NightQueen Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 rashelek napisał(a): Nie popieram robienia z psów laleczek, ale uważam, że ćwieki są raczej przeznaczne dla psów pokroju pitbulli, bubll terrierów czy bokserów, a nie spanieli czy yorków. a mogę wiedzieć jakie to ma być przeznaczenie ? kolce sprawiają wrażenie że pies jest agresywny, TTB/boksery/dobermany mają już wystarczającą złą renomę, więc po co to wzmacniać? O takie przeznaczenie ci chodzi? żeby z psa robić potwora? bo tak się kolce odbiera. (ja osobiście lubię wszystkie psy i te małe i duże w kolcach). Quote
japanisze Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Nie popieram robienia z psów laleczek, ale uważam, że ćwieki są raczej przeznaczne dla psów pokroju pitbulli, bubll terrierów czy bokserów, a nie spanieli czy yorków. A Polacy to pijaki i złodzieje, kobiety powinny siedzieć w garach a nie na uniwersytetach no i oczywiście blondynka to najgłupsze boskie stworzenie ;) Quote
omry Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Avaloth napisał(a):Omry ptaszki cudne, uwielbiam te aktivdogowe nitki. Zaczęłam się zastanawiać czy czegoś na taksowym bazarku nie kupić, ale żeby tam mieć wybór to trzeba minutę po otwarciu wpaść :evil_lol::evil_lol: No właśnie przed chwilą weszłam na bazarek i pluję sobie w brodę, że już kupiłam obroże, bo teraz jestem bez kasy, eh.. rashelek napisał(a):Jasne, psu nie robi to różnicy co nosi, więc liczy się tylko wola właściciela :D Nie popieram robienia z psów laleczek, ale uważam, że ćwieki są raczej przeznaczne dla psów pokroju pitbulli, bubll terrierów czy bokserów, a nie spanieli czy yorków. Tu się zgodzę. Małe psy nie wyglądają dobrze w ćwiekach. Moro, czarne, jak najbardziej, ale nie kolce. Znaczy, według mnie, bo każdy kupuje, co tylko chce :) rashelek napisał(a):Omry - świetnie dobrane kolory :loveu: Dziękujemy :) Quote
paulaa. Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Ćwieki nie są zarezerwowane tylko dla bullowatych, to właśnie głupie stereotypy, jak ćwieki i kolczatki to odrazu bull. Równie dobrze taka obroża może wyglądać na takim spanielu czy yorku, nie widze w tym nic nadzwyczajnego. ;) Quote
rashelek Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Tak, yoreczki w różu i kokardkach na głowie to kolejna skrajność, której strawić nie potrafię. Mimo to - poszłabym raczej w wyraziste obroże, skórzane, moro, grubsze, ale i tak nie ćwieki :P Quote
omry Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 [quote name='paulaa.']Ćwieki nie są zarezerwowane tylko dla bullowatych, to właśnie głupie stereotypy, jak ćwieki i kolczatki to odrazu bull. Równie dobrze taka obroża może wyglądać na takim spanielu czy yorku, nie widze w tym nic nadzwyczajnego. ;) Nikt tego nie napisał :) Owczarki niemieckie, belgijskie, rottki, dobki, malamuty czy sznupy olbrzymy również wyglądałyby w tym dobrze. Ja bym jednak obroży z kolcami Iwanowi nie kupiła, właśnie dlatego, że jeszcze bardziej ludzie by się bali. Nie chcę, by budził respekt, wręcz odwrotnie. Nam wystarczyła zwykła czarna obroża, by częściej słyszeć niemiłe komentarze, np. w autobusie, czy widzieć niemiłe spojrzenia. Przy kolorowych obrożach jest tego znacznie mniej :) Quote
rashelek Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 NightQueen napisał(a): kolce sprawiają wrażenie że pies jest agresywny, TTB/boksery/dobermany mają już wystarczającą złą renomę, więc po co to wzmacniać? O takie przeznaczenie ci chodzi? żeby z psa robić potwora? bo tak się kolce odbiera. A ja uważam, że to kolczatka czy kaganiec w człowieku budzi myśl, że dany pies jest agresywny, a nie ćwiekowata obroża. To są duże psy o masywnej budowie i, moim zdaniem, ćwieki i kolce to podkreślają i wygląda to po prostu dobrze. Za to york już będzie wyglądał jak własna karykatura. Jak już powiedziałam - to MOJE zdanie i na prawde nie musicie mnie za to linczować, co teraz robicie ;) Ale taki urok dogo - dyskusja to pojęcie względne, dyskutuje się tylko, kiedy ma się to samo zdanie co druga strona. Quote
