Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Mam owczarka niemieckiego długowłosego, sunię. Dziewczyna mieszka głównie na podwórku, i ma 24 na dobę na szyi obróżkę z adresówką - gdyby się chciała wybrac na samotny spacer... Potrzebuję nowej obroży - parcianej, może byc z jakimś wzorem, ale żeby był grubsza. Ponadto marzy mi się jeszcze nowa obroża i smycz na spacer do kompletu. :D Raczej jestem za skórzaną, ale jeśli macie parciane, sprawdzone i ładne też chętnie obejrzę. :)

Posted

[quote name='Olson']Witam. Mam owczarka niemieckiego długowłosego, sunię. Dziewczyna mieszka głównie na podwórku, i ma 24 na dobę na szyi obróżkę z adresówką - gdyby się chciała wybrac na samotny spacer... Potrzebuję nowej obroży - parcianej, może byc z jakimś wzorem, ale żeby był grubsza. Ponadto marzy mi się jeszcze nowa obroża i smycz na spacer do kompletu. :D Raczej jestem za skórzaną, ale jeśli macie parciane, sprawdzone i ładne też chętnie obejrzę. :)[/QUOTE]

dla psa podwórkowego lepiej parcianą, od skórzanej szyja się zaparza (jeżeli pies nosi ją non stop) polecam rogz, mają dużo wzorów lepiej weź z serii miękkie i lekkie (nazwa mówi wszystko) ;)

Posted

Myślicie podobnie jak ja ;)

Teraz muszę przeprowadzić wewnętrzny spór między sercem "jest promocja, okazja, korzystaj", a rozumem "macie już wystarczjąco dużo obroży, rodzice was z domu wygonią" :evil_lol:

Posted

[quote name='sator_k_']Myślicie podobnie jak ja ;)

Teraz muszę przeprowadzić wewnętrzny spór między sercem "jest promocja, okazja, korzystaj", a rozumem "macie już wystarczjąco dużo obroży, rodzice was z domu wygonią" :evil_lol:[/QUOTE]

dokładnie mam tak samo :shake: już chyba jestem uzależniona :oops:
PS właśnie dziś zamówiłam smycz do kompletu do moich (jeszcze nieprzywiezionych :diabloti:)szelek rogzowych i obrożę "miękkie i lekkie" do adresówki :evil_lol:

Posted

Tutaj Ewa pokazywała na goldenie cieńszą obrożę i ładnie to wyglądało, nawet bardzo, ale Duffel jest jasny, więc na nim obroże będą lepiej widoczne. Na On-kach już się takiego fajnego efektu nie uzyska.

Posted

Bardzo ładnie wygląda na podpalanym ten Lupinek niebieski :lol: :diabloti:

Ale na czarnym ładniej :evil_lol:

Znalazłam zdjęcia kolekcji naszej sprzed nieco ponad roku, porównałam z obecną i :shake::shake:

Posted

[quote name='sator_k_']Tutaj Ewa pokazywała na goldenie cieńszą obrożę i ładnie to wyglądało, nawet bardzo, ale Duffel jest jasny, więc na nim obroże będą lepiej widoczne. Na On-kach już się takiego fajnego efektu nie uzyska.[/QUOTE]

ładnie jak ładnie ale co z tchawicą :shake: chyba że nie ciągnie ;) ale i tak jakoś wole szerokie obroże :evil_lol:

Posted

[quote name='Vailet']ładnie jak ładnie ale co z tchawicą :shake: chyba że nie ciągnie ;) ale i tak jakoś wole szerokie obroże :evil_lol:[/QUOTE]

A miał Twoj pies robione badania? W sensie, tchawicy? Może warto? Sorry za OT ;)

Posted

ale jak coś pasuje do suni do psa już nie będzie.. jak z ludźmi dziewczyny noszą sukienki i spodnie a chłopacy tylko spodnie :smile: według mnie łatwiej jest coś wybrać dla suni-nie musisz się przyglądać czy są jakieś kwiatki czy coś co mogłoby zagrozić "męskości" twojego psa ;-)

Uważasz że mój pies wygląda w tej obroży niewystarczajaco męsko:

? :D
Ja nie lubię jak małe psy (na których widok i tak ludzie reagują 'tiutiutiu') chodzą w zbytnio przesłodzonych obrożach, u dużych samców wręcz uwielbiam róże i kwiatki.
Swoją drogą znalazłoby się sporo rzeczy w których dobrze wyglądają i faceci i kobiety- koszule, szerokie bluzy, niektóre swetry etc.

Dominika- mi też się krówki podobają, ale będzie za cienko, też jestem za jaszczurami ;)

Posted

Iśka
Chester wygląda jak kobita :diabloti: więc damskie kwiaty mu pasują jak najbardziej :evil_lol:
fajnie mu w żółciach, przyjadę przetestować nową obrożę :diabloti:

Ja też lubię kontrastowe obroże - małe psy w kolcach, duże w różach i kwiatach, bo pozory mogą być mylące

Posted

[quote name='ladySwallow']A miał Twoj pies robione badania? W sensie, tchawicy? Może warto? Sorry za OT ;)[/QUOTE]

nie miał. ale planujemy bo weterynarz powiedziała "jak się pogorszy to zrobimy prześwietlenie"- i się pogorszyło :-(