Luzia Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='japanisze']Też jestem za tym, by każdy schroniskowy kudłacz miał swoją :)[/QUOTE] Powodzenia w sfinansowaniu tego :diabloti: licząc nawet, że to małe schronisko i tak ma pewnie ze 100 psów, najtańsza obroża to jakieś 4 zł, najdroższa... no powiedzmy że 20 :lol: Z 1000 zł wyjdzie :evil_lol: Dlatego dalej twierdze, że linka rządzi :loveu: Za sznurek 2m płacę jakieś 3 zł, do tego kółeczko za jakieś 50 gr. i żyłka ewentualnie nici, które każdy ma w domu. :diabloti: Quote
LadyS Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Przede wszystkim obroże dla każdego psa trzeba by pewnie w 25% przypadkach wymieniać - bo psy je sobie zdzierają w kojcach same czy nawzajem. Quote
Luzia Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='LadyS']Przede wszystkim obroże dla każdego psa trzeba by pewnie w 25% przypadkach wymieniać - bo psy je sobie zdzierają w kojcach same czy nawzajem.[/QUOTE] Nie no można przyjąć, że obroża jest zdejmowana po każdym spacerze, choć mało to praktyczne, bo na przykład przy wchodzeniu do kojca trzeba czasami psa chwycić, a za kark lepiej nie próbować bo nie każdemu się to może spodobać :evil_lol: Quote
japanisze Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Chodziło mi o rozróżnienie na rozmiary - mała, średnia,duża... schować pazury ;) Quote
NightQueen Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='Vectra']hahaha , a nie pisałam ? :evil_lol:[/QUOTE] jesteś jasnowidzem :evil_lol: Quote
Luzia Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 jakie tam pazury tu jeszcze nikt pazurów nie wyciągną :evil_lol: Quote
japanisze Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Wszyscy podminowani, bo plaffy się nie otworzyło na czas i nie wiadomo teraz czy dla wszystkich starczy ;) Karolek na piwie w swojej Taksówce: [IMG]http://imageshack.us/a/img825/6449/dsc0478c.jpg[/IMG] Sama sobie pozuj ;): [IMG]http://imageshack.us/a/img145/1382/dsc0471t.jpg[/IMG] Quote
anostek Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='vege*']to była ironia:roll:[/QUOTE] No cóż, nie znam Was jeszcze, a na co dzień spotykam zbyt wielu ludzi, którzy coś takiego doradziliby na serio. Także cieszę się że to ironia ;) Quote
vege* Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='anostek']No cóż, nie znam Was jeszcze, a na co dzień spotykam zbyt wielu ludzi, którzy coś takiego doradziliby na serio. Także cieszę się że to ironia ;)[/QUOTE] Spoko :lol: Quote
NightQueen Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 a czy strona plaffy w ogóle odpaliła? widział ktoś ceny? Quote
Luzia Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='vege*']Spoko :lol:[/QUOTE] :obrazic: obiecałaś :eviltong: [quote name='NightQueen']a czy strona plaffy w ogóle odpaliła? widział ktoś ceny?[/QUOTE] Chyba nikt nie dał rady :lol: Quote
Victoria Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='japanisze']Wszyscy podminowani, bo plaffy się nie otworzyło na czas i nie wiadomo teraz czy dla wszystkich starczy ;)[/QUOTE] o nieee i co ja teraz zrobię :shake:... Taksóweczka bardzo fajna :D Quote
MakeBelieve Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Tak wiem, ale po 1. potrzebuję półzacisków, bo psy ciągną na wszelkie możliwe strony i próbują uwolnić łeb z obroży, a po 2. wolę kupić u taks i wspomóc bezdomniaki ;]] Ja już wybrałam 2 obroże do schroniska- mniejsza 2,5 cm i większa 3 cm. To co pytałam to dla koleżanki, która chce jedną do wyprowadzania. Ew będę jej pożyczać moją mniejszą. Tak to bym nie kupowała, ale u nas deficyt akcesoriów i brak obróżek, więc zakłada się smycz dla psa i tak przez rączkę przekłada i przez łeb, więc smycz jest dosyć krótka no i karabińczyk niewygodnie się trzyma.. A tak ogółem to cieszę się, że się wyleczyłam z kupowania obróżek i mimo, że nadal uważam, że truskawki, sowy, żaby, wiewióry i ta nowa czerwona z Furkidza są śliczne i myszki z AD, to aktualnie mamy tylko Day on Bahama z Furkidza i regulowaną smycz czerwoną z nitką z Rogza i jakoś mi starczy ^^ Quote
