Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:lol: Ale niespodzianka witaj Rafał !!!!! Oczywiście z Bogdanka-Sonia
. Zdjecia wklejasz na tej zasadzie na onecie mozesz sie zarejestrowac w albumie lub jakim kolwiek albumie internetowym. Tam wklejasz zdjecia potem tu na dogo robisz tak ścieżkę dostepu do zdjecia dostajesz tak-klikasz na zdjecia prawym myszy dajesz właściwości i kopiujesz z okna internetowego adres zdjecia i wklejasz miedzy te dwa img jak wyzej. Sprawiłęs mi wielka niespodzianke jak tylko sie lepiej poczuje bo chyba wczoraj nadwyręzyłam moja noge :( spotkamy sie albo dam Ci znac odwiedzisz nas

Ilona

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ra-v: witaj nam, witaj ( nareszcie :D )
,,Świat pełen śliny i sierści" ? Hmmm, no jest coś w tym, jest :lol: Ale przede wszystkim świat tej ,,wielkiej miłości" :D więc na te dwie sprawy powyższe wogóle przestaje się zwracać uwagę :lol:
Cieszę sie, że jesteś tutaj z nami. Jesli znajdziesz trochę czasu ( i zdrowia bo temat długi )to popatrz sobie ( i poczytaj) na moim temacie tutaj ,,Dziewczynki gończe i matki itd" o tym jak Dunia była cięzarówką i potem jak się Bogdaneczka ( i reszta ogóreczków) pojawiła na tym najlepszym ze światów, są też tam fotki do pooglądania (także od pierwszych dni Twojej Bogdanki i potem :P ) i opisy jak Bogdanka rosła/ prawie dzień po dniu.
A nasza Puz faktycznie jest niesamowita, brak mi słów, to przecież dzięki niej Bohun ma wspaniały dom i dzięki niej wszystko w Ogaro-Kraku tak się wspaniale dzieje :smilecol:
Mam nadzieję, ze będziesz do nas tutaj wpadał, trzymam za słowo :wink: noooo i czekam na fotki ( jak wszyscy niecierpliwie :fadein: )
A Bajan roście nam na niezłego Casanovę :grins: chociaż sam przyznaj, że w Bogdance faktycznie mozna się zakochać bez pamięci :loveu:

Posted

Witaj Baetko z tymi słowami na moj temat przesadzacie troszke :lol: robie to co mi serce i rozum podpowiada

Co do Bajana chłopak ma gust :lol: przyznaje

Posted

[quote name='ra-v']Witajcie sympatyczni, uśmiechnięci i kochani dogomaniacy... Bajanowi nic tylko pozazdrościc pociągu do kobiet- ten facet naprawde ma cos w sobie :D... Pozdrowienia dla wszystkich których miałem okazje poznać mam nadzieje,że jeszcze nieraz się zobaczymy ze swoimi psiakami w jakiś ładnych miejscach...

I ja serdecznie Cię witam na dogo "ra-v" :P Mam nadzieję, że teraz częściej zobaczymy Bogdankę/Sonię na zdjęciach i dowiemy się co u niej słychać! Bardzo było miło Cię poznać w Krakowie i na własne oczy zobaczyć na jaką ślicznotkę wyrosła Bogdaneczka...Co do Bajana... :oops: , no cóż Bogdanka kompletnie zawróciła mu w głowie :iloveyou: !!! Na wystawie byliśmy od godz. 8 i mimo, że był podekscytowany taką mnogością piesków to był grzeczny...Widać jednak kobiety rządzą światem! :cunao: Bajan nie chciał ani jeść ani pić tylko...do Bogdanki! Smakołyki, które mu przygotowałam nie na wiele się zdały bo je wypluwał (!) i wywrócił miskę z wodą (a już przy samochodzie wypił 3 miski wody!) Musimy mu jednak wybaczyć bo do tej pory nie miał okazji spotkać ani tak wiele ogarków na raz ani ogarzej panny w dodatku tak uroczej :lol:
Pozdrawiam i sądzę, że jeszcze się spotkamy!

Posted

[quote name='puz']Witaj Baetko z tymi słowami na moj temat przesadzacie troszke :lol: robie to co mi serce i rozum podpowiada

Puz - a ja się pod tymi wszystkimi dobrymi słowami na Twój temat podpisuję i jeszcze raz bardzo Ci dziękuję i Ty wiesz za co :P :P :P :wink:

Posted

:lol: Kocham ogary i tak naprawde traktuje Was wszytskich jak członków rodziny ciesze sie ze wsrod nas pasnuje taka atmosfera. Dziekuje Wam za to ze jestescie :lol:

Posted

bea100 napisał(a):
sorki, narozrabiałam i wyczyściłam :oops:

Dzieki Beatko ja wiem co miałąs na mysli i nie narozrabiałas bardzo mi miło :oops:

