Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piromanka napisał(a):
Oczywiście,że mogę powiesić!
Trzeba poprosić kogoś, żeby zrobił ładny plakat...
Zaraz... Muszę sobie przypomnieć kto mógłby zrobić...

Ps. Zaraz odpowiem na twoje PW.

Czy Isadorka będzie mogła nam pomóc?

• Replies 436
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Do następnego Allegro proponuję skrócony tekst:

[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Oto historia o psie, który jeździł?..........Nie, pojechał tylko raz!!!!!!!!!!......w jedna stronę.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS] [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS] I. Kant mawiał, że „możemy ocenić serce człowieka po tym, jak traktuje zwierzęta.” Kim był właściciel Lusi? – możemy tylko przypuszczać.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS] Nierzadko psy są wyrzucane z samochodów psy trasach. Lusia podzieliła los porzuconych bezdomniaków i wraz z dwoma innymi suczkami przebywała na pewnej stacji benzynowej. Piękny parking, bar, sklep, plac zabaw i trzy suńki stęsknione kontaktu z człowiekiem, miłości i opieki. Na próżno Lusia szukała człowieczego wsparcia. Nierzadko na próżno czekała też na wyciągnięte dłonie ze smakołykami. [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS] Trzy dziewczyny w końcu zostały zabrane ze stacji.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS] Lusia [/FONT][FONT=Comic Sans MS]to bardzo przyjazna suczka. [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Jest najsympatyczniejsza z całej trójki. Spokojna i opanowana suczka obecnie klimatyzuje się na domu tymczasowym.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS] Lusia wygląda jak mastiffka pirenejska. Jest po sterylizacji. Na razie jest dość chudziutka, ale wkrótce nabierze wagi.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS] Lusia będzie wspaniałym przyjacielem i stróżem.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS] Historia Lusi jeszcze nie została opowiedziana do końca. Jaki będzie jej finał, zależy tylko od nas...ludzi dobrej woli.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS] Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS] 502 660 178 [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS] 509 142 552[/FONT]

Posted

Zredagowałam jeszcze trochę tekst i dodałam kilka istotnych informacji którymi podzieliła się z nami Ania u której Lusieńka teraz przebywa.

Usunełam też zdanie że Lusia jest najsympatyczniejsza z całej trójki ( lepiej żeby Tina i Pyza tego nie czytały ;) )

Piromanka napisał(a):
[FONT=Comic Sans MS]Do następnego Allegro proponuję skrócony tekst:[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Oto historia o psie, który jeździł?..........Nie, pojechał tylko raz!!!!!!!!!!......w jedna stronę.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]I. Kant mawiał, że „możemy ocenić serce człowieka po tym, jak traktuje zwierzęta.” Kim był właściciel Lusi? – możemy tylko przypuszczać.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Nierzadko psy są wyrzucane z samochodów psy trasach. Lusia podzieliła los porzuconych bezdomniaków i wraz z dwoma innymi suczkami przebywała na pewnej stacji benzynowej. Piękny parking, bar, sklep, plac zabaw i trzy suńki stęsknione kontaktu z człowiekiem, miłości i opieki. Na próżno Lusia szukała człowieczego wsparcia. Nierzadko na próżno czekała też na wyciągnięte dłonie ze smakołykami. [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Trzy dziewczyny w końcu zostały uratowane i zabrane ze stacji i teraz czekają na kochające rodziny w domach tymczasowych.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Lusia [/FONT][FONT=Comic Sans MS]to bardzo przyjazna suczka, [/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][FONT=Verdana]jest naprawdę bardzo ładna i na dodatek ma bardzo dobry charakter - j[/FONT][FONT=Verdana]est [FONT=Verdana]spokojna, zrównoważona i opanowana. [/FONT][/FONT][FONT=Verdana]Jest wyjątkowo łagodna - pozwala się nawet wyczesywac. Bardzo szybko przystosowuje się do zmian i szybko się uczy. Pięknie chodzi na smyczy i nie ciągnie. [/FONT][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Lusia wygląda jak mastiffka pirenejska. Jest po sterylizacji. Na razie jest dość chudziutka, ale wkrótce nabierze wagi.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Lusia będzie wspaniałym przyjacielem i stróżem.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Historia Lusi jeszcze nie została opowiedziana do końca. Jaki będzie jej finał, zależy tylko od nas...ludzi dobrej woli.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]502 660 178 [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]509 142 552[/FONT]

Posted

Piromanka napisał(a):
Super Olu, teraz jest jeszcze lepiej.
Czyli czekamy aż poprzednie Allegro wygaśnie, i poprosimy ślicznie zuzlikową o nowe :loveu::loveu::loveu:

To sie nazywa współpraca! :loveu:

Tak, czekamy aż poprzednie Allegro wygaśnie, i poprosimy ślicznie zuzlikową o nowe. :loveu: A ja je z przyjemnością wyróżnię

Czy ktoś ma jeszcze jakieś uwagi? Coś możnaby dodać?

Posted

Bo Lusia zasługuje naprawdę na ochy i achy. Szkoda, że nie możecie oglądac z jakim wdziękiem leży na kanapie. Jak się wyciągnie to cała długośc knapy jest jej. W poniedziełek jedziemy na pozostałe szczepienia. Właśnie okazało się, że Lusia lubi też jabłka.

Posted

AnnaA napisał(a):
Bo Lusia zasługuje naprawdę na ochy i achy. Szkoda, że nie możecie oglądac z jakim wdziękiem leży na kanapie. Jak się wyciągnie to cała długośc knapy jest jej. W poniedziełek jedziemy na pozostałe szczepienia. Właśnie okazało się, że Lusia lubi też jabłka.

:loveu: Aniu jak dobrze że jesteś! Co możemy jeszcze dodać do ogłoszenia? Wiem że o Lusieńce same achy i ochy!

Posted

lilith27 napisał(a):
najlepiej to piękne foteczki

Nie najgorszy pomysł,choć i te są niezgorsze,bo pokazują dziewczynę w różnych sytuacjach...ale wypielęgnowana dziewczyna w różnych sytuacjach,to dopiero jest argument do zakochania!!!:loveu:

Posted

Lusia jest niestety bardzo bojazliwa. Boi sie nowych ludzi, boi się obcych psów. Dzisiaj na spacerze po spotkaniu z dwoma tubylczymi psami /była na smyczy/ uciekała tak do domu, że za nią właściwie fruwałam. Ale najważniejsz, że wiedziała gdzie dom.

Posted

AnnaA napisał(a):
Lusia jest niestety bardzo bojazliwa. Boi sie nowych ludzi, boi się obcych psów. Dzisiaj na spacerze po spotkaniu z dwoma tubylczymi psami /była na smyczy/ uciekała tak do domu, że za nią właściwie fruwałam. Ale najważniejsz, że wiedziała gdzie dom.

Zauważyłam, że wszystkie 3 nasze maja tę samą wspólną cechę :shake:

Posted

Ja myślę, że brak im narazie poczucia bezpieczeństwa i mam nadzieję, że jest to tylko kwestia czasu. W domu Lusia czuje sie doskonale ale bardzo chce byc stale przy mnie. Dobrze, że moje psy nie są specjalnie zazdrosne.

Posted

AnnaA napisał(a):
Dzisiaj Lusia dostała ostanie szczepienia. Ma komplet. Po wizycie u weta sama , bez pomocy wsiadła wdzięcznie do samochodu.

Aniu Aniele dziękujemy! :loveu:

Posted

Lusia trzyma się świetnie. Biega z Korą po lesie i bardzo pilnuje,żeby nie starcic mnie z oczu. Moja siostra, która nie widziała jej kilka tyg. dzisiaj powiedziała, że Lusia przytyła. Jest bardzo przytulaśna i zabiega ciągle o względy człowieka. Dobrze, że moje psy są takie tolerancyjne i niezazdrosne.