nomu Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 TAk sobie dzisiaj przeglądałam ogłoszenia różnych hodowli i wogóle grzywaczy i znalazłam jedno, przy którym szceniaczki chca sprzedac bez metryki po rodowodowych rodzicach.:mad: Jak już wcześniej tu na forum czytałam wiele jest takich ogłoszeń i wiem że to pewnie jakaś pseudohodowla. Jednak na zdjęciach te pieeski wyglądają zupełnie normalnie. I teraz co się stanie z tymi pieskami? Zgłosić tego przecież nigdzie nie można, bo właściciel nie nazywa tego hodowlą. Tak mi ich żal jak pomyśle, że się może tam męczą, głodują albo coś jeszcze :-( Quote
Nesjanna Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 nomu napisał(a):TAk sobie dzisiaj przeglądałam ogłoszenia różnych hodowli i wogóle grzywaczy i znalazłam jedno, przy którym szceniaczki chca sprzedac bez metryki po rodowodowych rodzicach.:mad: Jak już wcześniej tu na forum czytałam wiele jest takich ogłoszeń i wiem że to pewnie jakaś pseudohodowla. Jednak na zdjęciach te pieeski wyglądają zupełnie normalnie. I teraz co się stanie z tymi pieskami? Zgłosić tego przecież nigdzie nie można, bo właściciel nie nazywa tego hodowlą. Tak mi ich żal jak pomyśle, że się może tam męczą, głodują albo coś jeszcze :-( Nomu - może one się nie męczą, ale rozmażanie psów bez rodowodu po rodowodowych rodzicach o czymś świadczy .... pomyśl: dlaczego ktoś kto ma psy z rodowodem nie ma hodowli i dopuszcza do miotów bezrodowodowych ...... albo któryś z rodziców nie spełnia wymagań hodowlanych....., albo ten ktoś liczy na szybki zysk bez większego zaangażowania ze swojej strony, albo jest zbyt leniiwy by prowadzić hodowlę i przestrzegać REGULAMINU, a może ta suczka rodzi co pół roku - wieesz jak może wyglądać ta suczka, a jak szczenięta ? mogą być bardzo słabe i dzidziczyć poważne wady rodziców..... a i jeszcze zwykle (nie wiem czym to jest uwarunkowane) ale takie łyski mają problem ze stojącymi uszami, a u pp włosy są tak słabe jak nie u grzywacza ...... Quote
Recommended Posts