malibo57 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 No, przez chwilę nie mogłam załapać, co wspólnego ma Shila z Zoską;-) Zośka wydaje mi sie takim dzieciakiem - zupełnie nie pasuja do niej dzieci. Quote
malibo57 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Są wieści od trzeciego dziecka Zosi, Latte. Niestety, niezbyt dobre:( "Dzień dobry!!Z wielka przyjemnością wzięłam od fundacji w październiku Pieska.Jest to Latte(Teraz już Lemon tzw.Barku Kawowego.Żyło nam sie razem wspaniale aż do pewnego czasu.Nie ukrywam mam wielki problem.Lemon gdy był mały był fantastycznym łagodnym szczeniakiem.Agresja rosła z nim wraz z wiekiem.Pomijam już fakt że ugryzł Pana Weterynarza przy ostatniej wizycie ostatnio zdarzyło mu sie ogryźć i mnie gdy chciałam przenieść go z mojego łózka na jego posłanie.Nie rozumiem tego zupełnie gdyż nigdy nie zaznał ode mnie żadnej agresji.Ale to nie jest największy problem jaki mamy.Od pewnego czasu gdy zostanie choć na chwile sam w domu wszystko demoluje i gryzie.Zniszczył mi wiele cennych rzeczy(ale to nie jest ważne uwielbiam go wiec mogę mu to wybaczyć.Ostatnio pogryzł stabilizator mojej współlokatorce i jego koszt są to 3tys które muszę oddać.Gryzie ściany i zdrapuje tapetę w mieszkaniu którym mieszkam.Gryzie meble,sofę,firanki i wszystko co jest w jego zasięgu.Sam potrafi otwierać sobie drzwi wchodzi do kuchni i wyciąga śmietnik z którego wszystko gryzie,wchodzi do pokoju moich współlokatorów i tez wszystko niszczy.Sytuacja ciągnie sie od kilku miesięcy i nie wiem co ma robić.Ostatecznością bedzię oddanie go do Pani Jagody do Sochaczewa.Wiec prosze o pomoc bo próbowałam chyba juz wszystkiego. jakas rade co mam zrobic bo jestem bardzo z nim zwiazana i nie chcialabym go oddac tymbardziej ze wiem jakim obciazeniem jest kolejny Pies u Panstwa.Pozdrawiam." Quote
asiamm Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 coś mi się widzi że pies czuje się przywódca stada i rządzi, a właścicielka mu na to pozwala i stąd problem Quote
Ziutka Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 asiamm napisał(a):coś mi się widzi że pies czuje się przywódca stada i rządzi, a właścicielka mu na to pozwala i stąd problem Mała pomyłka, Latte to nie szczeniak Zosi tylko z "Baru Kawowego", tyle tych szczeniorków było, że się pomyliłyśmy...no ale problem jest niestety. Quote
malibo57 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Przekazałam sprawę Latte do Omar. Pojedzie tam. Quote
luka1 Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 ciekawe jak Zosieńka sobie zyje, a co z jej malcami? Quote
zieciu Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 [quote name='luka1']ciekawe jak Zosieńka sobie zyje, a co z jej malcami? Witam, Zosia ma się bardzo dobrze, wraz z jej przyjacielem Filipkiem, filipek przeszedł kastrację żeby nie męczyć zosii w kobiece dni :) Quote
luka1 Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 to Zosieńka nie została wysterylizowana? Quote
łolkiee Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 [quote name='zieciu']Witam, Zosia ma się bardzo dobrze, wraz z jej przyjacielem Filipkiem, filipek przeszedł kastrację żeby nie męczyć zosii w kobiece dni :) To nie było jeszcze sterylizacji? Quote
zieciu Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Witam, Nie było ze względu na Zosie wet zalecił po ok roku, więc na tę wiosnę. Quote
Recommended Posts