Guest Kamcia_14
Posted

a wie ktoś jakie były oceny w gończych ???? napiszcie proszę bo schnę z ciekawości

a ogarki super , gratuluję sukcesów wszystkim startującym

Posted

Ja tylko na sekunde 8)
Po pierwsze gratuluje wszystkim,szczegolnie bliskiemu w dniu dzisiejszym (i zreszta nie tylko w dniu dzisiejszym)miotowi "B-Rotti".
Mmmbaj,Malenstwo i ja jestesmy najlepszym przykladem,jakie poczatki sa trudne.Na debiucie bylam tak zestresowana,ze zestrowalam psa,ktory wystawiac sie juz wowczas niechcial i skonczylo sie ocena bdb,zjechaniem mnie na forum przez niektore osoby jak lysej kobyly itd. :roll: (zreszta Bea chyba pamieta jeszcze moja rezygnacje i zaklinanie,ze z ml.ch.pl nic nie bedzie ? :wink: :lol: ) DZieki temu doswiadczeniu, bylam pewna ze po tych perypetiach na ringu w Katowicach mnie juz nic nie zaskoczy,przestalam sie denerwowac i.... na trzech kolejnych wystawach Malenstwo zakonczylo ml.ch.pl 8) Na dzien dzisiejszy Malenstwo ma rowniez zakonczony dorosly ch.pl (skonczylismy 22.05,czekamy na potwierdzenia) i rozpoczety interchampionat. Tak wiec Mmmbaj pierwsze koty za ploty,nerwy wyrzuc przed wystawa za okno,zjedz persenik i na podboj ringow wyruszaj 8)
Pozdrawiam i znikam na dluzszy czas.
BTW.Witam nowych :wink:

Posted

Carragan! :P - zostań z nami a nie ziuuuuu! :D , uciekasz na wakacje? To niech Ci będzie cudnie! Tobie i Maleństwu :lol: :lol: A ja dzisiaj widziałam Ciebie na zdjęciu w minipigułce Poświaty :multi: !!! I bardzo Ci dziękuję za rady, kochana z Ciebie dziewczyna :buzi:

Posted

Dziękuje za tak miłe przyjęcie.... :D

kochana z Ciebie dziewczyna...

wszystkie takie jesteście i nasze piesiątka też, każdy wcześniej czy później zdobędzie swoje laury. Za troskliwą opieke, miłość, poświęcenia i czas przeznaczony naszym kochanym każdy zostanie wyróżniony, jestem tego pewien :D Jeśli chodzi o długi temat Beatki faktycznie jest na co popatrzyć,aż mordka sie śmieje widząc wasze piękne opisy i piękne zdjęcia. Do konca jeszcze troche drogi ale zdrowie jest i niebawem nadgonie zalegly czas, bardzo chce trafić do waszego grona i wiedzieć tyle co wy :D A teraz pooglądajcie sobie długo oczekiwane zdjęcia, jak zwykle zasługa Ilonki :D kolejna cześć niebawem, bez cyfrówki jest troche obrabiania i skanowania tym bardziej jesli nie ma sie takiego sprzetu :cry: ale skoro wytrzymaliście tyle to jeszcze 3 dni was nie zabawi :D

troche jak pies pasterski

nóżki jak u modelki

troche schodów

dalej nie wejdzie, boi sie jak diabeł świeconej wody

wypatrywanie młodej sarny

w domku jak gdziekolwiek indziej tez bardzo kochana

(Co jak co ale Kwaczała i okolice piękne, zapraszam serdzecznie, spacerowania trochę jest ale mysle,że warto)

Posted

Witaj Ra-v :P Piękne, piękne zdjęcia!!!! Okolice przepiękne! Widać jaka Bogdanka jest tam szczęśliwa :D Powiedz mi czy dobrze rozpoznaję na zdjęciu schody na Lipowiec? No bo jeśli to nie te to bardzo podobne :hmmmm:

Posted

[quote name='mmbbaj']Carragan! :P - zostań z nami a nie ziuuuuu! :D
Ja tu bywam z Wami,tylko sie nie odzywam :wink:
[quote name='mmbbaj'] , uciekasz na wakacje?
A co to sa te "wakacje" ? :wink:
[quote name='mmbbaj'] To niech Ci będzie cudnie! Tobie i Maleństwu :lol: :lol:
Mam nadzieje,ze mimo iz mu w tym roku wakacji nie zaserwuje,nie obrazi sie :wink:
[quote name='mmbbaj']A ja dzisiaj widziałam Ciebie na zdjęciu w minipigułce Poświaty :multi: !!!
Taa,byl moment,ze mnie paskudy na zlocie zlapaly.Juz zapowiedzialam,ze jesli przyjade w tym roku to zabieram kominiarke,bo mam na obiektyw uczulenie :wink:
[quote name='mmbbaj']
I bardzo Ci dziękuję za rady,
W ramach skromnych mozliwosci sluze zawsze pomoca :wink:
[quote name='mmbbaj']kochana z Ciebie dziewczyna :buzi:
Ee,nie sadze 8) Po prostu w tym momencie bylam dr.Jeckyllem,a nie mr.Haydem :wink:
Ra-v,witam i od razu mam prosbe,abys zmiejszyl fot.do regulaminowej wielkosci.
pozdrawiam i ziuuuuuuu ...
:wink:

