DOMINIKA Posted October 28, 2003 Posted October 28, 2003 POCZEKAJ MARTA INO NA CIECZKE :D TO SIE UBAWISZ :o MOJA TO OBOJETNIE CZY CIECZKE MA CZY NIE,DO WSZYSTKICH PSOW NASTAWIA DUPSKO NA "DZIEN DOBRY" :D SMIESZNIE TO WYGLADA :wink: POWIEDZCIE MI PROSZE ZE WASZE TEZ TAK ROBIA :D BO JAK NIE TO ZNACZY ZE TO TYLKO MOJA TAKA HMMMMMMMM..... :D Quote
flashka-g Posted October 28, 2003 Posted October 28, 2003 Moja to sie nie nastawia....odrazu sie rzuca do gardła przeciwnikwoi który sie do niej zbliża:P Quote
DOMINIKA Posted October 28, 2003 Posted October 28, 2003 NO CO TY ! :D CHCESZ MI POWIEDZIEC ZE TO NIE JEST NORMALNE? :D Quote
flashka-g Posted October 29, 2003 Posted October 29, 2003 No moja sie nie nastawia wogole chyba ze w czasie zabawy z moim psem. Quote
Marta Chmielewska Posted November 1, 2003 Posted November 1, 2003 Polka na szczęście nikomu nic ten tego, ale moze za mała jest... raczej ona chce za psa robić... a, że cycuchy mają to dla mnie nowość... nie wiedziałam, ze mają tendencję do cycuchowatości :) Quote
DOMINIKA Posted November 2, 2003 Posted November 2, 2003 moja milva nastawia sie od poczatku :D tylko nie mowcie ze jaki pan taki pies :D buhahahhaha a cycata to juz chyba zostanie....... Quote
Marta Chmielewska Posted November 2, 2003 Posted November 2, 2003 Czy pani Milvy też jest cycata? :wink: :lol: Quote
SZAMAN Posted March 16, 2004 Posted March 16, 2004 Dobrą suczke można kupić za ok.3-4tys. Znajoma zastanawia się nad chińskim grzywaczem lub Yorkiem :wink: Ale po tym co widzę,to z kupna ch.grzyw. będzie musiała zrezygnować. Czy naprawdę są takie drogie? Czy te owłosiona są może tańsze? A może samczyki są tańsze? Jeśli możecie to napiszcie mi na priv lub na forum po ile są takie przeciętne grzywacze,niekoniecznie po Championach. Do 1500 nie kupi się? :roll: Quote
DOMINIKA Posted March 19, 2004 Posted March 19, 2004 mysle sobie ze do 1500plz moze kupic ladnego owlosionego psa (ale to nie bedzie champion :D ) Quote
seska Posted March 19, 2004 Posted March 19, 2004 Szaman, grzywacze nie są już w takich cenach, jak podała Havenly. Cena średnio waha się w przedziale 1000 - 2000 zł, przy czym ta wyższa to tzw. cena wywoławcza dla laików. Na przykład Ewa Antczak (hod. Zikkurat) z Opola ma śliczne grzywacze i z pewnością dostaniesz u niej psa w "normalnej" cenie. Wielu hodowców woła za psy horredalne kwoty, a w większości przypadków ich szczeniaki nie są tego warte. Grzywacze są w tej chwili raczej trudne w sprzedaży i trzeba mieć "amatora" na psa tej rasy. Z całą pewnością nie można na nich dorobić się kokosów, na które liczyli hodowcy parę lat temu. Quote
nomu Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 1. Co lepiej piesek czy sunia? 2. Jakie są zalety i wady? (dot. pkt 1 ;)) 3. A jeśli powiem że nie chce piesia wystawiać to zaoferują mi tylko te "najgorsze" z miotu (choć wg mnie a się dobrze nie znam i tak są wszyskie urocze i piekne :) ) 4. I jak to jest, że w ogłoszeniach można znaleźć szczeniaczki w cenach 1500-2000 i 300-1000? Tak wogóle zawsze hodowcy mówią że to nie cena jest najważniejsza, ale ja muszę sobie na takiego piesia "nazbierać" pieniążki. 5. I ostatnie pytanko :) jeżeli w domu jest alergik, to naguski naprawde nie wytwarzają alergenów, możę znajdzie się ktoś z alergików na forum :) Myślałam żeby pojechać do hodowli pobyć z piesiami i sprawdzić samemu, ale w hodowlach hoduje się różne rasy często, a przebywanie w domu z psami z sierścią wywołuje odrazu katar, więc mam problem :placz: Quote
Agama Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 znam alergikow ktorzy nigdy nie mogli przebywac z psem a teraz maja owlosionego grzywacza spia z nim i wszystko jest dobrze:multi: trzeba tylko wiedziec czy ma sie uczulenie na siersc czy na naskorki psie:crazyeye: Quote
Nesjanna Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 nomu napisał(a):1. Co lepiej piesek czy sunia? 2. Jakie są zalety i wady? (dot. pkt 1 ;)) 3. A jeśli powiem że nie chce piesia wystawiać to zaoferują mi tylko te "najgorsze" z miotu (choć wg mnie a się dobrze nie znam i tak są wszyskie urocze i piekne :) ) 4. I jak to jest, że w ogłoszeniach można znaleźć szczeniaczki w cenach 1500-2000 i 300-1000? Tak wogóle zawsze hodowcy mówią że to nie cena jest najważniejsza, ale ja muszę sobie na takiego piesia "nazbierać" pieniążki. 5. I ostatnie pytanko :) jeżeli w domu jest alergik, to naguski naprawde nie wytwarzają alergenów, możę znajdzie się ktoś z alergików na forum :) Myślałam żeby pojechać do hodowli pobyć z piesiami i sprawdzić samemu, ale w hodowlach hoduje się różne rasy często, a przebywanie w domu z psami z sierścią wywołuje odrazu katar, więc mam problem :placz: Nomu - ad. 1 - wybór psa czy suczki - to indywidualne preferencje danej osoby - nie można raczej jasno stwierdzić jaka płeć jest lepsza. ad. 3 - jeżeli pies nie ma być wystawiany trzeba się liczyć z tym że może mieć pewne niedociągnięcia, ale w związku z tym cena takiego psa jest niższa ad. 4 - Ceny szczeniąt przeważnie uzależnione są osiągnięć hodowli oraz rodziców szczeniąt . Hodowca (i nie mówię tu o tkzw pseudo hodowcach) uzależnia ceny od bardzo wielu czynników, są one zwykle do negocjacji jednak te najładniejsze szczenięta posiadające swoją klasę napewno będą drogie. ad.5 - To prawda, że łyse nie uczulają - ale nie uczulają tylko wtedy gdy osoba posiada alergię na sierść, a nie np. na ślinę, pot itp zwierząt. Quote
