malibo57 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Wiadomość nagła i skąpa - rzuciła nas na plecy:( Piesek zginął potrącony przez samochód. Czekamy na szczegóły, jakiekolwiek! Ostatni szczeniaczek - Julka ciągle szuka domu. Quote
Ziutka Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 malibo57 napisał(a): Ostatni szczeniaczek - Julka ciągle szuka domu. Właśnie posyłam zdjęcia Julki do pani, która chciała Kajtusia. Quote
malibo57 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 leni356 napisał(a):Czy wszystkie szczeniaczki mają domki? Dziś dzwoniła pani z ogłoszenia zainteresowana jednym - komu mogę podać kontakt? Dopiero wczoraj przedwczoraj wieczorem UDAŁO nam się nawiązać kontakt z DT i uzyskać info, że Julka ciągle szuka domu. Kontakt na tel. fundacyjny: 502 156 186 Quote
luka1 Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 Julcia, słodkie maleństwo, wczoraj pojechała do swojego domku. Jest taka słodka, że nie można jej kochać. Ale jest i odważna - stawiła czoła mojej Norce, starej suce, która nie lubi dzieciaków. Quote
malibo57 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Strasznie szybko to wszystko się dzieje, słowo daję. Przedwczoraj do nas wróciła, wczoraj już w domku:) Wiem, że jest już fotka, może dziś ja zobaczymy? Quote
tusia_z Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Sesja naszej Zosieńki :) Popatrzcie jak się uśmiecha świrek mały :p Quote
tusia_z Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Okazuje się, że ta biedna mała Zosia to kawał łobuza ;) potrafi dać susa na 1,5 metra i wskoczyć Filipowi na głowę (dobrze, że jest drobniutka bo był by bieeedny) Kiedy akurat głaszczę Fillipka to przychodzi, zaczepia łapą a jak to nie pomoże to mnie gryzie :) nawiązuje coraz lepszy kontakt z innymi psami i ludźmi ale do mieszkania wpuścić nie chce ;P Aha, najwięcej chęci na pieszczochy ma gdzieś o 2 w nocy, wtedy zaczyna chodzić Łukaszowi po plecach, całować po poliku, uszach i stopach.Na spacerach biega jak wariat, jest chyba najszybszym i najzwinniejszym pieskiem w okolicy! Jest kooooooooochana jednym słowem mówiąć :D Quote
luka1 Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 i ktoś taką maskotką zostawił na pastwę losu. Żal mi że nie mogła zostać ze mną ale cieszę się że ma taki kochający domek. I o to właściwie chodziło. Quote
malibo57 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Zośka jest faktycznie niemożliwa:) Co za wyraz pyszczka! I ten nos - niesamowity. Quote
malibo57 Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 UWAGA !!!!! Kryza zaginęła w dniu wczorajszym!!!! Bardzo prosimy wszystkich z okolicy Sochaczewa o pomoc w poszukiwaniach. SYTUACJA AWARYJNA!!!! ZAGINĄŁ PIES !!!!!!!! http://www.dogomania.pl/threads/145379-Sochaczew-UWAGA-Kryza-wyszA-a-z-domu-i-nie-wrA-ciA-a-Prosimy-o-pomoc Quote
luka1 Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Kryza się znalazła, została zabrana itd itd - zapraszam na wątek. A moja Zosieńka jest najpiękniejszą psinką,którą oddałam mimo swojej woli. Quote
leni356 Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Mała śliczna sunia w typie Zosi - czeka na domek [IMG]http://images42.fotosik.pl/149/42a59c7f30a33a85.jpg[/IMG] Quote
leni356 Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 [quote name='luka1']Gdzie jest ta sunia!!!!![/QUOTE] dam znać na pw Quote
