Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chciałabym Wam przedstawić Gizmo, mojego nowego członka rodzinki :) Nie wiem co chcielibyście o nim wiedzieć więc na każde pytanie z chęcią odpowiem.

Upodobał sobie oparcie mojego łóżka :)

Tutaj się bawi na dworku :)

A to moja ukochana pułeczka do spania (niestety budda wyszedł z tego z małym uszczerbkiem)

Posted

piekny malec...racja więcej foteczek,bo na takie małe shihtzaki patrzy sie najmilej-tak szybko rosna i pozniej sa ukochane,cudowne itp.ale to teraz jest taki najlepszy wiek

Posted

Jest mega mądry :) ma 3 miesiące a juz reaguje na komende "do mnie" wie, że na dworku sie załatwiamy, ale nie umie prosić o wyjście, jest grzeczny i nie rozrabia. :) Postaram mu sie porobic jeszcze więcej zdjęć :)

Posted

Jest bardzo śliczny :loveu::loveu: czekamy na wiecej fotek. A on jest jakiego umaszczenia czarno-biały bo na niektórych fotkach widać jak by na uszkach miał ciemny brąz?Swietnie to wygląda :) A czy będziesz z nim jeździć na wystawy ?

Posted

W metryczce ma napisane biało-złoty. Ma śliczny brązowy nalocik, a na główce na wysokości uszków ma taki kolor starego złota :) wygląda to ślicznie. Jeszcze nie wiem czy chce go wystawiać, tak na serio o wystawach wiem bardzo malo, nawet nie wiem kiedy podjąć się tego wyzwania. Wiadomo teraz jest małym psotnikiem, ale narazie ucze go tylko siad i zalatwiania się na zewnatrz za pomocą klikera. Czasem z nim trenuje pozycje na wystawe, jak pokazała mi Pani z hodowli, ale on myśli, że to zabawa. Narazie mi padł aparat, ale powinnam dzisiaj porobic kilka fotek :) jest po myciu dzisiaj i ładnie wygląda ;P

Posted

kasiej napisał(a):
Tak mały Pumilo :) jutro ma byc ładna pogoda więc go pomecze troszke, bo raczej pozowac to on nie lubi :)

Ja tez mam malego Pumilo, tzn. juz nie taki maly bo ma 17 miesiecy.Möj jest od Kusi i jest cudny.Tez nie lubi pozowac ale na wystawie w Opolu spisal sie na medal a raczej na trzy medale.
Jak sie naucze wstawiac zdjecia(ja dopiero raczkuje na forum) to tez malemu porobie.
Pozdrawiam i caluski dla Pumilka

Posted

Orinoko napisał(a):
Ja tez mam malego Pumilo, tzn. juz nie taki maly bo ma 17 miesiecy.Möj jest od Kusi i jest cudny.Tez nie lubi pozowac ale na wystawie w Opolu spisal sie na medal a raczej na trzy medale.
Jak sie naucze wstawiac zdjecia(ja dopiero raczkuje na forum) to tez malemu porobie.
Pozdrawiam i caluski dla Pumilka

Blad w pisowni mama Blusika to Klusia(Selena)

Posted

Summertime Blues? To Twój? Narazie mój maluch uczy się akceptować ludzi innych niż ja, juz jest 2 tygodnie u nas i dopiero zaczął się cieszyć na moich rodziców i sie już nie boi :) Zaczyna być bardzo towarzyski jak mamusia czyli Angel :)

Posted

A tutaj jeszcze pare fotek. Ta z jego pierwszą zabaweczka :)

A tu znów na biureczku :)

Wiem, że zdjęcia troche ciemne, ale jeszcze nie umiem sie tak dobrze obsłużyć aparatem, a Gizmusia denerwuje dźwięk robionego zdjęcia :)

Posted

No to ma śliczne kolorki :loveu: Wiesz Kasiej ja też jeszcze wielu rzeczy nie wiem o wystawach bo jestem początkująca byłam dopiero na 5 :razz: od czerwca licząc, ale powiem Ci, że mnie to wciągnęło. I można poznać wielu fajnych ludzi i oczywiście podziwiać ich wspaniałe psy :lol: Ja traktuje wystawy na luzie, nie tak jak hodowcy, którzy są źli jeżeli psiaczek niczego nie zajmie, czy nie wygra dla mnie jest to odskocznia od rzeczywistości.:lol:

