Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

2 godziny to jeszcze nie tragedia. A jak misiowa tchawica na takiej obroży, jest OK? Bo u nas taśma 2,5cm plus pianka to by było jakoś 3,2cm i zastanawiam się, czy wystarczy nam taki kołnierzyk :eviltong:

Posted

evel napisał(a):
2 godziny to jeszcze nie tragedia. A jak misiowa tchawica na takiej obroży, jest OK? Bo u nas taśma 2,5cm plus pianka to by było jakoś 3,2cm i zastanawiam się, czy wystarczy nam taki kołnierzyk :eviltong:

jest ok , nawet nie wiem ile ma cm, kolo 3,2cm ale jest ok .

Posted

Molowe napisał(a):
mnie się wydaje po zdjęciach że jednak pianka activdog nieco różni się od dogstyle i nie jest to to samo :)

jest identyczna ;)
mam w domu tą obroże od DS i jakbym nie patrzała na fotki AD to jest to to samo , tylko kolory inne .
na jasnych kolorach lepiej widać strukture pianki .

Posted

gops tak mi się jakoś dzisiaj przypomniało. Ile w szyi ma Twoje suczydło? Bo widziałam, że klupowałaś rogza xxl na aukcji. Wydawało mi się, że masz mniejszego psa, a ta obroża na mojego Onka jest prawie maksymalnie ściągnięta.

Posted

To jest to samo. ;)
Hmm, nie wiem jak ta Twoja gops, ale ja nie ukrywam, że moja wyschła zanim doszłyśmy z nad wody do domu - czyli jakieś 45 minut? Taśma była jeszcze lekko wilgotna, to to już prawie nie. :)

I jeszcze jedno, przepraszam, że zwracam Ci uwagę, ale... "Zdaję" to np. "Ja zdaję egzamin", a pianka ewentualnie "zdaje egzamin". Bez ogonka. :diabloti: Przepraszam, ale taka już moja natura, że zwracam uwagę. :eviltong:

Posted

[quote name='Molowe']jak dla mnie to ta od ad jest bardziej śliska a ds to taka typowa siateczka ale może się mylę trzeba by w realu porównać obie te pianki :)
to samo serio , jestem na 99% pewna , może ktoś potwierdzi jeszcze

[quote name='sator_k_']gops tak mi się jakoś dzisiaj przypomniało. Ile w szyi ma Twoje suczydło? Bo widziałam, że klupowałaś rogza xxl na aukcji. Wydawało mi się, że masz mniejszego psa, a ta obroża na mojego Onka jest prawie maksymalnie ściągnięta.
moje suczydło to ma tylko 39-40cm , rogz xxl jest dla drugiego psa który będzie u mnie gdzieś pod koniec roku , staffik .
kupiłam jeszcze granat z nitką też rogza xxl obie maja po 47-8cm min .

Posted

a może ktoś mi powiedzieć ile cm minimum ma rogz zacisk 25mm i ta na zatrzask też 25mm, bo wiadomości ze stron są zapewne zawyżone tak jak i przy Mce :) ​??

Posted

gops, a czego ty się spodziewałaś? szczególnie że masz pewnie na grubej taśmie :roll: to nie jest dublin co jest suchy po wytarciu, u mnie obroża z pianką schnie w 15min ale jest cieniutka i bez regulacji

Posted

ja się spodziewałam schnięcia w jakąś max godzinke po wyciśnięciu obroży żebym mogła jej użyć ponownie kolejny raz a nie dawała rady , lubię tą obroże, będe używać ale spodziewałam się szybszego schnięcia.
szybciej schnie cienka taśma podszyta eko .
może inni maja mniejsze wymagania :lol:

Posted

wszystko zależy od grubości i od taśmy Gops z tego co pamiętam to masz obroże z podwójnej lub nawet potrójnej warstwy taśm + siateczka + regulacja co łącznie daje dość grubą warstwę nie ma cudów żeby wyschło to w ciągu 15min ;)

moja obroża była do tej pory tylko raz wodowana i z tego co pamiętam wyschła bardzo szybko (ale ja mam z pojedynczej cienkiej taśmy) jutro wyjeżdżam nad morze więc przejdzie lepszy chrzest.
Szelki Mayloka i Aresa również dość szybko wyschły.

Na temat Activdoga się nie wypowiadam bo nie wiem czy mają dokładnie tą samą ;)

Nasze podszycie miało być alternatywą dla polaru i eko skóry, składa się z 3 warstw (w środku jest pianka, która nadaje miękkości)

Taśmy strukturą podobną do mięty i mięta w innych szerokościach będą pod koniec tygodnia (czwartek/ piątek)

Posted

mam pojedyńcza taśme ;) widać to przecież mając obroże w ręku.
widocznie ta taśma jest gruba i dobrze bo ja cienkim nie ufam nie lubię szmatek .
obroża nie spełniła moich oczekiwań po prostu .
mimo to jest super na zwykłe spacery .
co do regulacji pisałam już na gg .
obroża po pierwszym wodowaniu schła 3 godziny w zwykłych domowych warunkach .
jak dla mnie nad wode się nie nadaję jako obroża szybkoschnąca , jako zwykła obroża tak .

Posted

[quote name='chrupcia']a może ktoś mi powiedzieć ile cm minimum ma rogz zacisk 25mm i ta na zatrzask też 25mm, bo wiadomości ze stron są zapewne zawyżone tak jak i przy Mce :) ​??
przypominam się, proszę bardzo o odpowiedź :)

Posted

[quote name='gops']mam pojedyńcza taśme ;) widać to przecież mając obroże w ręku.
widocznie ta taśma jest gruba i dobrze bo ja cienkim nie ufam nie lubię szmatek .

zobacz jeszcze raz na pewno są 2 warstwy taśmy, sama pojedyncza akurat ta taśma to trochę "szmatka" ;)

a_niusia neonka powinna również być, jutro powinnam znać więcej szczegółów więc jak będę miała dostęp gdzieś do wifi to napiszę :)