Jump to content
Dogomania

ADOPTOWANY !! Border Colli - MARLEY - na Paluchu !!!

Recommended Posts

Posted

Przywiozła go na warszawski Paluch ok 20.09. Straż Miejska. Bez adresatki, bez tatuażu i chipa. Kolejny którego nikt nie szukał!!

Zauważyłam go na kwarantannie i od razu się zorientowałam, że to Border Colli. Psiak odbył już 15 dni kwarantanny, nikt go nie szukał i trafił do klatki gdzie mało kto jest w stanie go wypatrzeć.
Marley, bo tak mu dałam na imię mieszka z owczarkiem niemieckim. Widać że psiak był domownikiem bo kompletnie nie radzi sobie w schronie. Raz jest zadowolony i macha ogonem, raz wycofany i bacznie obserwujący co ten człowiek od niego chce.
Na spacerku cały czas szedł za mną krok w krok ile razy go głaskałam to na początku bacznie mnie obserwował a jak zaczynałam głaskać i do niego mówiłam to machał ogonem. Jest potwornie chudy, można mu wszystkie żebra policzyć. I niestety nie chciał wejść do klatki :-( Musiałam go wciągnąć a potem patrzył na mnie z wyrzutem.
Marley ma nr 2403/09. Znajdźmy mu dom zanim schronisko odciśnie na nim piętno !!!

Mam jego fotki. Komu przesłać żeby wrzucił.

pozdr

Posted

Byłam w sobotę na Paluchu i Marley już pojechał do domu.
Nie wiem do kogo, bo schronisko nie udzieli takiego info ale powiedzieli mi że 13.10.2009 został zaadoptowany.
Pozostaje tylko mieć nadzieję że pojechał do dobrego domku.

Posted

Psiak był tak schowany w schronie, że osoba odwiedzająca schronisko na pewno by go tam nie odnalazła. Musiała na 90 % przyjechać konkretnie po niego, więc mam nadzieję że domek ma dobry.