Posted

Carry: czy to prawda? Maleństwo w obiedience? kiedy i gdzie?
Ra-v: dzięki, czekam na fotki a dla mnie najwieksza frajda to to, że suńka na zdjęciach jest taka szczęśliwa (nawet nie wiesz ile to dla mnie jako hodowcy jest radości :D )
Co do psiej wiedzy, bądż z nami i pytaj o wszystko, zakładaj swoje tematy a my w miarę wiedzy i doświadczenia -pomożemy (nikt z nas od razu nie był ani alfą ani omegą, i przecież cały czas się sami uczymy :wink: ).
Bogdaneczka to była od początku ,,dzielna dziewczynka", taka ciekawa świata i odważna i naprawdę bardzo inteligentna a przy tym subtelna (a taki ogar, jesli dołożymy do tego ogarzą niezależność, jest swoistym ,,wyzwaniem" dla właściciela prawda?).

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']carragan czy ja dobrze kojarzę, że startowałaś z Maleństwem w zawodach obedience? :ylsuper:

Nie-owczarki górą!! :thumbs: :wink:

[quote name='bea100']Carry: czy to prawda? Maleństwo w obiedience? kiedy i gdzie?

Jesli Malenstwo nie dosypalo mi srodkow usypiajacych do herbaty (co przy jego inteligencji nie byloby niczym dziwnym :wink: ),to w 100% nie byl to on :wink: Order mestwa i cierpliwosc dla tego,kto by go namowil do obedience,agillity czy czegos innego.Go to nie bawi,wiec go nie zmuszam.
Ze nie wspomne juz o fakcie,iz ja na sama mysl o jakims publicznym wystapieniu mam gesia skorke,wiec sama sobie siebie na zawodach nie wyobrazam 8)
Pozdrawiam i znikam

Posted

carragan napisał(a):
...Order mestwa i cierpliwosc dla tego,kto by go namowil do obedience,agillity czy czegos innego.Go to nie bawi,wiec go nie zmuszam.
....Pozdrawiam i znikam

Wcale by mnie to nie zdziwiło wiesz? Charty naszej Rotti przecież startowały ( i o ile wiem to praca/zabawa z nimi jest kontynuowana :P ).
A czemu Ty tak złotko ,,ziuuuuuuu" od nas, co? :lol:

Posted

carragan napisał(a):
... w 100% nie byl to on :wink:

No tak, odszukałam odpowiedni topic i to rzeczywiście nie Wy :oops:
Ale tak całkiem się nie pomyliłam, bo przeciez startował w Białymstoku duży, szary chart (w wynikach jest napisane, że to chart szkocki) :D

Pozdrawiam i miłego znikania!! :lol:

Posted

Bea,charty Eli startowaly,ale mialy zupelnie inna mentalnosc niz Malenstwo :wink:
A tak w ogole to ja nie mowie,ze on nie jest wstanie sie nauczyc :wink: JA tylko mowie,ze mu by to przyjemnosci nie sprawialo i tyle :wink:

A ziuuu jest dlatego,ze nie mam jakos checi na internet.Wole czytac po raz setny jakas ksiazke Sapkowskiego 8)

Marysiu,niewiele sie pomylilas.W koncu deer to nic innego jak irland z anoreksja :wink:

Posted

witajcie ponownie.

Powiedz mi czy dobrze rozpoznaję na zdjęciu schody na Lipowiec? No bo jeśli to nie te to bardzo podobne
mmbbaj- tak to sa schody na lipowiec ale ze starosci i po ulewnych deszczach sa juz troche przegnite wiec w drodze powrotnej czesciej sie zjezdza niz schodzi :lol:
Bogdaneczka to była od początku ,,dzielna dziewczynka", taka ciekawa świata i odważna i naprawdę bardzo inteligentna a przy tym subtelna (a taki ogar, jesli dołożymy do tego ogarzą niezależność, jest swoistym ,,wyzwaniem" dla właściciela prawda?).
Ależ oczywiście Beatko, ogary maja to cos w sobie i jest to tak piekne,ze czasami nawet czlowiek mogłby sie od nich uczyc.... co do subtelności- w końcu kobieta :D a my mezczyzni musimy sie troszczyc o kobiety, przytulac, calowac, dawać prezety, z czasem coraz czesciej i wiecej :lol: ale jesli my doceniamy sami tez zostajemy doceniani...! Co do reszty wpisów cały czas sie ucze i próbuje to wszystko ogarnąć :D pozdrawiam