Em-ka Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 [quote name='nomu']1. Co lepiej piesek czy sunia? 2. Jakie są zalety i wady? (dot. pkt 1 ;)) 3. A jeśli powiem że nie chce piesia wystawiać to zaoferują mi tylko te "najgorsze" z miotu (choć wg mnie a się dobrze nie znam i tak są wszyskie urocze i piekne :) ) 4. I jak to jest, że w ogłoszeniach można znaleźć szczeniaczki w cenach 1500-2000 i 300-1000? Tak wogóle zawsze hodowcy mówią że to nie cena jest najważniejsza, ale ja muszę sobie na takiego piesia "nazbierać" pieniążki. 5. I ostatnie pytanko :) jeżeli w domu jest alergik, to naguski naprawde nie wytwarzają alergenów, możę znajdzie się ktoś z alergików na forum :) Myślałam żeby pojechać do hodowli pobyć z piesiami i sprawdzić samemu, ale w hodowlach hoduje się różne rasy często, a przebywanie w domu z psami z sierścią wywołuje odrazu katar, więc mam problem :placz: Nomu: ja mam synka bardzo poważnie chorego na płuca, z astmą na tle alergicznym - a mam psa PP - i wszystko jest w porządku; natomiast kiedy przebywa z innymi rasami - ma problemy; chociaż myślę, że to tak naprwdę jest sprawa indywidualna - i na pewno trzeba to wcześniej zweryfikować; życzę dokonania wspaniałego wyboru :) Quote
Weronisia & Jokkusia Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Jeśli chodzi o alergie to ja wiem na ten temat . Co prawda mam dopiero 13 lat ,ale mam alergie i astmę , tak więc kota jak mieliśmy musieliśmy oddać , bo mnie prawie zabił . Ale do rzeczy , ja mam w domu jeszcze Lhasa Apso , i właśnię u Lhasaków i Grzywków nie ma SIERŚCIE TYLKO JEST WŁOS , KTÓRY NIE UCZULA TAK JAK PSY KRÓTKO-WŁOSE TAK JAK NP. BOKSERY ITP. Quote
resuruss Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Ja tez jestem alergikiem i mam astme......przy grzywaczach nie mam nasilonych objawow chorobowych.Mysle ,ze grzywacze mozna uznac ,za rase bezpieczna..... Quote
Agama Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 WERONISIU KROTKOWLOSE psy uczulaja-ja mam tez szarpeje i nie polecam ich alergikom:placz: Quote
maga18 Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 ale Weronika napisala, ze boksery/krótkowłose uczulaja :) Quote
nomu Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Dziękuje wam za tak szybkie odpowiedzi :) Mam szczeście i za tydzień ide do alergologa to się zapytam co na ten temat myśli :] A teraz takie pytanie do hodowców :D Piesio dostaje szcepienia i po szczepieniach dopiero jest do wziecia prawda? A co później z dalszymi szczepieniami? I ile miesięcy ma taki piesek którego jużsię bierze do domku? Wiem że gdzieś o tym czytałam na forum ale nie pamiętam a nie znalazłam :P Quote
maga18 Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 psiak jest gotowy odejść od matki nie wczesniej niz 8 tyg. wtedy powinien miec jedno szczepienie i kilka odrobaczen nastepnie po ok 2 tyg szczepi sie drugi raz pozniej na wscieklizne i dalej szczepi sie jeden raz w roku :) odrabacza sie mniej wiecej co 3 miesiace a jesli chcesz poczytac o grzywkach to zapraszam do mnie na stronkę do działu "O Rasie" - myslę ze jest tam niezły zbiór wiedzy na ich temat ;) Quote
sh_maniak Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 szczenie powinno miec u hodowcy kwaratanne poszczepienną, która trwa 2 tyg ... powtórki w szczepieniu robi sie różnie, zależy od podawanych szczepionek ... Quote
nomu Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 A ile u waszych weterynarzy kosztują takie szczepionki? I potem te szczepienia co trzeba powtarzać i odrobaczenie jakie są koszty u was ??:) Quote
Nesjanna Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 nomu napisał(a):A ile u waszych weterynarzy kosztują takie szczepionki? I potem te szczepienia co trzeba powtarzać i odrobaczenie jakie są koszty u was ??:) szczepionki są w różnych cenach: szczepienie na psie choroby to wydatek ok 50zl. szczepienie na wściekliznę ok 25zł. odrobaczenie tabletka ok 8zl. wszystko zależy gdzie i u jakiego weterynarza szczepimy od samej szczepionki oraz miejscowości . Quote
Nesjanna Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 sh_maniak napisał(a):i od rabatów :cool3: oczywiście !!!! (rabaty to fajna sprawa) Quote
Recommended Posts