Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sorry że teraz odpisuje ,ale komputer mi się zepsuł :/
Więc tak: prześwietlenie wykazało "martwice aseptyczną głowy kości udowej"
Będzie musiała mieć usuniętę główkę kości udowej a role tej główki powinny na 99% powinny przejąść mięśnie.W naszym mieście jest taka lecznica która zrobi taką operację ale koszt to ok. 1700-2000 ale jest jakaś fajna weterynaria w Łasku i tam koszta będą ok. 700zł.Także lekka różnica jest ;)

Posted

Najważniejsze że jest postawiona diagnoza a teraz można szukać lecznicy która będzie tańsza . Trzymam kciuki i pisz co tam u was .Czy lekarz powiedział ci co mogło być przyczyną tej martwicy. Pozdrawiam .

Posted

Lekarz powiedział że jednej przyczyny nie ma.Może to być spowodowane jakąś tam chorobą układu krwionośnego,lecz mogło to być także przekazane przez rodziców.Także jednej teorii nie ma.

Posted

No więc już się dowiedziałem i na obrzeżach Łodzi jest podobno dobry ortopeda.Dzwoniłem do niego i wiem że ta operacja wyniesie mnie ok. 400zł.Lunka będzie miała zabieg w poniedziałek lub we wtorek(zależy o której tata wróci).

Posted

Luna,jest już po zabiegu.Miała wyciętą głowę kości udowej.Zabieg przebiegł pomyślnie.Tylko teraz musimy cały czas uważać żeby sobie szwów nie wygryzała.Ale za 4/5 tygodni powinna całkowicie dojść do siebie,bo teraz przez tydzień musimy na nią bardzo uważać.

Posted

Cieszę się że już po wszystkim uwazaj na pieska i nie pozwalaj mu na jakies szaleństwa . Słyszałam ze ten zabieg pozwala pieskom na normalne życie . Dobrze że byłeś dociekliwy i dzięki tobie piesek będzie życ bez bólu. U nas z łapką jest ok .Spiduś już szaleje z kolegami i nie ma żadnych oznak kulawizny . Ale żeby nie było tak kolorowo to zauważyłam a raczej słysze u pieska jak mu od czasu do czasu coś pyka w tyle . Dysplazja to raczej nie jest bo był badany pod tym kątem ale w sobote idziemy do weta na kontrolę to wspomnę o tym . Mam nadzieję że to tylko tymczasowe i nic poważnego . Pisz co tam u was i wymiziaj suńkę.

• 2 weeks later...
Posted

Jest już 8 tygodni po operacji . Właśnie dzisiaj byliśmy na SGGW na badaniach i kontrolnym prześwietleniu. Piesek czuje się świetnie.Zdięcia przednich łap nie wykazały postępu choroby czyli jest bardzo dobrze. Prześwietlenie bioderek idealne bez dysplazji. Mam nadzieje że najgorsze już za nami i teraz będzie tylko lepiej.