luka1 Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 [quote name='leni356']Luka, wyczyść skrzynkę[/QUOTE] [B]nie wiem jak[/B] Quote
leni356 Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Kontakt w sprawie tej suni: [email]adopcje@psydoadopcji.pl[/email] Quote
tusia_z Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Jejku, znowu taki biedny, śliczny maluszek :( Jak można wyrzucić takiego skarba !!!!!!!!!! Quote
Dorota Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 tusia_z napisał(a):Jejku, znowu taki biedny, śliczny maluszek :( Jak można wyrzucić takiego skarba !!!!!!!!!! W naszym kraju i "podobnych" wszystko mozna:shake: A sunia jest przepiękna:loveu: Quote
luka1 Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 kiedy Zosia szukała domu było kilka logiczych domków. Trzeba suni znależć dom. Quote
luka1 Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 [FONT=Tahoma]Przeraża mnie każdy telefon. Ludzie dzwonią, że gdzieś jest pies, zwierzak w takiej to a takiej sytuacji, Uważają , że telefon załatwił wszystko. Potem opowiadają znajomym jak zainteresowali sie zwierzakiem i mu pomogli. Każdego z takich tel-ratowników pytam - jak jego zdaniem mam pomóc zwierzakowi? Telefon to początek góry lodowej. Trzeba zwierzaka złapać ( zabrać) , trzeba go zbadać, trzeba zaszczepić, odrobaczyć, często leczyć, trzeba gdzieś go umieścić. [/FONT] [FONT=Tahoma]Fundacja NERO ma pod swoimi skrzydełkami ponad 60 psów. Psów, które w większości przypadków wymagają specjalistycznego leczenia, muszą brać leki, często takie które muszą jeść karmę specjalistyczną, muszą być operowane. Opiekujemy się zwierzakami, które nie przyszły do nas z super warunków, tylko niejednokrotnie stanęły na progu życia i śmierci. Nie mamy schroniska, miejsca gdzie moglibyśmy je umieścić i nie płacić za to. Wszystkie nasze zwierzaki mieszkają w hotelach.[/FONT] [FONT=Tahoma]Nikt się nie zastanawia jakie koszty ponosimy w związku z przejęciem każdego psa czy kota? Nikogo nie interesuje z jakich źródeł są środki na utrzymanie zwierząt? [/FONT] [FONT=Tahoma]Dobra, zakładam watek, wszyscy się cieszą, że pies jest bezpieczny. Radzą co powinno się zrobić, jakie badania, w jakim pomieszczeniu powinien mieszkać - super. Wszyscy są zadowoleni. A my zaczynamy główkować skąd zebrać kasę na spełnienie tych rad ( słusznych i koniecznych).[/FONT] [FONT=Tahoma]Do czego zmierzam. Drogie ciotki, cieszę się jak zaglądacie na watki i interesujecie się naszymi wspólnymi zwierzakami i proszę Was o dalsze zainteresowanie. Prawda jednak jest taka, Fundacja robi bokami, nie możemy przyjąć już ani jednego psiaka, nie mamy za co go przyjąć. Nie mamy pieniędzy na opłacanie hotelu za te psiaki, które już mamy, a dołożenie kolejnych ok 20,- dziennie to pętla na szyję.[/FONT] [FONT=Tahoma]Na każdym wątku wołam o pomoc finansową. Fundacja utrzymuje się tylko z datków od sponsorów, a sponsorzy też maja swoje finansowe granice - mogą dać tyle ile mogą. [/FONT] [FONT=Tahoma]Ciotki i wujkowie proszę w imieniu zwierzaków - pomóżcie nam je ratować, bez Waszej pomocy nasza praca będzie musiała się skończyć.[/FONT] [FONT=Calibri]Proszę, nie zostawiajcie nas z tym problemem samych. Proszę nie w swoim imieniu lecz Falka, Lulu, Burego, Darka i wszystkich tych par oczu, które z wdzięcznością i ufnością patrzą na ludzi, którzy wreszcie pozwalają im spokojnie zasnąć. PROSZĘ[/FONT] Quote
elinka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 [quote name='luka1'][FONT=Tahoma]Przeraża mnie każdy telefon. Ludzie dzwonią, że gdzieś jest pies, zwierzak w takiej to a takiej sytuacji, Uważają , że telefon załatwił wszystko. Potem opowiadają znajomym jak zainteresowali sie zwierzakiem i mu pomogli. Każdego z takich tel-ratowników pytam - jak jego zdaniem mam pomóc zwierzakowi? Telefon to początek góry lodowej. Trzeba zwierzaka złapać ( zabrać) , trzeba go zbadać, trzeba zaszczepić, odrobaczyć, często leczyć, trzeba gdzieś go umieścić. [/FONT] [FONT=Tahoma]Fundacja NERO ma pod swoimi skrzydełkami ponad 60 psów. Psów, które w większości przypadków wymagają specjalistycznego leczenia, muszą brać leki, często takie które muszą jeść karmę specjalistyczną, muszą być operowane. Opiekujemy się zwierzakami, które nie przyszły do nas z super warunków, tylko niejednokrotnie stanęły na progu życia i śmierci. Nie mamy schroniska, miejsca gdzie moglibyśmy je umieścić i nie płacić za to. Wszystkie nasze zwierzaki mieszkają w hotelach.[/FONT] [FONT=Tahoma]Nikt się nie zastanawia jakie koszty ponosimy w związku z przejęciem każdego psa czy kota? Nikogo nie interesuje z jakich źródeł są środki na utrzymanie zwierząt? [/FONT] [FONT=Tahoma]Dobra, zakładam watek, wszyscy się cieszą, że pies jest bezpieczny. Radzą co powinno się zrobić, jakie badania, w jakim pomieszczeniu powinien mieszkać - super. Wszyscy są zadowoleni. A my zaczynamy główkować skąd zebrać kasę na spełnienie tych rad ( słusznych i koniecznych).[/FONT] [FONT=Tahoma]Do czego zmierzam. Drogie ciotki, cieszę się jak zaglądacie na watki i interesujecie się naszymi wspólnymi zwierzakami i proszę Was o dalsze zainteresowanie. Prawda jednak jest taka, Fundacja robi bokami, nie możemy przyjąć już ani jednego psiaka, nie mamy za co go przyjąć. Nie mamy pieniędzy na opłacanie hotelu za te psiaki, które już mamy, a dołożenie kolejnych ok 20,- dziennie to pętla na szyję.[/FONT] [FONT=Tahoma]Na każdym wątku wołam o pomoc finansową. Fundacja utrzymuje się tylko z datków od sponsorów, a sponsorzy też maja swoje finansowe granice - mogą dać tyle ile mogą. [/FONT] [FONT=Tahoma]Ciotki i wujkowie proszę w imieniu zwierzaków - pomóżcie nam je ratować, bez Waszej pomocy nasza praca będzie musiała się skończyć.[/FONT] [FONT=Calibri]Proszę, nie zostawiajcie nas z tym problemem samych. Proszę nie w swoim imieniu lecz Falka, Lulu, Burego, Darka i wszystkich tych par oczu, które z wdzięcznością i ufnością patrzą na ludzi, którzy wreszcie pozwalają im spokojnie zasnąć. PROSZĘ[/FONT] luka1, ten post powinien być wklejony na pierwszej stronie każdego wątku psów w potrzebie :razz: Quote
Ziutka Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Halo...Halo, co tutaj taka cisza? Jak się miewa Zosia ? Quote
Ziutka Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Dostałam wieści od Shili :) Witam :) Shilka miewa się super :) Jest cudownym, Kochanym i rozpieszczonym szczeniaczkiem :) Urosła troszeczkę, wydłużyły się jej łapki, pysio i ma stojące uszka co sprawia, że nazywamy ją owczarek mini-mini :D Załatwia się na dworze, chodź czasami zdarzy się jej w domu, ale usprawiedliwiam ją bo jest jeszcze mała. Ogólnie wszystko jest dobrze i wiem, że Shila była nam przeznaczona. P.S Zrobię Shili zdjęcia i prześle. Pozdrawiam Serdecznie Quote
Recommended Posts