Diana S Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Molowe napisał(a):A to ma jakieś znaczenie przecież jak będzie chciała i miała ochotę to może mieć i 10 flexi dla jednego psa w czym problem ? :) Oczywiscie, ze moze miec nawet 20 takich linek. Moje pytanie było tylko zapytaniem. Wiecej luzu "drogie panie".... :bigcool: Quote
w deszczu rosnę Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 U nas na fali ciągle Dublin Dog, bo i wygodny i pies mi się w nim podoba :) Dość przypadkowo nabyłam od jednej z forumek turkusową smycz Rogz z odblaskową nitką i tak myślę czy nie dokupić do niej obroży. Co myślicie o moim ancymonie w turkusie? :) A, i zauważyłam u siebie, że coraz mniej obroży mi się podoba, w ogóle jakoś mi się szybko gusta zmieniają :) Quote
paulaa. Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Aj, ten Rogzowy turkus jest świetny, sama mam na niego chrapke, ale sobie ostatnio obiecałam, że zero kupowania... :roll: Myśle, że boksiowi będzie pasował. :smile: Quote
sed_ Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Także mam szelki MacLeather i pomimo tego, że się właśnie rozjeżdżają - zacisnę na maxa, a po spacerze mamy już 'odjechane' ze 2cm, a waży około 3kg :/ To u mojego 5miesięcznego yorka sprawdzają się świetnie. Fakt, że on nie ma skłonności do wychodzenia z nich, i chyba nawet o tym nie myśli, być może dlatego, że mu chyba nie przeszkadzają. Ogromnym plusem jest zapięcie górne. No i nie są sztywne jak niektóre. Ani nie polecam, ani nie odradzam :) Jak dla mnie cena i wygląd jest na duży plus, choć wytrzymałość marna - zanim wyszłam z psem na pierwszy spacer w szelkach raz capną zębami i mamy zdartą tą 'skórkę' z zewnętrznej strony :/ Quote
w deszczu rosnę Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Dzięki, Paulaa, za opinię. Żałuję, że Rogz nie robi szerszych obroży o mniejszych obwodach. Quote
paulaa. Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 w deszczu rosnę napisał(a):Dzięki, Paulaa, za opinię. Żałuję, że Rogz nie robi szerszych obroży o mniejszych obwodach. Niestety też mam z tym problem... Wg obwodu mojemu psu odpowiada 16mm, jednak te obroże są za delikatne, cienkie i wgl ich nie widać, za to 20mm jest za luźne i niestety bez problemu może ją sobie ściągnąć z głowy nawet na minimalnym obwodzie. :roll: Może jakaś petycja do Rogza ? :evil_lol: Quote
Victoria Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 paulaa. napisał(a): Może jakaś petycja do Rogza ? :evil_lol: Masz moje poparcie ;) Buu a z naszej planowanej obroży nici :( Na śk nie było karmy, wiec zamawialismy z innego sklepu, w ktorym nie było obroży ;( Quote
Marta_Ares Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 w szelkach planet: na początku strasznie wąskie mi sie wydawały, a teraz sie przyzwyczaiłam i chyba jednak nie jest tak źle?? Quote
rashelek Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Ja też się podpisze swoimi rękoma i Miki łapkami pod taką petycją. Najlepiej obwody jak dotychczas, tylko szerokość 2cm przynajmniej :( Marta_Ares wcale nie za cienko, pasują Aresowi bardzo :loveu: Quote
Molowe Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 To i ja się podpisuje w petycji Molly też ! co prawda my nie mamy tak strasznie bo Molly nawet w 1,5 cm wygląda dobrze ale jakby M-ka miała te 2cm to bym się nie obraziła :D http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/Jesien/DSC07399.jpg moim zdaniem nie jest za cienko wygląda super w tym kolorku :loveu: Quote
paulaa. Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Jak dla mnie w sam raz te szeleczki na Aresa, wcale nie są za cienkie. Pasuje mu ten Planet'owy kolorek. :smile: Quote
