Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='japanisze']Też jestem za tym, by każdy schroniskowy kudłacz miał swoją :)[/QUOTE]

Powodzenia w sfinansowaniu tego :diabloti: licząc nawet, że to małe schronisko i tak ma pewnie ze 100 psów, najtańsza obroża to jakieś 4 zł, najdroższa... no powiedzmy że 20 :lol: Z 1000 zł wyjdzie :evil_lol:

Dlatego dalej twierdze, że linka rządzi :loveu:

Za sznurek 2m płacę jakieś 3 zł, do tego kółeczko za jakieś 50 gr. i żyłka ewentualnie nici, które każdy ma w domu. :diabloti:

Posted

[quote name='LadyS']Przede wszystkim obroże dla każdego psa trzeba by pewnie w 25% przypadkach wymieniać - bo psy je sobie zdzierają w kojcach same czy nawzajem.[/QUOTE]
Nie no można przyjąć, że obroża jest zdejmowana po każdym spacerze, choć mało to praktyczne, bo na przykład przy wchodzeniu do kojca trzeba czasami psa chwycić, a za kark lepiej nie próbować bo nie każdemu się to może spodobać :evil_lol:

Posted

Wszyscy podminowani, bo plaffy się nie otworzyło na czas i nie wiadomo teraz czy dla wszystkich starczy ;)

Karolek na piwie w swojej Taksówce:

[IMG]http://imageshack.us/a/img825/6449/dsc0478c.jpg[/IMG]

Sama sobie pozuj ;):

[IMG]http://imageshack.us/a/img145/1382/dsc0471t.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='vege*']to była ironia:roll:[/QUOTE]

No cóż, nie znam Was jeszcze, a na co dzień spotykam zbyt wielu ludzi, którzy coś takiego doradziliby na serio. Także cieszę się że to ironia ;)

Posted

[quote name='anostek']No cóż, nie znam Was jeszcze, a na co dzień spotykam zbyt wielu ludzi, którzy coś takiego doradziliby na serio. Także cieszę się że to ironia ;)[/QUOTE]
Spoko :lol:

Posted

[quote name='vege*']Spoko :lol:[/QUOTE]

:obrazic: obiecałaś :eviltong:

[quote name='NightQueen']a czy strona plaffy w ogóle odpaliła? widział ktoś ceny?[/QUOTE]

Chyba nikt nie dał rady :lol:

Posted

[quote name='japanisze']Wszyscy podminowani, bo plaffy się nie otworzyło na czas i nie wiadomo teraz czy dla wszystkich starczy ;)[/QUOTE]
o nieee i co ja teraz zrobię :shake:...

Taksóweczka bardzo fajna :D

Posted

Tak wiem, ale po 1. potrzebuję półzacisków, bo psy ciągną na wszelkie możliwe strony i próbują uwolnić łeb z obroży, a po 2. wolę kupić u taks i wspomóc bezdomniaki ;]]
Ja już wybrałam 2 obroże do schroniska- mniejsza 2,5 cm i większa 3 cm. To co pytałam to dla koleżanki, która chce jedną do wyprowadzania. Ew będę jej pożyczać moją mniejszą. Tak to bym nie kupowała, ale u nas deficyt akcesoriów i brak obróżek, więc zakłada się smycz dla psa i tak przez rączkę przekłada i przez łeb, więc smycz jest dosyć krótka no i karabińczyk niewygodnie się trzyma..

A tak ogółem to cieszę się, że się wyleczyłam z kupowania obróżek i mimo, że nadal uważam, że truskawki, sowy, żaby, wiewióry i ta nowa czerwona z Furkidza są śliczne i myszki z AD, to aktualnie mamy tylko Day on Bahama z Furkidza i regulowaną smycz czerwoną z nitką z Rogza i jakoś mi starczy ^^

Posted

[quote name='Victoria']
Taksóweczka bardzo fajna :D[/QUOTE]

[quote name='Gezowa']
[URL]http://imageshack.us/a/img825/6449/dsc0478c.jpg[/URL] - taksówka super, podoba mi się :D[/QUOTE]

Dzięki! :)

Posted

[quote name='vege*']Napisałaś przecież, że to miało być przedostatni raz :eviltong: :evil_lol:[/QUOTE]

Zemszczę się :evilbat:

I żebym nie dostała punktów za offa... hmmm co by tu wymyślić :???: już wiem...

Z tym padnięciem serwera Plaffy to ściema, tak na prawdę nie zdążyli wszystkiego przygotować :diabloti:

Posted

Powiem Wam, że możliwe jest, żeby każdy pies w schronisku miał swoją obrożę.
W Opolu aktualnie jest około 160 psów i każdy pies ma swoją obrożę :)
Co do Plaffy, to sama jestem ciekawa jakie będą ceny, baaardzo ciekawa :D

Posted

Nie sądzicie, że szelki za bardzo mu się wbijają w pachy?
Pies mi się chyba jakoś... rozrósł :lol: I mnie to denerwuje, bo ani to nie wygląda, ani jemu nie jest zbyt wygodnie raczej. I się zastanawiam, czy lepiej ich nie sprzedać i zamówić nowe z DS.

[IMG]http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/szele006.jpg[/IMG]

Posted

Talucha... Owszem, trochę się mu wbijają. Klata mu musiała urosnąć :D

A co do plaffy... Siedzę i się śmieję. Taaaaaaaki event, taaaaaaakie otwarcie, taaaaaakie wspaniałe akcesoria, dla taaaakich wspaniałych ludzi! A tu taaaaaaki serwer padł :( No nie! Chyba wszystkie 1000osób punkt 20.00 pilnowało ich stronki :diabloti: Co za ironia losu. :(

Posted

[quote name='Olson']Talucha... Owszem, trochę się mu wbijają. Klata mu musiała urosnąć :D

A co do plaffy... Siedzę i się śmieję. Taaaaaaaki event, taaaaaaakie otwarcie, taaaaaakie wspaniałe akcesoria, dla taaaakich wspaniałych ludzi! A tu taaaaaaki serwer padł :( No nie! Chyba wszystkie 1000osób punkt 20.00 pilnowało ich stronki :diabloti: Co za ironia losu. :([/QUOTE]
a ja już chciałam brać kredyt z banku :(

dobre niedrogie i moce obroże, dość ze sporą regulacją , to obroże firmy Nobby ... serio polecam dla właśnie psiaków schroniskowych. Wygodnie, mocne , ładne i tanie. Świetnie się piorą !!!

[IMG]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/551092_513829831976733_1337488004_n.jpg[/IMG]

ja kupowałam w zooexpress .... chyba ze 12 zł kosztowała

albo e-collarsy , Marta ma jeszcze chyba na zbyciu ;) też mają duży zakres regulacji i są wytrzymałe. I wygodne bardzo.
Mogą być jako zwykłe i zaciskowe ;)

Posted

nobby chyba :eviltong: tylko cienkie max 2,5cm ale mam w zologu mają świetne kolory i w tej cenie sa na prawde super.
tak samo maja świetne zabawki .

Posted

[quote name='gops']nobby chyba :eviltong: tylko cienkie max 2,5cm ale mam w zologu mają świetne kolory i w tej cenie sa na prawde super.
tak samo maja świetne zabawki .[/QUOTE]
Literówka mi się wkradła :eviltong: