Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie najgorzej, nie?
tez tak sadze.
ona jest dosyc waska w klatce, czego nie mozna powiedziec o malej hehehe i moze i na spacer, to glupio wyglada, ale nie wyobrazam sobie, zeby np. przy ostrym hamowaniu jej sie wbijal cienki pasek od szelek w klatke. zostwawilam ja w tych szelkach i sobie normalnie w nich spi, nie probuje sie ich pozbyc, wiec nie sadze, zeby bylo jej niewygodnie.

Posted

czemu na spacer głupio ? przecież dużo psów chodzi na spacery w szelkach i jest ok.Ale rozumiem że to jest już kwestia gustu :) mnie się tam Duża w tych czerwonych szelaskach podoba :loveu:

Posted

aaa bo my nie chodzimy w szelkach i nawet nie wiem, jak na nich sie prowadzi psa:))) probowalam wczoraj poprowadzic na nich starsza-ona bardzo ladnie chodzi na smyczy, czego nie moge powiedziec o malym gnojku, i naprawde nie szlo ani jej ani mnie:)))

Posted

[quote name='gops']lab to pewnie L lub Xl , ale chętnie zobaczę jeśli znajdziesz.
ja chyba będę ryzykować i kupię M , ale poczekam jak Żaba będzie miała M dla staffika i zobaczymy czy wejdzie .

jak nie wejdzie to na siłe upcham haha :D :D pewnie w piątek będę mieć przesyłkę ;)

Seter fajnie w szelach :) ciekawe jak młoda ;P dziś znów widziałam na mieście boksera w czarnych szelach z ezy doga ale pasują mu idealnie jak już wcześniej pisałam ;) pamietam że u gops chyba ta przednia szeroka część była dość wysoko, nie dotykałą tak czasem szyi psa??

Posted

[quote name='zaba14']jak nie wejdzie to na siłe upcham haha :D :D pewnie w piątek będę mieć przesyłkę ;)

Seter fajnie w szelach :) ciekawe jak młoda ;P dziś znów widziałam na mieście boksera w czarnych szelach z ezy doga ale pasują mu idealnie jak już wcześniej pisałam ;) pamietam że u gops chyba ta przednia szeroka część była dość wysoko, nie dotykałą tak czasem szyi psa??
tak u mnie był wysoko ale nie wiem czy wyżej niż u setera , podobnie dość , tylko ja miałam rozmiar M.

[quote name='zaba14']Kilka znalezionych w necie
husky
http://www.eharnessesfordogs.com/site/wp-content/uploads/2011/03/EzyDog-Quickfit-Harness.jpg

http://is00.thegumtree.com/image/extrabig/104297916.jpg stafik

http://i1201.photobucket.com/albums/bb342/Milliepoochie/DSC_0857.jpg i mix.
http://i1201.photobucket.com/albums/bb342/Milliepoochie/DSC_0860.jpg
widziałam te fotki już , w google poszukałam , ale niestety nie widać jakie to rozmiary a to mnie najbardziej interesuję :lol:

Posted

Zrobiłam wielki krok i zamówiłam właśnie Dublina. :diabloti: Do niego czerwoną adresówkę w kształcie serducha i będzie bomba. Poza tym jeszcze inwestujemy w szelki u Marty, w marcu (na moje urodziny :eviltong:) zrobię psu prezent i zamówię jeszcze komplecik również od DS. W między czasie wpadnę do Katowic na CACIB to pewnie jakiegoś grata obrożowego albo smyczkowego dla psa przywiozę. Potem trafi się kolejna okazja w kwietniu (np. mój pies skończy dwa lata i osiem miesięcy :diabloti:) to kupię jakiś komplet od Corse.
Aha, no i jeszcze pewnie taks zrobi bazarek to też coś kupię.

To tak mniej więcej wygląda mój plan na najbliższe zakupy obrożowo-smyczowe. Zobaczymy jak będzie w praktyce. :lol:

Posted

[quote name='Lucky.']Bazylowa - będziecie może mieć bardziej soczyste kolory na obróżki na cocker spaniela ?
Coś podobnego co te z cavalierami :loveu:

Spaniele mamy zielone. Można sobie dobrać taśmę podkładową - około 18 kolorów.

[quote name='AnIeLa']bazylowa super są te nowe serie :) :D czekam na coś dla mojego łobuza :D

:cool3: Toczymy ostatnio spory o labradory. Zobaczymy co z tego będzie.

[quote name='C&B']Świetne cavaliery! :loveu:
Już nie mogę sie doczekać aussie :razz:

Dzięki :) Jak wszystko pódzie zgodzie z planem, to aussiki wysyłamy we wtorek :mdleje:

Posted

[quote name='Olson']a_niusia, Twoja seterka wygląda w nich śmiesznie, trochę gapowato, ale ogółem uroczo. :loveu: A co jej się w nogę stało?

glupio wyglada, wiadomo. seter to nie jest pies, ktory powinien chodzic w szelkach:))) ma 3 szwy na lapie, nie wiadomo, co jej sie stalo. nie wyglada jednak na przejeta swym stanem.

a teraz male w ezy dogach. niestety male jest do dupy modelem.

http://img844.imageshack.us/img844/9674/ezydogmalek.jpg

Posted

szalej napisał(a):
Ja się pochwale moją świąteczną od Taks ( zapomniałam się pochwalić)

Taks robi obróżki kocie? Ma odpowiednio małe okucia? Kiedyś jak ją pytałam to nie miała. Ale ta obróżki jest świetna! Jaka to szerokość?

Posted

ania_pelka, to jest psia obroża ale równie dobrze pasuje na kota jak widać, ja mam dość małego kota bo już ma 2,5 roku i waży 2-2,5 kg więc powinny pasować na normalne koty. To jest:
tasma 1,5 cm
max 35 cm+5 cm zacisk