Sawmj Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Chrupcia, ja tam lubię 5 cm na moim psie. Na zdjęciach też mi sie wydaje, że wyszła ordynarnie, odcinając głowę od ciałka, w rzeczywistości obroża wygląda delikatniej. No i druga sprawa, to to, że nie jest przyjacielska do innych psiaków, czasami zdarzy jej się szarpać w kierunku jakiegoś bez opamiętania, a na szerszej obroży jest mniejsze ryzyko uszkodzenia tchawicy czy czegoś. Gops, Pepsik to mieszanka akity i wilczarza. Tak w ogóle to dzięki :D Agairkiki, ubolewam, że Pepsik ma dłuższą sierść, a raczej taką puchatą, że tak średnio na niej widać takie obroże. No i właśnie sprawa z tym, że nie lubi wszystkich piesków :( chociaż w mięcie i tak jestem zakochana, mimo tego, że wydaje mi się, że bardziej jej neonka pasuje :P EDIT: Nie widziałam postów kolejnych. Ale już napisałam, że to wilczarz x akita :) Quote
chrupcia Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 rozumiem, na zdjęciach zawsze to trochę inaczej wygląda ;) na moim psie też zawsze wszystko wygląda na szersze niż jest ;) a suka faktycznie ciekawa :) poczytałam sobie galerie, fajne ma lokum ;) Quote
rashelek Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 agairiki napisał(a):Tzn zdaję sobie sprawę, że jakieś tam są, ale jak możecie to dajcie link do zdjęć waszych typów... :) Z Rogz widziałam chyba z 6, ale jakoś żadna specjalnie nie przypadła mi do gustu... Z tego co widziałam, to u DS ktoś zamawiał kolorową tasiemkę (ribbonki) na odblaskową czarną taśmę. Teraz doszedł jeszcze czerwony i niebieski, można zrobić jakieś fajne połączenie ;) Quote
Sawmj Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 chrupcia napisał(a):rozumiem, na zdjęciach zawsze to trochę inaczej wygląda ;) na moim psie też zawsze wszystko wygląda na szersze niż jest ;) a suka faktycznie ciekawa :) poczytałam sobie galerie, fajne ma lokum ;) Zdjęcia kłamią, naprawdę. Mi się każda obroża realnie inna wydaje, jedna cieńsza, druga szersza. Poważnie :P No i dzięki, ja sie tam rozpisałam, ale nikt nas nie odwiedza, pewnie dlatego, że się nie udzielam, tylko czytam już od jakiegoś czasu :) no i nie umiem dobrze zrobić podpisu, ale dałam sobie spokój. Dobrze, już koniec, nie będę smiecić :) Quote
agairiki Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Sawmj napisał(a):Chrupcia, ja tam lubię 5 cm na moim psie. Na zdjęciach też mi sie wydaje, że wyszła ordynarnie, odcinając głowę od ciałka, w rzeczywistości obroża wygląda delikatniej. No i druga sprawa, to to, że nie jest przyjacielska do innych psiaków, czasami zdarzy jej się szarpać w kierunku jakiegoś bez opamiętania, a na szerszej obroży jest mniejsze ryzyko uszkodzenia tchawicy czy czegoś. Gops, Pepsik to mieszanka akity i wilczarza. Tak w ogóle to dzięki :D Agairkiki, ubolewam, że Pepsik ma dłuższą sierść, a raczej taką puchatą, że tak średnio na niej widać takie obroże. No i właśnie sprawa z tym, że nie lubi wszystkich piesków :( chociaż w mięcie i tak jestem zakochana, mimo tego, że wydaje mi się, że bardziej jej neonka pasuje :P EDIT: Nie widziałam postów kolejnych. Ale już napisałam, że to wilczarz x akita :) Hahahah to może nie włos terriera, ale za to charakter! :diabloti: Quote
Sawmj Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 agairiki napisał(a):Hahahah to może nie włos terriera, ale za to charakter! :diabloti: Oj zdecydowanie :diabloti: ale akitowy charakterek też jest, nigdy nie poznałam tej rasy na żywo, ale z samych opisów Peps te 'gorsze' cechy charakteru odziedziczyła po tatusiu... Quote
agairiki Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Sawmj napisał(a):Oj zdecydowanie :diabloti: ale akitowy charakterek też jest, nigdy nie poznałam tej rasy na żywo, ale z samych opisów Peps te 'gorsze' cechy charakteru odziedziczyła po tatusiu... Nasza znajoma ma hodowlę, więc wieeemy jakie to potrafi być. W takim razie masz niezłego diabełka hihihihi :diabloti: Quote
Sawmj Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Tak, moja psina nie lubi ogólnie innych zwierzaków, bardziej woli spędzać czas z ludźmi, ale jak jej się coś nie podoba, to ma wszystkich gdzies. Jest taka indywidualistką, myślałam, że to kwestia wychowania, ale myślę, że była wychowana najlepiej jak potrafiłam, widocznie geny trochę zadziałały :diabloti: Quote
agairiki Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Sawmj napisał(a):Tak, moja psina nie lubi ogólnie innych zwierzaków, bardziej woli spędzać czas z ludźmi, ale jak jej się coś nie podoba, to ma wszystkich gdzies. Jest taka indywidualistką, myślałam, że to kwestia wychowania, ale myślę, że była wychowana najlepiej jak potrafiłam, widocznie geny trochę zadziałały :diabloti: Maimy bardzo podobne psy pod względem charakteru ;) Takie zakochane najbardziej w sobie :D Quote
Sawmj Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 agairiki napisał(a):Maimy bardzo podobne psy pod względem charakteru ;) Takie zakochane najbardziej w sobie :D Widocznie tak :evil_lol: moja jest czasami strasznie niedobra, a raczej ma mnie gdzieś do tego stopnia, że nawet z budy nie wyjdzie jak ją wołam, tylko burknie z fochem. Ale to jest typ takiego psa, że nawet gdy odejdzie, będę ją wspominała jako tą najlepszą, mimo tego, że chciałam psa o 180 stopni innego :lol: Quote
a_niusia Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 dzis wysylka moich slicznych obrozek od marty...mam nadzieje, ze do jutra dojda, bo jak nie to ich nie wezme na wakacje. strasznie mnie ciekawi jak beda dziewczyny wygladac w 4 cm... Quote
chrupcia Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 omry, fajnie wygląda :) tylko tej już nie zakładaj jej do pływania, bo popłynie :evil_lol: Quote
omry Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 [quote name='chrupcia']omry, fajnie wygląda :) tylko tej już nie zakładaj jej do pływania, bo popłynie :evil_lol: Nic nie mów, teraz do wody tylko te na klips :D Quote
ageralion Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 anetta napisał(a):ja tez nie :) Ciekawe mają wzorki. vege* napisał(a):No fajne wzorki mają ;-) A dziękuję :) Quote
agairiki Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 [quote name='understandme'] Cesar w DS, kupione jakiś rok temu ;) Obróżka bardzo ładna, ale nie wiem czy nie jest trochę za cienka. Może tak się tylko wydaje na zdjęciu... :) Quote
klaudia&Manta Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Czli poniekad zgadlam :P Super jest . Quote
Korenia Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 W petity.com jest minus 20% na obroże itp. jakby ktoś był zainteresowany :) http://www.petity.com/group/obroze-smycze-i-uprzeze/2 Quote
Stevie Rae Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Dziewczyny, czy może mi ktoś powoli, powolutku wytłumaczyć dokładnie na czym polegają rodzaje szelek guard, norweskie, szorki z uwzględnieniem zdjęć? Bo chyba się skuszę na szelki dla Kapsla, zależy mi na zwykłej, jednokolorowej taśmie 20-25 mm, ale nie rozumiem tych różnic - a widzę, że ceny są inne. Quote
gops Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 [quote name='Stevie Rae']Dziewczyny, czy może mi ktoś powoli, powolutku wytłumaczyć dokładnie na czym polegają rodzaje szelek guard, norweskie, szorki z uwzględnieniem zdjęć? Bo chyba się skuszę na szelki dla Kapsla, zależy mi na zwykłej, jednokolorowej taśmie 20-25 mm, ale nie rozumiem tych różnic - a widzę, że ceny są inne. norwegi się njaszybciej zakładają i ściągają , podobno najwygodniejsze guardy mają dwie obręcze łódeczkowe zapinane na plecach Quote
Karro Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 agairiki napisał(a):Obróżka bardzo ładna, ale nie wiem czy nie jest trochę za cienka. Może tak się tylko wydaje na zdjęciu... :) ma około 3 cm ;) Zakopana w sierści, może dlatego ;) Quote
Patik Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 A ja się powtarzam z pytaniem potrzebuję obrożę dla suczki shih tzu teraz ma zwykłą 1cm i zastanawiam się czy nie za cienka ,bo chodzi w niej wszędzie wygląda tak A potrzebuję obroży uniwersalnej ,bo chodzi w niej cały czas ze względu na adresówkę ,bo często jest na zewnątrz,albo ktoś otwiera drzwi i lepiej dmuchać na zimne. Ona wygląda tak mi się bardzo podoba taka http://allegro.pl/obroza-dla-psa-i-kota-i2526178391.html ale czy nie będzie niewygodna?? A jak coś to proszę też o inne propozycję Z góry dziękuję :D Quote
Kasi i Lena Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Moim skromnym zdaniem do ciągłego noszenia 1 cm jest jak najbardziej ok. Obroża z aukcji nie podoba mi się ale to kwestia gustu. Wydaje mi się też że będzie za szeroka , sztywna do ciągłego noszenia. W końcu shih tzu to mały piesek. Quote
Recommended Posts