Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gops napisał(a):
:evil_lol:
bo wcześniej to nie pies :eviltong: chomik czy coś :lol:
bardzo podoba mi sie Twój york , jak żaden inny :-o

Hahaha, najwyraźniej wychodzą z takiego założenia :eviltong: Mój i tak nie jest jakiś malutki - w tej chwili to już 3,4kg i 35cm w klacie :D
Dzięki :oops:

Posted

kiedyś szyli teraz jest wyraźnie napisane na stronie, od jakiego rozmiaru szyją

aaa widzisz to nie wiedzialam, ale obrozki chyba normalnie szyja ;)

jesli chodzi o nazwe to uwazam, ze pianka to dobre okreslenie i nie ma co sie czepiac

zreszta juz byla kiedys o tym rozmowa, sama Marta pisala
tylko to nie do końca jest sama pianka, tylko przewiewna, lekka siatka połączona z pianką

czyli byla mowa o piance rowniez

mysle, ze jest dosc duzy hejt na AD, no, ale coz moze sie nie znam bo mam duzego psa i nigdy mi nie odmowili zakupu swoich wyrobow :cool3:

co do duzych oczek
DS

AD

czyli tak jak chyba Motyleqq pisala AD maja dwa rodzaje[?]

EDIIIIT

jednak teraz zdradzilam i zamowilam szelki z ad-na probe, a oprocz tego strasznie zalezalo mi na tych niteczkach.

i wlasnie te niteczki sa dla mnie bardzo wazne - jak obrozki calkiem dobrze wygladaja bez niteczek tak szelki bez nich juz mi sie nie podobaja.

Posted

mnie natomiast te nitki kolrowe troszkę wkurzały bo przez to szelki są jeszcze bardziej napaćkane kolorami, pewnie kwestia doboru nitki .
ja moich szelek AD się "pozbyłam" komu innemu pewnie będą służyć jeszcze wiele lat :)

Posted

gops napisał(a):
mnie natomiast te nitki kolrowe troszkę wkurzały bo przez to szelki są jeszcze bardziej napaćkane kolorami, pewnie kwestia doboru nitki .
ja moich szelek AD się "pozbyłam" komu innemu pewnie będą służyć jeszcze wiele lat :)

Ja mam obróżkę AD z granatowym polarkiem, fioletową taśmą i z pingwinkami, a te niteczki są w kolorze jasnym szarym i fajnie to wygląda, ale denerwuje mnie w tej obroży zacisk, mam ten pentelkowy bo taki lubię najbardziej od kiedy kupiłam pierwszy raz obrożę z takim zaciskiem u taks, ale jednak w AD są tak cienkie taśmy, ze ten zacisk ciągle mi się składa na pół co mnie denerwuje, dlatego nie używam jej praktycznie wcale, ale sprzedać to jej nie sprzedam bo to była wygrana w konkursie :evil_lol:

Posted

gops napisał(a):

ale te Twoje to były wybitnie pstrokate, z każdej strony inna taśma :lol:

Posted

aaa ja dodam jeszcze, ze bardzo lubie DS i uwazam, ze to dobrze, ze maja tyle nowosci i duzy wybor, a nie tylko te tasiemki

np. chyba zadna firma nie ma takich ciekawych kolorow tasm podkladowych

Posted

motyleqq napisał(a):

to prawda, ale wiesz co niektórym się bardzo podobały , szelki ma teraz Kleo Asi .
dla mnie były nie tylko za pstrokate ale i za cienkie , zbyt miękkie a Asi to nie przeszkadza .

jeszcze co do furkidza, używam obroży codziennie by sprawdzić jak to z nią będzie, oprócz tego tak jak pisałam że łapie bród mocno , strasznie obłazi mi sierścia psa który niby nie lnieje , nie wiem o co chodzi , na obroży mam mnóstwo psiej sierści .
ale jest wizualnie ładna bardzo i ją nosze, do wody dla nas w sam raz, bo akurat moja schnie bardzo szybko .

Posted

motyleqq napisał(a):

no wlasnie.

ja zamowilam taki zestaw: czerwona tasma, ozdobna tasiemka kalejdoskop na raczce i z przodu, rozowe ntki i pomaranczowa pianka.

i wydaje mi sie, ze bedzie calkiem spoko.

w tym tygodniu powinny przyjsc.
bardzo mi zalezalo, zeby przemycic cos rozowego, bo to maja byc docelowo szelki na wyprawy gorskie z moim tz i on upieral sie na czerwona tasme, a pies jest w 100% dziewczynka.

Posted

[quote name='vege*']przypadkiem znalazłam :-) wg mnie niektóre są prześliczne :loveu:
http://allegro.pl/listing/user.php/run?change_view=1&order=p&us_id=25312534

:loveu:
http://allegro.pl/tkanina-psy-rozowe-zaslony-rolety-shabby-chic-0-5m-i2450390228.html

Super, strasznie ładne wzory.
Akurat obroże z tkaniny już mam od furkidz w rzadkie wzorki,
ale te z postaciami, czy w duże wzorki fajnie by wyglądały np na chustach.
Ostatnio mam ochotę nauczyć się szyć, może jakiś patchwork, kocyki czy zabawki :D:D

Posted

drzalka napisał(a):

Ostatnio mam ochotę nauczyć się szyć, może jakiś patchwork, kocyki czy zabawki :D:D

Mam taką samą ochotę jak co troche widzę tyle fajnych, różnych wzorków, materiałów i tasiemek :evil_lol: :shake:

Posted

drzalka napisał(a):
Super, strasznie ładne wzory.
Akurat obroże z tkaniny już mam od furkidz w rzadkie wzorki,
ale te z postaciami, czy w duże wzorki fajnie by wyglądały np na chustach.

Też bym się chętnie nauczyła szyć, ale nie mam podstawowej rzeczy-maszyny do szycia :eviltong:
Może jak kiedyś sobie sprawię taką to coś poszyję na własny użytek, bo np. mam jakąś bluzkę, której nie noszę ale ma fajny wzór i bym ją chociaż jakoś wykorzystała :-)

Posted

Ja wiem czy jest "hejt" na ad... wydaje mi się, że oni po prostu nie potrafią szanować klienta i w tym tkwi sekret, że klient sobie pójdzie gdzie indziej, bo hand-madeów do wyboru, do koloru, a coraz więcej jest :)

Ja zamówiłam u nich raz i obiecałam sobie, że ostatni ;)
Szycie piękne równiutkie, jeszcze wtedy robili zestawienia kolorystycznej na mejla, więc bardzo ułatwiło mi to wybór, te "pianki" mają ekstra i to w różnych kolorach - do każdego zestawienia kolorystycznego można dobrać! Za to kontakt i szacunek do klienta... głowa boli.
I strasznie cienkie taśmy podkładowe.

Za to furkidz szanuje klienta i to najbardziej mi się podoba - jest profesjonalna strona www, ciągle jakieś nowości, konkursy, zmiany, ulepszenia i otwarcie na krytykę/uwagi klienta.
DS mam dwie obróżki kupione niedawno, zamawiała znajoma więc nie wiem jak kontakt, za to wyrób uwielbiam :D Sówki to moje ulubieńce, bulwy ciągle w nich chodzą, nie szanują, a wyglądają nadal bardzo dobrze!

Nie wiem jak inne hand - madey, bo nie zamawiałam, choć słyszałam też wiele dobrych opinii o gadżeciakach.

Ja się cieszę, że ludzie tu opisują swoje wrażenia i przemyślenia, porównują sklepy i producentów, bo to cenne wskazówki dla wielu osób :)

Posted

Nasza panka/siateczka wygląda tak:

Szczerze przyznam, że też zamówiłam w AD szelki pierwszy i ostatni raz. Jednak z DS jest lepszy kontakt i lepsza cena ;)

Posted

japanisze napisał(a):

Za to furkidz szanuje klienta i to najbardziej mi się podoba - jest profesjonalna strona www, ciągle jakieś nowości, konkursy, zmiany, ulepszenia i otwarcie na krytykę/uwagi klienta.
DS mam dwie obróżki kupione niedawno, zamawiała znajoma więc nie wiem jak kontakt, za to wyrób uwielbiam :D Sówki to moje ulubieńce, bulwy ciągle w nich chodzą, nie szanują, a wyglądają nadal bardzo dobrze!

Nie wiem jak inne hand - madey, bo nie zamawiałam, choć słyszałam też wiele dobrych opinii o gadżeciakach.

Ja się cieszę, że ludzie tu opisują swoje wrażenia i przemyślenia, porównują sklepy i producentów, bo to cenne wskazówki dla wielu osób :)

No ja furkidz też sobie chwalę, piękne wykonanie, miły i cierpliwy kontakt i wysyłka szybka :-) Wyroby

DS też lubię, mam na razie jedne szelki norwegi chyba ze 3 lata temu kupiłam, Nuka w nich śmigała ciągle, ale nie w upalne dni bo mają z przodu gruby polar wiec chodzi w nich jak jest chłodniej :-) Miałam też dużo innych wyrobów, głównie obróżki i sobie je chwaliłam :-)

Talucha napisał(a):
Jednak z DS jest lepszy kontakt i lepsza cena ;)

Też tak uważam ;-)

a_niusia napisał(a):
no ja zawsze twierdzilam, ze kontakt z ds jest bardzo duza zaleta. jeszcze tylko marta by mogla wrzucic foty, zeby mi latwiej bylo czekac na listonosza:)))

Z tego co wiem właśnie teraz AD już nie wysyła zestawień żeby pomóc klientowi i sporo osób na to narzeka, wg mnie po prostu olewają klienta :shake:

Posted

Japanisze, ja zamawialam dwa razy u AD szelki z milionami pytan odnosnie zestawienia, oprocz tego kilka razy pytalam o wycene innych rzeczy i kontakt jak najbardziej cacy :) nie wiem w takim razie od czego to zalezy.

od Gadzeciakow mamy jedną obrozke, zamawialam przez pw i tak jak piszesz - kontakt uwazam za bardzo dobry.

Ja się cieszę, że ludzie tu opisują swoje wrażenia i przemyślenia, porównują sklepy i producentów, bo to cenne wskazówki dla wielu osób

i jesli to dotyczy dalej 'mojego' hejtu to ja rowniez uwazam, ze to dobrze, ze kazdy opisuje swoje wrazenia. Chodzilo mi raczej o to, ze przesadą jest czepianie sie czegos takiego jak nazwa - pianka/siateczka :)

Posted

jesli chodzi o jakosc to ja moge sie wypowiedziec tylko o furkidz i ds. z obu firm jestem super zadowolona.
szkoda, ze nie daja dozywotniej gwarancji na wyroby jak podobno daje lupine, bo moj jeden pies w przyplywie fantazji uszkodzil swoje sowki zebami.

na szelki ad dopiero czekamy.
to juz nasze drugie podejscie-za pierwszym razem probowalam zamowic obroze, ale przez kiepski kontakt zostalam stalym klientem ds. za drugim razem udalo nam sie zamowic szelki.

jednak pas biodrowy i linke amortyzujaca do zestawu zamowilam u marty, zeby moja zdrada nie byla az taka duza.

Posted

dance_macabre napisał(a):
Ale ja mam ostatnioe szczęście do wadliwych egzemplarzy.Dziś byłam za wybiegu dla psów i młoda jak zwykle u syfiła się cała łącznie z obrożą. Miła Taksówkę czerwoną w białe kropki, taką samą ma marchewkowa chyba czerwoną i fioletową. Była cała w błocie więc wzięłam ją pod kran i zimną wodą. Jak potarłam palcem to kropki zaczęły znikać.
I ta ogólnie bo ktoś kiedyś pisał o brudzących się furkidzach. Wczoraj młoda bawiła się w tym samym miejscu(pełno piachu) z dogiem de bordeaux i była w błocie od stup do głów a obroża(furkidz) tylko trochę poszarzała a dziś młoda czystsza a obrożą kompletny syf.

Tak ja mam różową i czerwoną w kropki :)
Już trochę je używałam i różowa jest w super stanie a z czerwonej rzeczywiście zaczeły się zmywać i blaknąć białe kropki, ale swoje już przeżyła i za tą cenę nie narzekam ;)) głównie starte jest na rączce.
A co do zerwania smyczy plecionej to mi się wydaję że warto przejść się na stoisko na którym kupiłas i zareklamować... bez przesady żeby szczeniak wyrywał to musiał być wadliwy egzemplarz.
Ja mam 2 takie plecione smycze do dużych futer i jak do tej pory są niezawodne a często ich używam

Posted

[quote name='chrupcia']:mdleje: paparapa
lepszy ten tekst niż " kolejni ściągneli szelki od juliiusa " :evil_lol:

a ja czekam na 2 obroże na "piance" z bazarku , zobaczymy co to będzie, kupiłam do wody może one się sprawdzą .

Posted

japanisze napisał(a):
Nie wiem jak inne hand - madey, bo nie zamawiałam, choć słyszałam też wiele dobrych opinii o gadżeciakach. (...) Ja się cieszę, że ludzie tu opisują swoje wrażenia i przemyślenia, porównują sklepy i producentów, bo to cenne wskazówki dla wielu osób :)

Właśnie, może komuś by się chciało zrobić zestawienie takich sklepów, czy też twórców z linkami...:cool3:
Pewnie wiele osób (np. ja.:( ) nie wie gdzie w ogóle można znaleźć takie cuda, jak/gdzie znaleźć wzory do wyboru, u kogo zamawiać... :hmmmm:
W każdym razie mam właśnie taką nieśmiałą prośbę.. :) :modla:

Posted

gops napisał(a):
lepszy ten tekst niż " kolejni ściągneli szelki od juliiusa " :evil_lol:

nie lubie takiego ściągania po kolei tych samych wyrobów. w rezultacie wszystko będzie na jedno kopyto.. i co za sens. ale takie prawa firm czy to psich wyrobów czy innych i widocznie pozostaje się przyzwyczaić, skomentować każdy może.

ale gadanie o "zdradzie" firmy to już jest śmieszne.. :lol: no chyba że było to powiedziane w żarcie.. oby :lol: