Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tigrunia napisał(a):
Basia już wyjaśniła jak zdobywa się uprawnienia ale dodam od siebie, ze te wystawy trzeba zaliczyć z min. oc bdb lub doskonałą u suk a u psów wchodzi w grę tylko i wyłącznie doskonała. Sędzia ocenia eksterier, charakter, włos i takie tam i na tej podstawie przyznaje oceny.
Kto to jest Shaggy? Ojciec szczeniąt, tak? Bez sensu :shake: Kto kupuje suki z rodowodem, żeby kryć je bezrodowodowymi? Tylko kasa im ucieka :p No chyba, że suka faktycznie była na wystawach i po prostu nie zasłużyła nawet na ocenę bdb i stad uprawnień nie dało się zrobić :cool1:

Z tego co mi wiadomo to sunia nie była wystawiana..a miot jest z ojcem bez rodowodu ponieważ brat hodowcy kupił psa bez rodowodu i się tak złozyło:D.. Za psa płace 800zł a za suke 900zł ..Dodam ze hodowcy to pierwszy miot:D

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

yyy x) napisał(a):
Z tego co mi wiadomo to sunia nie była wystawiana..a miot jest z ojcem bez rodowodu ponieważ brat hodowcy kupił psa bez rodowodu i się tak złozyło:D.. Za psa płace 800zł a za suke 900zł ..Dodam ze hodowcy to pierwszy miot:D

Masło maślane:evil_lol: powiedzieć to ja se moge że jeżdże ferrari i mam 5 hektarów w centrum:p
mówie ci nie kupuj od niego!!!!!

Posted

Prosze Cie, omijaj tą pseudohodowlę z której chcesz wziac psiaka.
Jest Tyle psów z rodowodem już za 1000 zł. Wiekszosc ma wszystkie szczepienia, gdzie Ty, bedziesz musiala da dodatkowo za nie okolo 150zł (wiec wyjdzie na to samo) a bedziesz miała psiaka z papierami

yorkshire york yorki z rodowodem po Championie ! (761550285) - Aukcje internetowe Allegro

YORKSHIRE TERRIER PIESEK Z RODOWODEM FCI (759258742) - Aukcje internetowe Allegro

Yorkshire Terrier-Yorki z rodowodem, 2psy (775870983) - Aukcje internetowe Allegro

DOROSŁY, RODOWODOWY piesek YORKSHIRE TERRIER

YORK DOROSŁY RODOWODOWY

Yorkshire terrier - rodowodowy piesek

Posted

[quote name='syla929']Prosze Cie, omijaj tą pseudohodowlę z której chcesz wziac psiaka.
Jest Tyle psów z rodowodem już za 1000 zł. Wiekszosc ma wszystkie szczepienia, gdzie Ty, bedziesz musiala da dodatkowo za nie okolo 150zł (wiec wyjdzie na to samo) a bedziesz miała psiaka z papierami

yorkshire york yorki z rodowodem po Championie ! (761550285) - Aukcje internetowe Allegro

YORKSHIRE TERRIER PIESEK Z RODOWODEM FCI (759258742) - Aukcje internetowe Allegro

Yorkshire Terrier-Yorki z rodowodem, 2psy (775870983) - Aukcje internetowe Allegro

DOROSŁY, RODOWODOWY piesek YORKSHIRE TERRIER

YORK DOROSŁY RODOWODOWY

Yorkshire terrier - rodowodowy piesek
Spróboje wykąbinować coś:D Dzięki;* Ale jakby co pomożecie??

Posted

Balbina12 napisał(a):
NIE!!!To od kate allegro!Natalia ostrzegała przed tym hodowcom bo musiała uśpić suczkę taka była chora:shake:

Tak? Jejku nie połapałam sie bo nie spojzałam tam gdzie pisze od kogo to ogłoszenie:roll:

Posted

...::Basia::... napisał(a):
ale w czym?:roll:

Jak bede miała jakieś problemy z shaggy-m?? oby nie ale jakby...ogolnie moje pierwsze pyt..ile pies musi miec miesiecy by mozna mu było myć ząbki??

Posted

yyy x) napisał(a):
Jak bede miała jakieś problemy z shaggy-m?? oby nie ale jakby...ogolnie moje pierwsze pyt..ile pies musi miec miesiecy by mozna mu było myć ząbki??

Czyli jednak bierzesz tego psa z pseudoodowli mimo iż wszyscy ci tłumaczą żebyś nie brała tak?:cool1:

Posted

...::Basia::... napisał(a):
Czyli jednak bierzesz tego psa z pseudoodowli mimo iż wszyscy ci tłumaczą żebyś nie brała tak?:cool1:

Nie nie biore;p
ale i tak nazwe pieska Shaggy;))

Posted

Balbina12 napisał(a):
od golonki:eviltong::cool3:najlepiej czyści-lepiej niż te wszystkie co w sklepach sprzedają:eviltong::cool1:

zwykła kość od golonki??:)
a co z oczkami jak pielęgnować??czym??

Posted

Balbina12 napisał(a):
zwykła.:lol:oczka przemywać ciepłą wodą:cool3:pisz wszystko co jeszcze cie ciekawi-ja postaram ci odpowiedzieć:cool3:

przemywać ciepłą wodą przy pomocy patyczka do uszu?? może być??
A uszy?? uszy też trzeba przemywać??

Posted

Balbina12 napisał(a):
najlepiej wacikiem.Uszek nie czyszczę ale jak juz byś chciała to najbardziej polecanym preparatem jest otosol;)

Aha..a kiedy zacząć malca kąpać??

Posted

yyy x) napisał(a):
Aha..a kiedy zacząć malca kąpać??

Jak bedzie brudny:p
Balbina to wkońcu jak ty czyścisz frankowi zęby? Wsypujesz proszek do miski czy dajesz kosć od golonki?:razz:
Oczy przemywaj przegotowaną wodą najlepiej wacikiem z tego co słyszałam uszy nie potrzebują jakieś specjalnej pielęgnacji wystarczy tylko włoski wyrywać;)

Posted

[quote name='...::Basia::...']Jak bedzie brudny:p
Balbina to wkońcu jak ty czyścisz frankowi zęby? Wsypujesz proszek do miski czy dajesz kosć od golonki?:razz:

Oczy przemywaj przegotowaną wodą najlepiej wacikiem z tego co słyszałam uszy nie potrzebują jakieś specjalnej pielęgnacji wystarczy tylko włoski wyrywać;)
na codzień płyn i czasem kość aby ten kamień usunąć:eviltong: