Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
że i tak najbardziej uwielbiam lupine:D

i tym mnie troche zarazilas :loveu: pewnie jakis fiolecik lupine sherry kiedys dostanie zaraz po czerwonym do kurtki hurtta :diabloti:

Guest papillonek
Posted

Kasi i Lena napisał(a):
Ja mam dwa rogz ( a właściwie jeden już jutro będzie wysłany do nowego właściciela) i mogę stwierdzić że i tak najbardziej uwielbiam lupine:D

:evil_lol: Też dobrze. Ja dopiero próbuje ,więc wypowiem sie w przyszłości :)

Posted

deer_1987 napisał(a):
i tym mnie troche zarazilas :loveu: pewnie jakis fiolecik lupine sherry kiedys dostanie zaraz po czerwonym do kurtki hurtta :diabloti:

Wiem, ale przyznaj że Lupine są najfajniejsze:loveu:
papillonek napisał(a):
:evil_lol: Też dobrze. Ja dopiero próbuje ,więc wypowiem sie w przyszłości :)

Pewnie, każdy musi sam zobaczyć co mu się najbardziej podoba. To że mi Lupine nie znaczy że całemu światu też. Najważniejsze to mieć swój gust.

Posted

deer_1987 napisał(a):
Ok to teraz juz wiem :) W internecie ciezko kolor ocenic, te brazowe maja do tego zlote okucia.. :(

Teraz te brązowe plecione Dingo produkują też ze srebrnymi okuciami. Mam taką ;).

Posted

toyota napisał(a):
Teraz te brązowe plecione Dingo produkują też ze srebrnymi okuciami. Mam taką ;).

też mam taką,tylko specjalnie ze zlotymi-pod kolor oczu psa.

Deer tak pomyśłam,że Dingo z natłuszczanej skóry nie będzie Ci odpowiadać. Mają naturalny kolor (który np mi barrrdzo odpowiada) i sa obliczone na trwałość,wygląd to sprawa drugorzędna,ot po prostu smycz bez bajerów.

Posted

toyota napisał(a):

O a wiesz gdzie kupic? bo na wiekszosci stron pisze ze nie ma brazowych albo sa ale z ze zlotymi...

brazowa1 napisał(a):
też mam taką,tylko specjalnie ze zlotymi-pod kolor oczu psa.

Deer tak pomyśłam,że Dingo z natłuszczanej skóry nie będzie Ci odpowiadać. Mają naturalny kolor (który np mi barrrdzo odpowiada) i sa obliczone na trwałość,wygląd to sprawa drugorzędna,ot po prostu smycz bez bajerów.

pod kolor oczu milki by pasowalo ale nie do kolek srebrnych :diabloti:

Ale ja nie chce bajerow :) Tylko ze ich cena podobna do hurtty tu na miejscu :( mi zalezy zeby pasowala do obrozy ale to sie tak nie da jak widze :(

Posted

Co myślicie o Muscat McLeather? Mam obrożę, smycz i szelki. Obroża rozlegowuje się nam co spacer, szelki również, mimo że mój pies nie jest jakimś wybitnym ciągnikiem, czasami szarpnie.

Posted

deer_1987 napisał(a):
O a wiesz gdzie kupic? bo na wiekszosci stron pisze ze nie ma brazowych albo sa ale z ze zlotymi...

Ale ja nie chce bajerow :) Tylko ze ich cena podobna do hurtty tu na miejscu :( mi zalezy zeby pasowala do obrozy ale to sie tak nie da jak widze :(

A mogę prosić o linki do sklepów z tymi brązowymi ze złotym? zastanawiam się między tą właśnie dingo, a podobną z ipo-sklepu i chciałabym porównać ceny.

Posted

sugarr napisał(a):
A mogę prosić o linki do sklepów z tymi brązowymi ze złotym? zastanawiam się między tą właśnie dingo, a podobną z ipo-sklepu i chciałabym porównać ceny.

Ja wyszukiwalam z grafiki, bo tak nie ma zdjec brazowej na stronach gdzie jest czarna

http://r.twenga.pl/g3.php?pg=VDs3NDU0NDE5OTk0NTg1NTQxODU3OzE2NTM5MjtodHRwOi8vd3d3Lnpvb2xvZ2ljem55LnNrbGVwLnBsL09waW5pYV9EaW5nb19TbXljel9wcnplZGx1emFuYV96ZV9za29yeV9uYXRsdXN6Y3phbmVqX3N6eXRhX2JyYXpvd2FfMl81Y21feF8xMjBfMjIwY21fXzY1NDJfX18zODMyOzM1ODI5N2IyOGY4YmM1NDk3NGRkNDk1ZDk2ODc1MWEy

Posted (edited)

Fauka napisał(a):
Co myślicie o Muscat McLeather? Mam obrożę, smycz i szelki. Obroża rozlegowuje się nam co spacer, szelki również, mimo że mój pies nie jest jakimś wybitnym ciągnikiem, czasami szarpnie.

Mój kot ma obroże McLeather :evil_lol:

------
A ja myślałam że te Dingo brązowe ze srebrnymi to jakaś stara wersja, bo w oficjalnym katalogu Dingo niema takich, są jedynie czarne ze srebrnym i ciemno brązowe z mosiężnym.

Deer ja mam wizytówkę od Pani ze sklepu Rottweiler (?) od której właśnie na wystawie kupiłam beżową Dingo natłuszczaną.
Miała jeszcze czarne, brązowe, beżowe, pomarańczowe i czerwone , wszystkie ze srebrnymi karabińczykami ( i te standardowe brązowe z mosiężnymi)
Ceny niższe niż w necie i na stronie Dingo.

Jak chcesz zaraz pogrzebie i znajdę tel :)

Edited by drzalka
Posted

A wiecie w jakim sklepie są dostępne plecione brązowe? Mam teraz czarną z Lorda - jest bardzo fajna i wytrzymała, ale szukam czegoś bardziej miękkiego.

Posted

drzalka napisał(a):

A ja myślałam że te Dingo brązowe ze srebrnymi to jakaś stara wersja, bo w oficjalnym katalogu Dingo niema takich, są jedynie czarne ze srebrnym i ciemno brązowe z mosiężnym.

Deer ja mam wizytówkę od Pani ze sklepu Rottweiler (?) od której właśnie na wystawie kupiłam beżową Dingo natłuszczaną.
Miała jeszcze czarne, brązowe, beżowe, pomarańczowe i czerwone , wszystkie ze srebrnymi karabińczykami ( i te standardowe brązowe z mosiężnymi)

Jak chcesz zaraz pogrzebie i znajdę tel :)

Bardzo chetnie to sie dowiem :)

Posted (edited)

Squ ja właśnie z kuchni pupila zamawiałam :)

Miałam Lorda, na zamówienie, ale nie była taka miękka i elastyczna jak Dingo , szczerze polecam :)
W dodatku była krzywo wycięta.

---
Doszła mi smycz Hamilton "winna", wymieniona 2cm/180 mm .
Teraz to wydaje się wąski , a 2,5 za szeroki.
No mogli by 2.25 zrobić :diabloti:

Edited by drzalka
Posted

Fauka napisał(a):

Moje psie ma Muscatową obrożę. Też się rozjeżdżała cały czas, więc została zaszyta nićmi do butów. Nie mam regulacji, ale przynajmniej mogę z obroży korzystać. A na deszcz i taką pogodę się idealnie sprawdza, bo aż tak nie brudzi.

Posted

Bobryna napisał(a):
Czy ktoś ma podobne szelki dla średniego/dużego psa? Jeśli tak, to jak się sprawdzają?
http://allegro.pl/szelki-dla-psa-colour-plum-4pawsfashion-xxxl-i2248435592.html
Szukam lekkich, miękkich/wygodnych szelek do flexi dla suki 25 kg i powyższe wpadły mi w oko ;) ale nie wiem, czy będą wystarczająco solidne (co prawda sucz nie ciągnie na spacerach, ale zdarza jej się szarpnąć za kotem, wiewiórką)...

Ja mam puppia szelki dla Sherry (http://poshpoodle.blogg.se/images/2008/selar_17842742.jpg) ale tylko na nia przymierzalam, nie chodzilysmy jeszcze w nich na dluzej. natomiast sa bardzo polecane :)

Posted

deer_1987 napisał(a):

Ja zamawiałam z tego sklepu: http://www.e-zoomarket.com.pl/index.php?p248,dingo-smycz-ze-skory-natluszczanej-z-elementami-zaplatanymi-brazowa

To jest chyba sklep firmowy Dingo, ale nie jestem pewna.

Pokazane są z mosiężnymi okuciami, a przysłali mi brązową smycz ze srebrnymi. Zostawiłam jednak, bo stwierdziłam, że też mi się przyda, bo większość obroży ma przecież srebrne kółka. Poza tym smycz ma dodatkowo znaczek srebrny okrągły Dingo co fajnie wygląda. Te z mosiężnymi tego nie mają.

Z resztą tę z mosiężnymi okuciami też mam, tylko że w tym najcieńszym rozmiarze ;).

Posted

toyota napisał(a):
Ja zamawiałam z tego sklepu: http://www.e-zoomarket.com.pl/index.php?p248,dingo-smycz-ze-skory-natluszczanej-z-elementami-zaplatanymi-brazowa

To jest chyba sklep firmowy Dingo, ale nie jestem pewna.

Pokazane są z mosiężnymi okuciami, a przysłali mi brązową smycz ze srebrnymi. Zostawiłam jednak, bo stwierdziłam, że też mi się przyda, bo większość obroży ma przecież srebrne kółka. Poza tym smycz ma dodatkowo znaczek srebrny okrągły Dingo co fajnie wygląda. Te z mosiężnymi tego nie mają.

Z resztą tę z mosiężnymi okuciami też mam, tylko że w tym najcieńszym rozmiarze ;).

Wyslalam do nich @ :)

pojedyncza maja brazowa ale do 120 cm :( a ja min 180, chetnie 200 a przedluzana jest za droga :D