Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kirinna napisał(a):
właśnie dostałam żabki z łańcuszkiem od furkidz. i jestem trochę zawiedziona. łańcuszek długi, ciężki i nieporęczny zajmuje prawie połowe szyi psa. patrząc na psa najpierw widzę łańcuszek a póżniej obroże:(

Asia dlatego ja kupuje i czekam na nowości z serii cottonki w DS :D

Posted

00PaulinaGuz00 napisał(a):
Asia dlatego ja kupuje i czekam na nowości z serii cottonki w DS :D

DS nie mam i nie wiem jakie sa łąńcuszki ale ten z furkidz bardzo mi się nie podoba. jest po prostu za ciężki i za duży. trzymając go w ręce czułąm że jest cięzki a co dopiero na psiej szyi.
nie wiem czy furkidz ma różne łańcuszki czy dla wszystkich wielkości taki sam mogłam sie tak naprawdę zapytać

mógłby ktoś napisąc czy łańcuszki od DS i furkidz bardzo sie różnia? w takim samym "rozmiarze"?

Posted

Ja zamawiając obrożę u Marty zaznaczyłam, że chcę możliwie krótki łańcuszek, średniej wielkości - bardzo mi taki odpowiada. Napisz do furkidz, może zaproponują jakieś wyjście?

Posted

dziekuje dziewczyny.
no własnie furkidzowy łańcuszek jest dużo za duży, zaraz do nich napiszę ale nie wiem czy jest sens nawet wymiany łańcuszka. przerobię sobie na zatrzask i przeżyje ale szkoda ze się zagapiłam i nie zapytałam.

Posted

Kirinna napisał(a):
DS nie mam i nie wiem jakie sa łąńcuszki ale ten z furkidz bardzo mi się nie podoba. jest po prostu za ciężki i za duży. trzymając go w ręce czułąm że jest cięzki a co dopiero na psiej szyi.
nie wiem czy furkidz ma różne łańcuszki czy dla wszystkich wielkości taki sam mogłam sie tak naprawdę zapytać

mógłby ktoś napisąc czy łańcuszki od DS i furkidz bardzo sie różnia? w takim samym "rozmiarze"?

No na Obozie Paula D. od Kati pokazywała różnicę miedzy DS a frukidzowym łańcuszkiem, nawet na fejsie któregoś dnia napisałam bo czaiłam się na te truskaweczki , ale zrezygnowałam ze względu na mega duży łańcuszek. Wybaczcie ale na moją ledwo 7 kg sucze , małą szyjkę to nie fajnie by było, zapewne głowę nosiła by niżej ze względy na takie obciążenie.

A DS obroże z łańcuszkiem jutro albo pojutrze do mnie dotrą :D to wstawię fotki

Posted

00PaulinaGuz00 napisał(a):
No na Obozie Paula D. od Kati pokazywała różnicę miedzy DS a frukidzowym łańcuszkiem, nawet na fejsie któregoś dnia napisałam bo czaiłam się na te truskaweczki , ale zrezygnowałam ze względu na mega duży łańcuszek. Wybaczcie ale na moją ledwo 7 kg sucze , małą szyjkę to nie fajnie by było, zapewne głowę nosiła by niżej ze względy na takie obciążenie.

A DS obroże z łańcuszkiem jutro albo pojutrze do mnie dotrą :D to wstawię fotki

no właśnie widziałam na obozie Kati w łańcuszku ale myslałam ze na mniejszą szyje będzie mniejszy:(
no moja wina, napisałam do furkidz czy mogą wymienić

Posted

A nie uprzedzili cię?
Bo jak ja zamówiłam na moją małą (szyja 28 ) obróżkę 2,5 cm z łańcuszkiem, to zostałam poinformowana, że przy tej szerokości łańcuszek będzie duży, ciężki i będzie zajmował większą część szyjki. Więc zdecydowałam, że zamienimy na zatrzask :)

Posted

Abietis napisał(a):
A nie uprzedzili cię?
Bo jak ja zamówiłam na moją małą (szyja 28 ) obróżkę 2,5 cm z łańcuszkiem, to zostałam poinformowana, że przy tej szerokości łańcuszek będzie duży, ciężki i będzie zajmował większą część szyjki. Więc zdecydowałam, że zamienimy na zatrzask :)

no właśnie nie. zamówiłam taśmę 2,5 cm na szyję 30-40 cm (34 cm) łańcuszek ma ok 10 cm długości więc nawet jak by mój pies miał te 40 cm w szyi to łańcuszek bardzo by przeszkadzał. jak się patrzy z przodu na psa to łańcuszek zwisa i obroży nic nie widać

Posted

gops napisał(a):
śliczny pies :)
rączka na specjalne zamówienie? sama się nad taką zastanawiam ciągle .

tak prosiłam o zrobienie takiej. Jest bardzo wygodna no i szybko można chwycić gadzinkę w razie 'w' :) polecam.

