżki w szerokości 5cm :-) Quote
Maupa4 Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 [quote name='Ewa&Duffel']Ale na przykład ta obroża jest trochę dziwna, przecież L-ka powinna mieć blokadę na zatrzasku... http://allegro.pl/obroza-rogz-hb03-l-40-55-cm-fiolet-i2990860518.html Ale to chyba jest M-ka. To są 2 cm szerokości. [quote name='Onomato-Peja']Stara seria rogzów, jeszcze nie miały zatrzasków. ;) Zdecydowanie tak. Powinniśmy miec taką - sprawdzimy ;) Ale za to Huntery są wyjatkowo tanie :hmmmm: Quote
Ewa&Duffel Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Maupa4 napisał(a):Ale to chyba jest M-ka. To są 2 cm szerokości. M-ka z Rogza ma 1,6 cm szerokości ;) L-ka ma 2 cm, a potem jest XL-ka 2,5 cm :) Quote
Maupa4 Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 [quote name='Ewa&Duffel']M-ka z Rogza ma 1,6 cm szerokości ;) L-ka ma 2 cm, a potem jest XL-ka 2,5 cm :) Fakt ;) .... Quote
Marchewkowy Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Biorę chyba na razie 1 activdoga, zobaczę czy nam pasuje, jak coś to może zdążę potem kupić jeszcze jednego... Leci do mnie jeszcze rogz i zielony Wolters :) Quote
Kesja Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Pomocy!!! Jaką taśmę i eco skórkę do norwegów z ds dla czarnej labradorki? Nie mam żadnego pomysłu... Ma już norwegi miętowe więc szukam czegoś w innym kolorze ;) https://picasaweb.google.com/101825270268017642048/WZORNIKTASM https://picasaweb.google.com/101825270268017642048/EkoSkora?authkey=Gv1sRgCJDW8YvRyYLGDg# Quote
a_niusia Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Marchewkowy napisał(a):Biorę chyba na razie 1 activdoga, zobaczę czy nam pasuje, jak coś to może zdążę potem kupić jeszcze jednego... Leci do mnie jeszcze rogz i zielony Wolters :) mnie kusi jeszcze zamowic obroze na piance dla moich IDEALNYCH pieskow, ale tyle juz tego mam, ze zaczelam rozdawac po znajomych, wiec sie chyba opanuje. szkoda, ze nie spodziewam sie zadnego szczeniaczka w najblizszym czasie, bo bym mu kupila wyprawke i bylby pretekst:))) Quote
gops Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 a do nas doszło zamówienie z el perro :) 4cm obroża IDEALNIE leży na moim idealnym staffiku :lol: smycz jest za masywna ale na prawde porządna , obroże 3cm idealne, a kolor fuksja jest przepiekny polecam . i żałuje że nie wzięłam suce 3ciej obroży z imieniem , bo ta młodego jest świetna , połączenie kolorów też fajne wyszło . kiedyś będą zdjęcia . Quote
japanisze Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Kochane zbliża się wiosna, więc szukam dobrego połączenia hendmejdowego na szelki do roweru (m. in.) dla mojej suczy bf. Co do roweru polecacie? To nie rhodesian, więc 50 kilemtrów dziennie nie zrobi, ale niezależnie od odległości ma być wygodnie, najlepiej miękko (dlatego myślałam o norwegach podszytych na froncie minky). (btw 3 cm na 8kg piesku) OT - po moim osiedlu jeździ facet z labem przy rowerze - sprzęt ma do tej okazji idealny, bo kolczata w rozmiarze dla doga niemieckiego i do kompletu zaciśnięta flexi. Mam ochotę wykuć sobie oczy, gdy go widzę - próby prowadzenia cywilizowanego dialogu spełzły na niczym - "psu to nie przeszkadza" i wsio. Quote
gops Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 do biegania ja bym poleciła guardy na polarze , np trixie ja ich mam zamiar używac do roweru i biegania z moim młodym tylko ja będe stawiac na ciągnięcie dlatego nie chce norwegów do tego . wydaję mi sie że od minky miększy będzie zwykły polar, minky mi się nie wydaje takie grube. (mogę się mylić ). Quote
japanisze Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 gops fajne i z tego, co widzę na allegro, niedrogie :razz: Róziak nie będzie ciągnąć, ale ma być jej wygodnie no i oczywiście bezpiecznie. Wymiary tylko jakieś dziwne - podany jedynie obwód klatki :shake: Dla staffika jaki masz rozmiar? Quote
agacia Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Wydaje mi się, że szelki typu guard sa lepsze do roweru niz norwegi, z drugiej strony twój piesek nie jest duży i nie bedzie roweru ciagnął. Co do podszycia szelek to ja osobiście nie lubie polaru, ale ja mam husky i biegam z nimi w taka pogodę, kiedy normalnie ludzie nie wychodza na rower ;) Quote
gops Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 [quote name='japanisze']gops fajne i z tego, co widzę na allegro, niedrogie :razz: Róziak nie będzie ciągnąć, ale ma być jej wygodnie no i oczywiście bezpiecznie. Wymiary tylko jakieś dziwne - podany jedynie obwód klatki :shake: Dla staffika jaki masz rozmiar? ja mam rozmiar M "spaniel" one są regulowane tylko z tyłu dlatego tylko tył podany , przód jest dość duży , dobry zarówno na moja suke 15,5kg jak i psa 17kg (pies dużo większy ma przód) więc myślę że i na buldozka będą ok bo one wąskie na przodzie też nie są przecież . nie sa drogie a są bardzo porządne i mega miękkie :) Quote
japanisze Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 [quote name='agacia']ale ja mam husky i biegam z nimi w taka pogodę, kiedy normalnie ludzie nie wychodza na rower ;) Teraz z pewnością nie wyjdę na rower ze względu na brak odpowiednich umiejętności motorycznych - na pierwszym lepszym ośnieżonym zakręcie zaliczyłabym podłoże :evil_lol: Ciągnąc nie będzie, za mała na takie atrakcje, choć znam i takie przypadki: http://youtu.be/qwfw7RqN3qI Są również takie: http://youtu.be/__G-Dnxl3C8 :D Quote
a_niusia Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 szybko zamow norwegi na piance z activdoga:))) serio to sa fajne szele. Quote
Marchewkowy Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Wzięłamdla futer zacisk z tasiemką rock na szarej taśmie 2,5 cm, turkusowe nitki i turkusowa eko :) ze wzmocnionymi okuciami. Będzie pasować do obydwóch :) Kusi mnie druga sztuka, ale sama nie wiem... Zastanawiam się nad wzorkiem nr 41 albo 19... albo macie inne propozycje? Może wteyd do tego dobrałabym tą piankę na próbę... Quote
Molowe Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 [quote name='Kesja']Pomocy!!! Jaką taśmę i eco skórkę do norwegów z ds dla czarnej labradorki? Nie mam żadnego pomysłu... Ma już norwegi miętowe więc szukam czegoś w innym kolorze ;) https://picasaweb.google.com/101825270268017642048/WZORNIKTASM https://picasaweb.google.com/101825270268017642048/EkoSkora?authkey=Gv1sRgCJDW8YvRyYLGDg# musisz najpierw powiedzieć jakie kolory Ci się najbardziej podobają bo do czarnego masz wiele opcji ponieważ pasuje praktycznie każdy kolor,chcesz coś bardziej intensywnego róż neonka ? :) Quote
japanisze Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 [quote name='a_niusia']szybko zamow norwegi na piance z activdoga:))) serio to sa fajne szele. Rozważę :) Ma ktoś obrożę z różowym wzorkiem FOLK od nich? Quote
Unbelievable Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 [quote name='japanisze']Rozważę :) Ma ktoś obrożę z różowym wzorkiem FOLK od nich? ja powinnam niedługo mieć szelki ;) Quote
japanisze Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Unbelievable napisał(a):ja powinnam niedługo mieć szelki ;) Oooo, będę bardzo wdzięczna za fotkę jak już dojdą :) Przejrzałam na szybko tasiemki od nich i ta jest zdecydowanie najpiękniejsza :loveu: Quote
Kajusza Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Zapraszam na drugi bazarek dla malizny bigielki WSZYSTKO DLA PSA a na nim m.in: Quote
omry Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 [quote name='japanisze']Kochane zbliża się wiosna, więc szukam dobrego połączenia hendmejdowego na szelki do roweru (m. in.) dla mojej suczy bf. Co do roweru polecacie? To nie rhodesian, więc 50 kilemtrów dziennie nie zrobi, ale niezależnie od odległości ma być wygodnie, najlepiej miękko (dlatego myślałam o norwegach podszytych na froncie minky). (btw 3 cm na 8kg piesku) OT - po moim osiedlu jeździ facet z labem przy rowerze - sprzęt ma do tej okazji idealny, bo kolczata w rozmiarze dla doga niemieckiego i do kompletu zaciśnięta flexi. Mam ochotę wykuć sobie oczy, gdy go widzę - próby prowadzenia cywilizowanego dialogu spełzły na niczym - "psu to nie przeszkadza" i wsio. Ja mam norwegi DS do roweru podszyte siateczką. Niezależnie od tego, czy pies akurat ciągnie, czy biegnie obok sprawdzają się idealnie. Quote
Recommended Posts