Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Migori napisał(a):
Tak, i jeszcze to wprowadzanie człowieka w błąd. Te komplety nie są tyle warte ile podaje sprzedawca, ale co tam, trzeba zawyżyć, wtedy ludzie sie rzucą.

dokładnie :lol:

Posted

gops napisał(a):
a ja zamówiłam furkidza ...
paw wow :cool3:

szybko :D strasznie ładny, ale zamówiłam 3 obroże u DS :diabloti:
mama mnie pogoni :D

Posted

Lucky. napisał(a):
szybko :D strasznie ładny, ale zamówiłam 3 obroże u DS :diabloti:

no ten wzór to trafił idealnie w mój gust dlatego się nie powstrzymałam ;) mimo paru minusów które widzę w tej firmie ,wzory są prześwietne .

Posted

pan listonosz wbil na chate. pies moj jest bardzo zmeczony, a dodatkowo jeszcze jest brzydka pogoda, ale musialam go zmusic do pozowanie, trudno.
poza tym ja jestem tymi szelkami zachwycona, moj facet tez, bo nie widac w ogole rozowego. pies w ogole nie jest nimi zachwycony, nienawidzi ich i jak tylko spuscilam ja z oczu, to troche je w jednym miejscu nadgryzla:)))

wydaje mi sie, ze calkiem niezle leza i bedzie jej wygodnie jesli juz ostatecznie zaakceptuje fakt, ze ma cos takiego dziwnego na sobie i nie wolno tego gryzc:)))

Posted

[quote name='Migori']Żałosne... Od razu odechciewa mi się kupować u takich cwaniaków.
No właśnie, a dali jeszcze na tak długo licytację, ze pewnie spokojnie dojdzie do 100 zł :lol:
Tak odbiegając trochę od tematu psich akcesoriów to śmieszą mnie ludzie, którzy kupują np. używane trampki converse za tyle ile można kupić nowe takie same trampki :lol:

[quote name='Diora']Obroża XL i nieprzepinana smycz 160zł?? :) hahahahhahahaha
No na którejś metce z obroży napisali cenę 60.99, czyli wychodzi na to, że smycz kosztuje 99 zł :evil_lol:

gops;19 323894 napisał(a):
a ja zamówiłam furkidza ...
paw wow :cool3:

genialna! :loveu:

[quote name='Lucky.']szybko :D strasznie ładny, ale zamówiłam 3 obroże u DS :diabloti:
A jakie zamówiłaś?
Ja chciałam zamówić u DS ten jasny turkus, ale jak się dowiedziałam, że jest tylko w szer. 2 cm to się załamałam :( ale może na lato do biegania po polach się przyda taka cienka bez żadnego podszycia? :-)

Posted

a_niusia napisał(a):
mam nadzieje, ze dobrze leza.

czekamy na pas biodrowy, zeby sie przekonac, czy dobrze beda spelniac swoja funkcje, ale szkoda mi je brac na deszcz:)))

Jak dla mnie - dobrze leżą, ale ja się nie znam :lol: Na deszczu się nie roztopią, nie bój się :diabloti:

Posted

Patmol napisał(a):
bardzo ładnie wyglądają
a gdzie sie przypina smycz?
czy one sa wygodniejsze od guardów na długie spacery po górach?

zazwyczaj kółko do przypięcia wisi luźno przy rączce :)
według mnie sa lepsze .

Posted

[quote name='LadyS'] Na deszczu się nie roztopią, nie bój się :diabloti:

:evil_lol:

Gops ten furkidz boski :loveu:
a_niusia choć nigdy norwegów nie miałam, to wydaje mi się, że Twoje bardzo ładnie leżą :)

Posted

Ja też właśnie zrobiłam sobie zakupy w Furkidz. :) Taaki rabat to nie można było nie skorzystać. Zamówiłam Day on Bahama i Hippie Elephants na łańcuszku.

Posted

Patmol napisał(a):
bardzo ładnie wyglądają
a gdzie sie przypina smycz?
czy one sa wygodniejsze od guardów na długie spacery po górach?

na tej raczce jest koleczko.

nie wiem, czy sa wygodniejsze.
my nigdy nie bralismy psow w gory w miejsca, ktore sa niebezpieczne i w ktorych musialyby byc caly czas uwiazane.

ale teraz mamy wiecej takiej roboty, ze pies nie moze luzem biegac, potrzebne sa nam dwie rece i jeszcze dodatkowo moj tz robi kurs przewodnika, wiec spoko moglby brac psa, a nie ma co liczyc na to, ze nasz pies zajmie sie na wycieczce gorskiej, na ktorej nikt sie nim nie zajmuje, lazeniem przy tylku pana.

a tak bedzie miec super zajecie-bedzie pana ciagnac.

moja siora miala takie szelki w gorach i dla jej psa sprawdzily sie super.

Posted

a_niusia napisał(a):
na tej raczce jest koleczko.

nie wiem, czy sa wygodniejsze.
my nigdy nie bralismy psow w gory w miejsca, ktore sa niebezpieczne i w ktorych musialyby byc caly czas uwiazane.

ale teraz mamy wiecej takiej roboty, ze pies nie moze luzem biegac, potrzebne sa nam dwie rece i jeszcze dodatkowo moj tz robi kurs przewodnika, wiec spoko moglby brac psa, a nie ma co liczyc na to, ze nasz pies zajmie sie na wycieczce gorskiej, na ktorej nikt sie nim nie zajmuje, lazeniem przy tylku pana.

a tak bedzie miec super zajecie-bedzie pana ciagnac.

moja siora miala takie szelki w gorach i dla jej psa sprawdzily sie super.

Jednak nie idź na dwór, bo burza idzie :diabloti:
Tez mi się zdaje, że będą takie szelki wygodniejsze do chodzenia po górach - myśmy te siodełkowe tez wzięli właśnie do łażenia dluższego, lepiej rozkłada się ciężar psa i łatwiej ciągnąć.

Posted

[quote name='japanisze']

Gops ten furkidz boski :loveu:

ale zamówiłam zatrzask 3cm bo okropnie mnie drażni ten miękki zacisk :) i poprosiłam o nieco sztywniejszą jak się da, zobaczymy :) w każdym razie wzór przeboski :lol:

Posted

Milena9 napisał(a):
Znowu muszę zmienić pudełko na smycze i obroże na większe :diabloti:

my jesienia robimy remont i se kupie taki specjalny wieszak i zamontuje tabliczki z imionami:)))

Posted

Dobry pomysł :smile:
Zanim ja zajęłam sie kupowaniem rzeczy dla Sary miała jedną skórzaną krótką smycz i obroże a teraz wole nie liczyć :evil_lol:

Posted

LadyS napisał(a):

Tez mi się zdaje, że będą takie szelki wygodniejsze do chodzenia po górach - myśmy te siodełkowe tez wzięli właśnie do łażenia dluższego, lepiej rozkłada się ciężar psa i łatwiej ciągnąć.

muszę wypróbować

i te szelki do pasa biodrowego przypinane są smyczą z amortyzatorem?

ja nie chodzę z psem po górach w niebezpiecznych miejscach, ale i w parku narodowym i w lesie pies musi być na smyczy
(mój pies dodatkowo jest w typie łajki zachodniosyberyjskiej - czyli psa świetnego w polowaniu na drobna zwierzynę leśną:mad:)