Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

snuszkak napisał(a):
a fotki rewelacja!

Dziękuje :)

Co do szelek hurtty, to rzeczywiście trochę dziwne... Czekam właśnie na szelki, tylko ten drugi model norwegów, zobaczymy jak to będzie w nich wyglądać.

Posted

gops napisał(a):
plastikowe? możesz zrobić zdjęcie?
no patrząc na cene tych szelek raczej wszystko powinno byc porządne.

Może ja jestem mało gramotna i gdzieś indziej się tę smycz przyczepia. Zrobię zdjęcie to może ktoś mi powie gdzie ;). To plastikowe kółko jest na rączce od szelek.

Posted

wiecie, gdzie mozna zamowic fajne tkaniny na metry?
nie ze mam zamiar zaczac szyc obroze.
potrzebuje uszyc cos innego i oczywiscie nie bede tego szyla sama.
a te wszystkie obroze to przeciez zwykla bawelna, wiec pewnie sprzedaja takie materialy i na metry.

Posted

toyota napisał(a):
Może ja jestem mało gramotna i gdzieś indziej się tę smycz przyczepia. Zrobię zdjęcie to może ktoś mi powie gdzie ;). To plastikowe kółko jest na rączce od szelek.

ja miałam plastikowe kółko w norweskich ezy dogach do zaczepiania adresówki :) ale obok było zwykłe metalowe kółko .
zrób zdjęcie, zobaczymy

a_niusia napisał(a):
a te wszystkie obroze to przeciez zwykla bawelna, wiec pewnie sprzedaja takie materialy i na metry.

allegro

Posted

a_niusia napisał(a):

w sklepach z tkaninami na patchworki - tylko,że tam miarą są ćwiartki ;)

Posted

a_niusia napisał(a):
to byla moja nadzieja i pierwszy plan, ale we wro juz nie ma zadnych ladnych materialow. doslownie ani jednego.

trzeba było się spytać kiedy dostawa ;) fajne mają te materiały, porządne

Posted

Unbelievable napisał(a):
trzeba było się spytać kiedy dostawa ;) fajne mają te materiały, porządne

pytalam.
ostatnio jestem czestym gosciem w ikei. mam cala piwnice mebli, ktore czekaja na zlozenie.

niestety, ale nie bedzie dostawy, bo jest wymianka asortymantu i po prostu beda inne.
w kwietniu.

Posted

a_niusia napisał(a):
a to nie moze byc. ja musze miec co najmniej 60 cm szerokokosci i 90 dlugosci

Ale jeśli zamówisz 4FQ to dostaniesz to wszystko w jednym kawałku przecież ;-) wiec będzie 90x110 :-)

Posted

a_niusia napisał(a):

nie wiem, ile za metr to jest duzo?
zebym nie przeplacila za zwykla bawelne na psie potrzeby:)

Jeśli chcesz kupować ten z FQ, to wyjdzie sporo; 1FQ kosztuje na allegro ok. 14zł.... czyli ponad 50zł za metr.

Posted

Przyszły Juliusy. Jeszcze nie testowane, ale wyglądają świetnie! Pozytywnie mnie zaskoczyły, myślałam, że będą "obudowywać" psa, a wyglądają na nim bardzo zgrabnie.
Pytanie do posiadaczy: Czy Wasze psy pływają w tych szelkach? Bo mój uwielbia pływać i nie wiem czy mu w nich w przyszłości pozwalać?

Posted

ktoś może widział ostatnio jakieś promocje flexi ? albo wie, gdzie można najtaniej kupić ? ;)
szukam raczej long ( 7 lub 8 m )

niestety nasza została przez rudzielca przegryziona, i muszę poszukać następnej, bo od chodzenia na krótkiej smyczy zaczął się krztusić, nie jest zupełnie przyzwyczajony :roll:

Posted

paulaa. napisał(a):
ktoś może widział ostatnio jakieś promocje flexi ? albo wie, gdzie można najtaniej kupić ? ;)
szukam raczej long ( 7 lub 8 m )

niestety nasza została przez rudzielca przegryziona, i muszę poszukać następnej, bo od chodzenia na krótkiej smyczy zaczął się krztusić, nie jest zupełnie przyzwyczajony :roll:

miałas linke?
mój młody tez przegryzł naszą long linkową ucięłam cały kawał z przodu tam gdzie jest taśma i przy samej lince wszyłam karabińczyk , teraz poprostu nie mamy tej rączki na przodzie ale smycz nadal jest sprawna i działa a pies nie ma już za co łapac by przegryźć .

Posted (edited)

gops napisał(a):
tak jak już bdom napisała schną bardzo długo i sa ciężkie jak namokna lepiej ściagać :)

bdom napisał(a):
Mój pływał, ale one baaardzo długo schnął, dlatego myślę, że lepiej psu ściągać przed kąpielą. :)

Ok, dzięki :) Czyli pływać będzie w starych rogzach.
A jakby na spacerze zamokły, to mogę suszyć na kaloryferze? Nic się z nimi nie zrobi?

Edited by Hill.