Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zastrzyki szkodzą.. Najlepiej sterylka. Ja swoją Kicię wysterylizowałam jak miała rok skończony.. Są rózżne szkoły, ale mi się wydaje że najlepiej sterylizować jak już miała rujkę. Poza tym po sterylce jesteś pewna, że kicia nie będzie miała kociaków, a jak upilnujesz ,żeby we właściwym czasie podać zastrzyk?? Kotki które nie rodzą maja bardzo krótkie przerwy między rujkami ( moja raz miała nawet tylko pół dnia!)

Posted

U kocurków jest taniej... Nie wybieraj tej drugiej opcji bo to nic nie da... Może poszukaj czegoś na bazarek i kogoś kto go zrobi... Zwykle jest tak ,ze jak taniej to gorzej.. Zapytaj weta. TYlko sterylka daje 100% gwarancje, że nie będzie kociaków.. A te zastrzyki są z hormonami...Zastanów się dobrze proszę... Po sterylce masz gwarancję, a po zastrzyku nie.. Moja Kicia jest właśnie od takiej Kotki, której serwowoano zastrzyki, też żeby było taniej.. Na razie masz czas, Kicia jeszcze mała, można zacząć zbierać kaskę....

Posted

kastracja kocurka jest tańsza. spróbuj sie zapytać u innego lekarza. Sa przeprowadzane różne akcje.Zastrzyki na dłuższą metę nie są dobre (rak). Ja swojej przez jakiś czas dawalam zastrzyki ale po 2 latach ją wysterylizowałam, zresztą policz koszty. Zastrzyki musisz dawac co najmniej 2 razy w roku a sterlizacja jest do konca życia.