Gezowa Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Skąd ten hejt na plaffy? Coś mnie ominęło? :D [url]http://imageshack.us/a/img825/6449/dsc0478c.jpg[/url] - taksówka super, podoba mi się :D Quote
japanisze Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='Victoria'] Taksóweczka bardzo fajna :D[/QUOTE] [quote name='Gezowa'] [URL]http://imageshack.us/a/img825/6449/dsc0478c.jpg[/URL] - taksówka super, podoba mi się :D[/QUOTE] Dzięki! :) Quote
vege* Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='Luzia']:obrazic: obiecałaś :eviltong: [/QUOTE] Napisałaś przecież, że to miało być przedostatni raz :eviltong: :evil_lol: Quote
Luzia Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='vege*']Napisałaś przecież, że to miało być przedostatni raz :eviltong: :evil_lol:[/QUOTE] Zemszczę się :evilbat: I żebym nie dostała punktów za offa... hmmm co by tu wymyślić :???: już wiem... Z tym padnięciem serwera Plaffy to ściema, tak na prawdę nie zdążyli wszystkiego przygotować :diabloti: Quote
AmeliaR Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Powiem Wam, że możliwe jest, żeby każdy pies w schronisku miał swoją obrożę. W Opolu aktualnie jest około 160 psów i każdy pies ma swoją obrożę :) Co do Plaffy, to sama jestem ciekawa jakie będą ceny, baaardzo ciekawa :D Quote
Naklejka Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Ja do schroniska mam dwie obróżki, jedna jest mała, z wąskiej taśmy, druga pasuje na większe i duże psy i ma 2,5cm. Większość psów w naszym schronisku ma obroże ;) Quote
Talucha Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Nie sądzicie, że szelki za bardzo mu się wbijają w pachy? Pies mi się chyba jakoś... rozrósł :lol: I mnie to denerwuje, bo ani to nie wygląda, ani jemu nie jest zbyt wygodnie raczej. I się zastanawiam, czy lepiej ich nie sprzedać i zamówić nowe z DS. [IMG]http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/szele006.jpg[/IMG] Quote
Olson Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Talucha... Owszem, trochę się mu wbijają. Klata mu musiała urosnąć :D A co do plaffy... Siedzę i się śmieję. Taaaaaaaki event, taaaaaaakie otwarcie, taaaaaakie wspaniałe akcesoria, dla taaaakich wspaniałych ludzi! A tu taaaaaaki serwer padł :( No nie! Chyba wszystkie 1000osób punkt 20.00 pilnowało ich stronki :diabloti: Co za ironia losu. :( Quote
Vectra Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='Olson']Talucha... Owszem, trochę się mu wbijają. Klata mu musiała urosnąć :D A co do plaffy... Siedzę i się śmieję. Taaaaaaaki event, taaaaaaakie otwarcie, taaaaaakie wspaniałe akcesoria, dla taaaakich wspaniałych ludzi! A tu taaaaaaki serwer padł :( No nie! Chyba wszystkie 1000osób punkt 20.00 pilnowało ich stronki :diabloti: Co za ironia losu. :([/QUOTE] a ja już chciałam brać kredyt z banku :( dobre niedrogie i moce obroże, dość ze sporą regulacją , to obroże firmy Nobby ... serio polecam dla właśnie psiaków schroniskowych. Wygodnie, mocne , ładne i tanie. Świetnie się piorą !!! [IMG]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/551092_513829831976733_1337488004_n.jpg[/IMG] ja kupowałam w zooexpress .... chyba ze 12 zł kosztowała albo e-collarsy , Marta ma jeszcze chyba na zbyciu ;) też mają duży zakres regulacji i są wytrzymałe. I wygodne bardzo. Mogą być jako zwykłe i zaciskowe ;) Quote
gops Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 nobby chyba :eviltong: tylko cienkie max 2,5cm ale mam w zologu mają świetne kolory i w tej cenie sa na prawde super. tak samo maja świetne zabawki . Quote
Vectra Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='gops']nobby chyba :eviltong: tylko cienkie max 2,5cm ale mam w zologu mają świetne kolory i w tej cenie sa na prawde super. tak samo maja świetne zabawki .[/QUOTE] Literówka mi się wkradła :eviltong: Quote
Recommended Posts