Posted

kasiej napisał(a):
Summertime Blues? To Twój? Narazie mój maluch uczy się akceptować ludzi innych niż ja, juz jest 2 tygodnie u nas i dopiero zaczął się cieszyć na moich rodziców i sie już nie boi :) Zaczyna być bardzo towarzyski jak mamusia czyli Angel :)

Summertime Blues to möj. W przeciwienstwie do Twojego byl od poczatku okropnym rozrabiaka i cieszyl sie na widok wszystkich ludzi a zwlaszcza malych dzieci. Bal sie tylko troche odkurzacza i kosiarki do trawy ale to juz mu przeszlo.
Blusik jest bardzo madry, ale uczy sie tylko wtedy kiedy ma na to chec no i oczywiscie nie robi tego za darmo.Najlepiej przyswaja wiedze "na pasztecik drobiowy". To ,ze jest taki ciekawy ludzi i swiata okazalo sie bardzo pomocne na wystawie.
Co do wystaw pisalas ,ze nie masz o tym pojecia i nie wiesz czy bedziesz jezdzic. Ja tez nic!!!! nie wiedzialam i poszlo super.Szkoda tylko,ze nie mialam czasu pojezdzic wiecej (troche ze wzgledu na prace i zdrowotnie) ale od wiosny jak sie nic nie zmieni to znowu gdzies pojade.Najwazniejsze aby wystawe traktowac jako zabawe dla siebie i pieska i w razie niepowodzenia kochac go tak samo albo jeszcze mocniej.
Pies odczuwa nasz stres i czasami moze nie miec checi zaprezentowac sie na ringu.
Ale jak pojezdzisz troche to zobaczysz ,ze jest sympatycznie.
Caluski dla malego Pumilo

Posted

Z tym, że się uczy kiedy chce i nie za darmo to racja, mój tak samo :) Dzisiaj Gizmułka troszkę przegiął, bo przyszli elektrycy, a Gizmo raczej nie podchodzi do obcych od razu, a do nich leciał jak szalony merdał ogonkiem, a jak jeden go dotknął to olbrzymi pisk i ucieczka za mnie :) Odkurzacza się nie boi, ale jest fanem motoryzacji i każde auto musi dokładnie obejrzeć. Strasznie teraz gryzie, ale co poradzic przecież to szczenie. Dzisiaj usłyszałam, że przypomina gremlina hehe i że imię bardzo dobrze dopasowane :)

Posted

kasiej napisał(a):
Z tym, że się uczy kiedy chce i nie za darmo to racja, mój tak samo :) Dzisiaj Gizmułka troszkę przegiął, bo przyszli elektrycy, a Gizmo raczej nie podchodzi do obcych od razu, a do nich leciał jak szalony merdał ogonkiem, a jak jeden go dotknął to olbrzymi pisk i ucieczka za mnie :) Odkurzacza się nie boi, ale jest fanem motoryzacji i każde auto musi dokładnie obejrzeć. Strasznie teraz gryzie, ale co poradzic przecież to szczenie. Dzisiaj usłyszałam, że przypomina gremlina hehe i że imię bardzo dobrze dopasowane :)

Z tym gryzieniem to jest röznie.Pongo(möj starszy) nigdy niczego nie pogryzl nawet jak byl malutki.Blusik co w zebach to nalezy obgryzc.Wszystkie zabawki sa bez oczu i nosöw.Pröbowal zabierac sie tez za moje buty ,ale jest bardzo wybredny i obgryzal tylko te najdrozsze.Byle jakie moge zostawic spokojnie i nawet do nich nie podejdze.
Pongo jak byl malutki niczego nie ruszyl,mozna bylo zostawic wszystko i po powrocie do domu lezalo na swoim miejscu.
Blusik to Diable rogate:diabloti::diabloti::diabloti: wpada na niesamowite pomysly.
Ciekawa jestem co wyrosnie z Gizmo.Jego mama jest super ale na pewno widzialas jak odbieralas pieska.

Posted

Bettylion napisał(a):
No to ma śliczne kolorki :loveu: Wiesz Kasiej ja też jeszcze wielu rzeczy nie wiem o wystawach bo jestem początkująca byłam dopiero na 5 :razz: od czerwca licząc, ale powiem Ci, że mnie to wciągnęło. I można poznać wielu fajnych ludzi i oczywiście podziwiać ich wspaniałe psy :lol: Ja traktuje wystawy na luzie, nie tak jak hodowcy, którzy są źli jeżeli psiaczek niczego nie zajmie, czy nie wygra dla mnie jest to odskocznia od rzeczywistości.:lol:

my też początkujący...i ciągle nowego się czegoś uczymy...próbować trzeba...powodzenia:multi: