Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolorystycznie na pewno. Może być troszkę za pstrokato (ale nie musi), ale myślę, że lepszego połączenia nie znajdziesz ;)

Co myślicie o smyczy rogza L dla owczarka niemieckiego?

Posted

To jakąkolwiek inną gładką, szelki są już same w sobie bardzo wzorzyste.
Tak na marginesie - mnie przestały się ostatnio podobać komplety, gdzie smycz i obroża/szelki są z tej samej taśmy, są jakieś takie uładzone za bardzo :) Nawet turkusowy odblask Rogza noszę raczej ze Sport Blue niż ze smyczą "kompletową", bo tak mi się bardziej podoba. Choć pewnie ile osób, tyle opinii.

Posted

Ja też bym wzięła jakąś gładką smycz do tych szelek

Ponawiam pytanie - jaki powinien być zakres regulacji zaciśniętej obroży półzaciskowej dla psa o obwodzie szyi 36 cm (część zaciskowa 9 cm)?

Posted

Voute napisał(a):

Ponawiam pytanie - jaki powinien być zakres regulacji zaciśniętej obroży półzaciskowej dla psa o obwodzie szyi 36 cm (część zaciskowa 9 cm)?

Raczej nie ma jednej recepty na ten problem, ja reguluję na więcej o pół długości zacisku niż w normalnej obroży, więc konkretniej to mniej więcej 36+9/2 czyli 40-41cm :lol: ;)

Posted

barberry w sumie mi też się podoba , ale ogólnie jestem zwolenniczką jednolitych smyczy ( lub mało wzorzystych) ze wzrokowych obroży/szelek :)

A ja czekam na eleganckie ( "treningowe") szeleczki od Dogstyle
w takich wzorach :

Posted

Super, bardzo ładnie te szelki leżą na pieskach. Też się ciągle zastanawiam co i właśnie ten wzór mi się podoba. Tylko problem z kolorem. Pomarańcz zgubi się w złotawiej sierści, niebieskim już kategorycznie mówię nie. Więc w sumie najbardziej by pasowały te czarno - beżowe...:roll:

Posted

A ja przed chwilą znalazłam świetną smycz: cienką, skórzaną ale...różową! Skoro ma być nie od kompletu to może już całkiem zaszaleć :evil_lol:
Przynajmniej będzie pasowała też do szelek EzyDog.

Zawsze chciałam skórzaną smycz... :roll:

edit. Odkryłam, że sprzedawca oczywiście oszukiwał, że to skóra. Sztuczna skóra to nie skóra.

Jeszcze chyba brąz z miękkich i lekkich by całkiem pasował :D

Posted

barberry napisał(a):

chyba będzie pasować do
prawda?

Zawsze masz tylko wlasnie ich ceny, ale z kolei za jakos sie placi. Ja mam tylko czarne dwie smycze materialowe i pasuja do wszystkiego :razz:
http://www.pelna-miska.pl/pl/p/Hurtta-PRO-smycz-regulowana-Training-200cmx20mm/4446

http://www.pelna-miska.pl/pl/p/Hurtta-PRO-smycz-Classic-Reflex-180cm-x-20mm/4443

http://www.pelna-miska.pl/pl/p/Hurtta-smycz-Mountain-Rope-Training-200cmx8mm-niebieska/3675

Posted

barberry mnie też się wydaje że ten Lupine będzie pasować :) oczywiście najlepiej wyglądałaby smycz jednolita jasno niebieska albo brązowa np. z el perro czy z Hurtta ale mnie połączenie z Lupinem się podoba

Posted

sator_k_ napisał(a):

Co myślicie o smyczy rogza L dla owczarka niemieckiego?

Ja myślę że jak najbardziej ;) Część rogzowych smyczy mam L część XL, ale wolę L-ki bo lżejsze i cieńsze :) Używam już dość długo i jak na razie tfu tfu bez zarzutu ;)
A Prince jednak waży te 40 kg :) Ogólnie grzecznie chodzi ale smyczki pare zrywów przeżyły a to do psa a to do zająca więc raczej są wytrzymałe :)

A ja już zdecydowałam że zamawiam rogza XL chociaż jeszcze się trochę wacham czy jednak nie Dogstyle :P
Tylko który wzorek dla Abi?

Hydranty są ciemniejsze i bardziej praktyczne, bo coś mi się wydaję że Pink Hearts to będzie do prania po spacer ( Abi kocha się tarzać), ale są takie słodkie i dziewczęce... sama nie wiem

Posted

Voute napisał(a):

ja robię tak że ustawiam obrożę idealnie na szer. szyi np moja suka ma 31 cm więc obroża jest ustawiona na 31 cm, no i jak się luzuje to ma to plus 6 cm w przypadku moich zacisków. Możesz sobie ten 1 czy 2 cm ustawić mniej jak boisz się że pies ci z obroży wyjdzie czyli w twoim przypadku np. 34 cm.

Posted

A tak w ogóle to co myślicie o nowym pirackim Rogzie dla mojego ancymona? Waham się okrutnie, jakoś nigdy mnie specjalnie takie limonkowe kolory nie przekonywały, choć stwierdzam, że strasznie mi się szybko gust modyfikuje, bo jeszcze kilka miesięcy temu bardzo mi się podobał Robin w czerwieni, a teraz już nie.