AgataP Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Lexington w nowej obroży "rasowej" od Bazylowej :) super wykonana, z dobrego materiału :) - zaliczyła już chrzest przy tarzaniu w zgniłej trawie, po praniu wygląda nadal jak nówka - szkoda, że na pierwszym planie jest zatrzask, ale nie mam lepszego zdjęcia z bliska Quote
Milena9 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Jesli juz bylo to pytanie to przepraszam, ale jestem ciekawa. W szelkach guardach czasem sa dwa kolka do zapiecia smyczy. Czy jest to jakas roznica na ktore sie zapnie? Quote
Vailet Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 myślicie że rozmiar M będzie dobry dla Toffika? (RED DINGO) jego obwód szyi - 30cm. jego obwód barków - 40cm. wymiary szelek: Rozmiar Obwód szyi, Obwód klatki piersiowej, Szerokość Długość pleców, Długość brzucha M________35 - 53 cm ________40 - 67 cm_____________1,8 cm_____10 cm_________14 - 22 cm chcę coś szerokiego ale czy to nie będzie przesada? Toffi jest Yorkiem jak jeszcze kotuś nie wie :D myślicie że te 5cm w szyi nie będzie wielce widać?, bo to w końcu szelki a nie obroża nie musi być na szyi aż tak dopasowane.. Quote
barberry Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Na pewno dobrze go zmierzyłaś?? Zwłaszcza te 30cm w szyi wydaje mi się jakoś za dużo... :roll: Paski górny i dolny będą pewnie za długie (te idące wzdłuż kręgosłupa i pod brzuchem) więc szelki kończyć mu się będą już na 'miękkiej' części korpusu, za żebrami. No chyba, że jest ogólnie większy niż przeciętny york to powinno być ok. Zmierz mu tę 'długość pleców' i 'długość brzucha' na wszelki wypadek żeby się nie okazało, że szelki są dłuższe niż pies :D Jeśli dobrze zmierzyłaś to te 5cm nie powinno być problemem a szerokość 1,8 jest ok - ja mam jedne z szelek 1,6cm i mogłyby być właśnie trochę szersze. Quote
gops Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 [quote name='Vailet']myślicie że rozmiar M będzie dobry dla Toffika? (RED DINGO) na mojego 5,5-6kg pudla były za duże więc na Tofiika na pewno będą ;) mają bardzo duże barki , na pudelsa były za duże . [quote name='Milena9']Jesli juz bylo to pytanie to przepraszam, ale jestem ciekawa. W szelkach guardach czasem sa dwa kolka do zapiecia smyczy. Czy jest to jakas roznica na ktore sie zapnie? na kółku bliżej szyi prowadzisz psa prawie jak na obroży , ciągnie tylko przodem , na ostatnim kółku jak w szelkach ciągnie całym sobą , moja ma np wtedy więcej siły .;) zgniło zielony Rogz 2,5cm Quote
Molowe Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 AgataP Lexie super wygląda w rasowej obroży ;) Vailet przecież masz już szelki Red Dingo http://i40.tinypic.com/2wnzimg.jpg dla Toffika chyba S-ki rozmiar mówiłaś że jest dobry to po co kombinować z większymi :roll:wątpie żeby te M-ki wyglądały na Nim dobrze :shake: gops cudny kolor Misia wygląda bosko :loveu: Quote
sed_ Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 A ja mam takie pytanie - mój york wprawdzie aż tak nie ciągnie, dosyć ładnie idzie, ale widziałam gdzieś, takie połączenie - rozdzielacz, który łączył szelki i obrożę. On obecnie chodzi na szelkach, ale w niektórych sytuacjach czuje się zbyt swobodnie i wolałabym żeby trochę poczuł, że coś go ciągnie. Na samej obroży boję się go prowadzać, i on tego zresztą nie lubi bo wtedy łapie za smycz. Czy taki rozdzielacz by się sprawdził przy większym kontrolowaniu psa? Czy nie warto sobie takim czymś głowy zawracać :p Widziałam jedynie taką 'konstrukcję' u większych psów ;) Quote