Klaudia dziękuję :)

Posted

co do łańcuszków furkidz w moim przypadku bardzo mi odpowiada że są grube (wiem że łańcuszek nie puści w razie 'w') jak zobaczyłam łańcuszek od DS to się przeraziłam że taki cieniutki i trochę obawiam się brać psa w tej obroży mimo że bardzo mi się podoba :) wg mnie kwesta gustu no i wielkości psa. :) większośc moich obroży to właśnie pół zaciski łańcuszkowe.

Posted

xamon, ja mam abstynencję na Waszą galerię :) co raz to nowe rzeczy ma Xandor, a Whisky biedna taka... raz na jakiś czas jej pańcia coś kupi. :shake:

Posted

Olson napisał(a):
xamon, ja mam abstynencję na Waszą galerię :) co raz to nowe rzeczy ma Xandor, a Whisky biedna taka... raz na jakiś czas jej pańcia coś kupi. :shake:

bo ja taka troche zakupoholiczka... :oops: nawet książkę sobie kupiłam 'wyznania zakupoholiczki' :evil_lol:

Posted

xamon napisał(a):
bo ja taka troche zakupoholiczka... :oops: nawet książkę sobie kupiłam 'wyznania zakupoholiczki' :evil_lol:

ja też :eviltong: to była ironia. :diabloti:

mam nadzieję, że nasze furkidzowe dyńki dojdą w poniedziałku, bo jak nie to koniec. :mad:

Posted (edited)

[quote name='Kirinna']no właśnie nie. zamówiłam taśmę 2,5 cm na szyję 30-40 cm (34 cm) łańcuszek ma ok 10 cm długości więc nawet jak by mój pies miał te 40 cm w szyi to łańcuszek bardzo by przeszkadzał. jak się patrzy z przodu na psa to łańcuszek zwisa i obroży nic nie widać
Aż z ciekawości zmierzyłam nasze łańcuszki DS, mają 8cm. Jak dla mnie idealnie bo za krótki też nie może być żeby się obroża zmieściła przez głowe. Pies ma jakoś 35-36 w szyi, moim zdaniem wygląda ok, choć od przodu też głównie łańcuszek widać.

Edited by Kasi i Lena
Posted

Potrzebuję pas biodrowy do biegania z psem, najlepiej aby nie był zbyt drogi ;)

znalazłam na allegro kilka ale nie wiem który najlepszy by był bo nie miałam nigdy z tym do czynienia :roll:

http://allegro.pl/pas-biodrowy-amort-joging-trekking-z-psem-hifica-i2698759406.html

http://allegro.pl/profesjonalny-pas-biodrowy-bez-amortyzatorow-czarn-i2690816370.html

http://allegro.pl/profesjonalny-pas-biodrowy-2-amortyzatory-czarny-i2690883424.html

Czy do tych pasów z amortyzatorem potrzebuje jeszcze dodatkowo linkę z amortyzatorem czy wystarczy zwykła linka?

Posted

Olson napisał(a):

mam nadzieję, że nasze furkidzowe dyńki dojdą w poniedziałku, bo jak nie to koniec. :mad:

Dyńki już niedostępne - żem się zagapiła :razz:

Posted

Olson napisał(a):

ja sobie zamówiłam duszki :roll: i tak przy każdym zamówieniu 'to już ostatnie...' haha :D

Posted

[quote name='Ayia']Potrzebuję pas biodrowy do biegania z psem, najlepiej aby nie był zbyt drogi ;)

znalazłam na allegro kilka ale nie wiem który najlepszy by był bo nie miałam nigdy z tym do czynienia :roll:

http://allegro.pl/pas-biodrowy-amort-joging-trekking-z-psem-hifica-i2698759406.html

http://allegro.pl/profesjonalny-pas-biodrowy-bez-amortyzatorow-czarn-i2690816370.html

http://allegro.pl/profesjonalny-pas-biodrowy-2-amortyzatory-czarny-i2690883424.html

Czy do tych pasów z amortyzatorem potrzebuje jeszcze dodatkowo linkę z amortyzatorem czy wystarczy zwykła linka?
To wszystko zalezy czy pies ma zrywy, dodatkowy amortyzator spowoduje ze jak pies mocniej pocignie to Ty tego tak nie odczujesz

Posted

doszły nam skórzane pitmany , bałam się że będą sztywne a są świetne, dość miękkie , fajnie się układają na szyjkach i są piękne .
dodatkowo prosiłam o zmiane koloru obróż i bez problemu mi zmienili , wielki plus dla pitmana .
jak kiedyś przestanie padać zrobię zdjęcia :lol: