Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='psyja']mhihihi na wystawie i tak były chyba w b dobrej cenie albo ktos się pomylił bo jak patrze teraz to w tym Canifel taka obroża kosztuje 21zł plus przesyłka :D nic tylko na wystawach na nie polować!

aaa ja tylko z daleko oglądała żeby mnie nie kusiło kupić :P Mogłam jednak coś kupić :D

Mnie też się dublindogi podobają ale ta cena... Ciekawa jestem czy to z czego są zrobione wyciera włosy bardzo.

Co do Wozy to widziałam smycz od Metheory krótko użytkowaną i drugą starszą z Dingo i o dziwno dingo wyglądało dużo lepiej, a woza cała złuszczona i popękana.

Endher, super kolekcja :D
Floral z rogza śliczny, szkoda że jest tylko 2cm :(
no i icream też rewelacja :D
Ta obroża z USA też świetna :D

Posted

Migori napisał(a):

Nie wiem jak DublinDog zachowuje się np. po kilku miesiącach przebywania w pełnym słońcu, wietrze, w wysokiej letniej temperaturze. Czy to tworzywo nie będzie się łuszczyć, pękać ? Jednak jestem prawie pewna że posłuży dłużej niż skórzana woza.
Kurcze, chętnie bym taką obrożę kupiła.

My mamy Dublin Doga od września, używany praktycznie na każdym leśnym/błotnym/wodnym spacerze. Nadal jest jak nowy :) Nie widać żadnych śladów po zabawie z innymi psami, wodzie, błocie czy piasku.

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
My mamy Dublin Doga od września, używany praktycznie na każdym leśnym/błotnym/wodnym spacerze. Nadal jest jak nowy :) Nie widać żadnych śladów po zabawie z innymi psami, wodzie, błocie czy piasku.

potwierdzam:cool3:

Posted

Niestety anulowałam zamówienie, bo niema tych wzorków Dublin Doga w rozmiarze L. Chciałam wziąć podobne, turkus i róż w paski, ale też niema L.
Podobno, niema już tej kolekcji i nowa pojawi się w lipcu.
Cóż poczekamy, może coś nam podpasuje.

Posted

Czytając ten wątek dochodzę do wniosku, że mam w ogromne szczęście do "dobrych egzemplarzy" psich akcesoriów;) Nasze Rogzy są cały czas jak nowe. Jedynie mogłabym (na siłę ;) ) przyczepić się do Vivy, bo po niej po prostu widać, że jest używana. Reszta jak ze sklepu. Wozy mamy dwie i jestem bardzo zadowolona. Nic nie pęka, nie ściera się. Są bardzo porządne. RD - taśmowe są super, seria odblaskowa - do kitu i nie polecam nikomu. Kosteczki pękają po niedługim czasie noszenia obroży, co nie wygląda zbyt estetycznie...

Posted

Dziewczyny, co myślicie o smyczy łańcuchowej dla jeszcze małego psa? Moje szczenię czasem na spacerze dostaje furii i traktuje smycz jak najlepsza zabawke do przeciagania i gryzienia :placz: kupiłam więc wczoraj smycz łańcuszkową żeby się oduczyła ale mam wrażenie że mała śmiesznie w niej wygląda :roll:

Posted

merrickmayfair napisał(a):
Dziewczyny, co myślicie o smyczy łańcuchowej dla jeszcze małego psa? Moje szczenię czasem na spacerze dostaje furii i traktuje smycz jak najlepsza zabawke do przeciagania i gryzienia :placz: kupiłam więc wczoraj smycz łańcuszkową żeby się oduczyła ale mam wrażenie że mała śmiesznie w niej wygląda :roll:

Co prawda dziewczyną nie jestem, ale spróbuję odpowiedzieć na Twój post. Smycz łańcuszkowa dla szczeniaka gryzącego i szarpiącego normalną smycz według mnie nie jest dobra, bo również może ją wziąć do pyska i pokaleczyć się lub wyłamać zęby. To jak wygląda to tylko kwestia gustu właścicielki :)

Posted

miałam podobny problem ponad 2 lata temu jak suka była szczeniakiem, moja gryzła nie tylko smycz ale próbowała przegryźć zacisk od obroży również , problem rozwiązałam właśnie kupując smycz łańcuszkową cienką bo gruba wydawała mi się za ciężka dla szczeniaka (miała 7 miesięcy) a obroże zamieniłam na zacikową na łańcuszku , suka z tego wyrosła i zamieniłam już na normalne taśmowe rzeczy , problem się nie powtórzył

Posted

Zajebiaszcze te panterkowe szelki :loveu::loveu:

Nadal nie mam ochoty na nic nowego dla kundli :cool3:. Pewnie do czasu bazarku taks, bo na widok jej wyrobów zawsze się złamię :evil_lol:.

Posted

gops napisał(a):
miałam podobny problem ponad 2 lata temu jak suka była szczeniakiem, moja gryzła nie tylko smycz ale próbowała przegryźć zacisk od obroży również , problem rozwiązałam właśnie kupując smycz łańcuszkową cienką bo gruba wydawała mi się za ciężka dla szczeniaka (miała 7 miesięcy) a obroże zamieniłam na zacikową na łańcuszku , suka z tego wyrosła i zamieniłam już na normalne taśmowe rzeczy , problem się nie powtórzył

Dziękuję za odpowiedź :) moja smycz też jest cieniutka ale mimo wszystko mam wrażenie jakbym co najmniej rottweilera prowadzila a nie niespelna 10 kilowego psa :lol:
A co do pokaleczenia się...ta smycz kosztowała ledwie 13zł więc jak zauważę,że nie służy ona małej to oczywiście ją zmienię bez żalu że wydałam na nią sporo pieniędzy ;)

Posted

A nosisz ze sobą na spacer zabawki? Może warto by było nosić np. bawełniany węzełek i wsadzać do dzioba jak się pies za bardzo nakręca? ;) Chce ciamkać, to niech ciamka coś dozwolonego ;)

Posted

Łał, Gops zdecydowałaś się na obrożę z tasiemką xd ładna, jaka to szerokość ? bo szczególnie na ostatnim zdjęciu wygląda na szeroką ;)
tylko szkoda że odstaje tak ta końcówka

Posted

Avaloth napisał(a):
Łał, Gops zdecydowałaś się na obrożę z tasiemką xd ładna, jaka to szerokość ? bo szczególnie na ostatnim zdjęciu wygląda na szeroką ;)
tylko szkoda że odstaje tak ta końcówka

:evil_lol: a no zdecydowałam w końcu trzeba było sprawdzić , ale będzie wyjściowa :lol:
szerokość to 3,5cm , a końcówka odstaje bo zdjęłam gumkę , strasznie mnie denerwowała ale chyba założę ją spowrotem faktycznie.

Posted

Migori napisał(a):
Dziewczyny, czy macie może obrożę lupiny tą dla średnich psów i rogza L do porównania wielkości zatrzasku ?

Ja mam, mogę wkleić zdjęcie jak zrobię.
Lupine dla średnich to 1,8 cm, tak?