Onomato-Peja Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Vailet napisał(a):myślicie że rozmiar M będzie dobry dla Toffika? (RED DINGO) jego obwód szyi - 30cm. jego obwód barków - 40cm. wymiary szelek: Rozmiar Obwód szyi, Obwód klatki piersiowej, Szerokość Długość pleców, Długość brzucha M________35 - 53 cm ________40 - 67 cm_____________1,8 cm_____10 cm_________14 - 22 cm chcę coś szerokiego ale czy to nie będzie przesada? Toffi jest Yorkiem jak jeszcze kotuś nie wie :D myślicie że te 5cm w szyi nie będzie wielce widać?, bo to w końcu szelki a nie obroża nie musi być na szyi aż tak dopasowane.. Kobieto, Mki red dingo w porównaniu do Ski to jak... S i L w rogzie. Prędzej szukaj właśnie rogzowych M. Quote
rashelek Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 sed_ napisał(a):A ja mam takie pytanie - mój york wprawdzie aż tak nie ciągnie, dosyć ładnie idzie, ale widziałam gdzieś, takie połączenie - rozdzielacz, który łączył szelki i obrożę. On obecnie chodzi na szelkach, ale w niektórych sytuacjach czuje się zbyt swobodnie i wolałabym żeby trochę poczuł, że coś go ciągnie. Na samej obroży boję się go prowadzać, i on tego zresztą nie lubi bo wtedy łapie za smycz. Czy taki rozdzielacz by się sprawdził przy większym kontrolowaniu psa? Czy nie warto sobie takim czymś głowy zawracać :p Widziałam jedynie taką 'konstrukcję' u większych psów ;) Rozdzielacz czy zwykła przepinana smycz. Wydaje mi się, że to bardzo dobry pomysł - jeżeli za bardzo pociągnie, to zrobisz korekte końcem przy obroży i pies to bardziej odczuje. Powinien się sprawdzić, ale wiadomo, wszystkiego trzeba spróbować na własnej skórze, bo zawsze może się zdarzyć, że to metoda jednak nie dla was ;) gops, AgataP - piękne obróżki, pasują suczydłom :loveu: Vailet - po co ci teraz szelki M? Dopiero co przecież te Ski kupiłaś i są na Toffika dobre, potem chciałaś komplet Rogza, do tego jakąś smycz, obroże i nie wiem co jeszcze. Rozumiem zakupowy szał, ale nie przesadzasz aby troszke? Quote
omry Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Dziewczyny, to jest sprawa Vailet ile i czego kupuje.. Vailet, moja yorczyca jest dosyć duża, ma 28 cm w szyi i kupiłam jej obrożę z ActivDoga 2,5 cm. Powiem Ci, że to jest w sam raz. Ani szersze, ani węższe. Nie wyobrażam sobie yorka w 5 cm, mój rottek nosi taką szerokość :) Chociaż nie wiem, jak to jest z szelkami, bo zwyczajnie w nich nie gustuję, może być inaczej, ale poważnie się zastanów :) Quote
Molowe Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Vailet zadała pytanie i chciała się nas poradzić to jej odpowiadamy spokojnie oczywiście że to ile i co kupuje to jej sprawa;) ja tylko mówię dla mnie to nie ma sensu kupowanie większego jak Vailet wie że szelki S-ki są dobre dla Toffika to po co kombinować ? to tak ja bym wiedziała ze mam rozmiar 36 a kupowała spodnie 38 :evil_lol: Quote
rashelek Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 omry napisał(a):Dziewczyny, to jest sprawa Vailet ile i czego kupuje.. Jasne, że jej sprawa :D Mnie to dziwi, bo wole kupić jedną rzecz na jakiś czas i dłużej się nią cieszyć, ale inni moga tego nie podzielać. Tylko kupowanie większych szelek, kiedy się już wie, że te mniejsze są dobre, to dziwny pomysł troche. Quote
omry Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 rashelek napisał(a):Vailet - po co ci teraz szelki M? Dopiero co przecież te Ski kupiłaś i są na Toffika dobre, potem chciałaś komplet Rogza, do tego jakąś smycz, obroże i nie wiem co jeszcze. Rozumiem zakupowy szał, ale nie przesadzasz aby troszke? Chodziło mi o to. Osobiście by mnie wkurzyło, jakby mi ktoś wypominał ile czego chciałam i pisał, że przesadzam. Chce - niech kupuje. Vailet zapytała tylko, czy Waszym zdaniem będzie pasować, a nie czy Waszym zdaniem są jej te szelki potrzebne, tak? Quote
Recommended Posts