Yuveza Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 rashelek napisał(a):Justa, wybacz, nic do ciebie nie mam, ale ty o zróżnicowanych akcesoriach raczej nie bardzo możesz się wypowiadać... Jasne, psu nie robi to różnicy co nosi, więc liczy się tylko wola właściciela :D Nie popieram robienia z psów laleczek, ale uważam, że ćwieki są raczej przeznaczne dla psów pokroju pitbulli, bubll terrierów czy bokserów, a nie spanieli czy yorków. Omry - świetnie dobrane kolory :loveu: Mój pierwszy Taksowy bazarek na dogo, ale uznałam, że kolejnego trzeba pilnować bardziej, bo trudno jest coś dostać potem :( Wiesz moich akcesoriów jest stosunkowo mało żeby wypowiedzieć sie o jakimkolwiek zróznicowaniu;) ale swoje zdanie mam i nie uwazam aby kolce dla spaniela czy nawet westa czy yorka były czymś złym. Mogę powiedzieć że rózowe akcesoria sa tylko dla suk a nie jedna osoba ubiera psy w róż;) choć mi sie to nie podoba;) kwestia gustu i tyle a o gustach sie nie dyskutuje;) Quote
paulaa. Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 [quote name='rashelek']Nie popieram robienia z psów laleczek, ale uważam, że ćwieki są raczej przeznaczne dla psów pokroju pitbulli, bubll terrierów czy bokserów, a nie spanieli czy yorków. Ja to przynajmniej tak zrozumiałam. ;) Quote
NightQueen Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 rashelek napisał(a): Jak już powiedziałam - to MOJE zdanie i na prawde nie musicie mnie za to linczować, co teraz robicie ;) Ale taki urok dogo - dyskusja to pojęcie względne, dyskutuje się tylko, kiedy ma się to samo zdanie co druga strona. Oj już nie przesadzaj, to normalna rozmowa, wymiana zdań, do linczowania jeszcze brakuje dużo. Forum jest liczne i normalne że nie każdy musi się z Tobą zgadzać, właśnie po to jest dogo - do wymiany zdań ;) Quote
omry Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 paulaa. napisał(a):Ja to przynajmniej tak zrozumiałam. ;) To miała napisać wszystkie rasy, do których, według niej, ćwieki pasują? Te są tylko przykładem. Quote
Yuveza Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 wtedy nie było by takich małych obrózek z cwiekami;) moim zdaniem nic nie jest przeznaczone:P ani kwaitki ani ćwieki Quote
Asia&Kleo Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Mój pies, Supeł, pomiatał w rogzie rogzette, a teraz w Choc femine:diabloti: Nikt się nie pytał, czy jest suczką:lol: Quote
BBeta Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 rashelek napisał(a):Może i myśle stereotypowo, ale dla mnie york, spaniel czy shi tzu to psy, które w ćwiekach itp. wyglądają po prostu śmiesznie Gratuluje osobliwego poczucia humoru... Quote
Yuveza Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Asia&Luna napisał(a):Mój pies, Supeł, pomiatał w rogzie rogzette, a teraz w Choc femine:diabloti: Nikt się nie pytał, czy jest suczką:lol: :roflt::roflt: haha sobie wyobraziłam jak Supeł "pomiata" w tym rogzie:diabloti: Quote
rashelek Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Bardzo dziękuje, też je lubie :) I cieszy mnie, że w dyskusji Moderatora stać na tak wiele. Jak komuś się podobają spaniele w ćwiekach - proszę bardzo, niech kupuje. Ja swojej takiej obroży nie ufunduję, bo wolę w ćwiekach widzieć duże psy, niż swojego pajaca. paulaa. tam jest też słowo "uważam, że" ;) Róż to kolejny stereotyp, ale pies w tym kolorze mi nie przeszkadza. Choć i tak raczej suki mają różowe akcesoria :P Quote
gops Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 ja uwielbiam obroże z kolcami na każdym psie , tak samo jak uwielbiam różowe obrożę :evil_lol: mój pies także chodził swego czasu w pink hearts rogza bo mi się tak podobało ;) Quote
cockermaister Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Moim zdaniem każdy ubiera swojego psa w co chce ;) i co mu się podoba a to, że nie podoba się to innym to już jego sprawa Quote
BBeta Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 rashelek napisał(a):Bardzo dziękuje, też je lubie :) Nie ma za co rashelek napisał(a): I cieszy mnie, że w dyskusji Moderatora stać na tak wiele. Mnie cieszy, że widok moich psów (dodam, że mam spaniela i małego 10kg kundla), w obrożach zarezerwowanych dla TTB może komuś poprawić humor Quote
japanisze Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 [quote name='rashelek'] paulaa. troche mnie gromisz... chcesz dla spaniela pitmana (obstawiam, że jakieś ćwieki niczym dla bull teriera) a od Taks kupujesz... kwiatuszki! Rozumiem, że to twój pies i możesz go ubierać jak chcesz, ale ja cie już nie rozumiem. Co właściwie chcesz z niego zrobić? No i chyba 4cm to jednak za duża? Będzie wyglądał jak w kołnierzu ortopedycznym przecież. Ale, rzecz jasna, rób jak uważasz! :) [quote name='rashelek'] Zróżnicowane okej, ale popadanie w skrajności to troche przesada ^^ Może i myśle stereotypowo, ale dla mnie york, spaniel czy shi tzu to psy, które w ćwiekach itp. wyglądają po prostu śmiesznie. Racja - do linczu daleko :) Mnie kuł w oczy Twój komentarz do koleżanki od spanielka, dlatego włączyłam się w dyskusję. Quote
drzalka Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Kurcze, to i ja odbiegam od stereotypów i będę miała niezły ubaw, gdy dojdzie mi róż i błękit dla moich bokserowych rosłych mondziołów :lol: A tak poza tym , ciekawe są reakcje ludzi, gdy psy idą w łańcuszkach ( niestety nie mam kolców :diabloti:) - ludzie oddalają się na długość 2 metrów , a gdy maszerują w szmaciankach - ludzie cmokają i oglądają się z uśmiechem na psy. Ciekawe co powiedzą na słodkie lansiarskie "gumiaczki" :cool1: Quote
omry Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 [quote name='drzalka']A tak poza tym , fajnie jest oglądać reakcje ludzi, gdy psy idą w łańcuszkach ( niestety nie mam kolców :diabloti:) - ludzie oddalają się na długość 2 metrów , a gdy maszerują w szmaciankach - ludzie cmokają i oglądają się z uśmiechem na psy. Dokładnie. Tyle, że na Iwana prawie nikt nie cmoka.. Chociaż mu to pewnie i tak bez różnicy, bo obcych ma gdzieś i na nikogo nawet nie patrzy. Quote
vege* Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 drzalka napisał(a): A tak poza tym , ciekawe są reakcje ludzi, gdy psy idą w łańcuszkach ( niestety nie mam kolców :diabloti:) - ludzie oddalają się na długość 2 metrów , a gdy maszerują w szmaciankach - ludzie cmokają i oglądają się z uśmiechem na psy. No jak Nukę ubieram w szelki czerwone w łapki i kosteczki na różowym tle to ludzie się uśmiechają, ale jak fizjologa założę to idą już teksty typu " ten pies to pewnie zagryza ludzi bo taki kaganiec wielki ma" :evil_lol: Quote
Kajusza Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 vege* napisał(a):No jak Nukę ubieram w szelki czerwone w łapki i kosteczki na różowym tle to ludzie się uśmiechają, ale jak fizjologa założę to idą już teksty typu " ten pies to pewnie zagryza ludzi bo taki kaganiec wielki ma" :evil_lol: hahah, dokładnie - fizjolog czyni cuda ;-) Quote
Asia&Kleo Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Yorki w ćwiekach, czy asty w kwiatuszkach to jeszcze nic w porównaniu do tego, jak właściciele nadaja im imona ;) Dla przykładu pitbull Pimpuś i biszon Killer:roll: Quote
Recommended Posts