grazyna9915 Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 mka melduję, że karma doszła :) Cały, olbrzymi wór!!! Nie ukrywam, że mam sklerozę i zapomniałam, że może przyjść paczka więc nieźle się zdziwiłam w każdym razie panowie zapewnili, że to nie bomba więc przyjęłam :D. DZIĘKUJĘ W SOBOTĘ ZAWIOZĘ JĄ KOCIAKOM!!! Quote
JOMA Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Jak mi te kocie soboty nie pasują :angryy: O, widzę, że Grażynce komputer już działa :evil_lol: Quote
magda222 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 UWAGA!!! PILNE!!! Pani Agnieszka (właścicielka jaroszowickich kotów i psów) jest w szpitalu. 37 kotów i 6 psów wyląduje w schronisku. Szukamy tymczasów lub domów stałych przede wszystkim dla psów. One nie odnajdą się w schronisku :placz: BARDZO PROSIMY O POMOC !!! Kopiuję opis ze strony : http://www.edano.schronisko.net/strona-8-Trudna_sytuacja!!!.html Jaroszowice ok. 40 kotów i 6 psów. POMOCY! W sierpniu 2009r otrzymałam zgłoszenie. W jednym z tyskim domów znajduje się ogromna ilość zwierząt,ok. 40 kotów i 6 psów. Na interwencję pojechaliśmy z zapasem karmy, jednak to co zobaczyliśmy na miejscu przerosło nasze oczekiwania. Zwierzęta były wychudzone i chore, na wystających kosteczkach sterczała przerzedzona sierść. Na skórze wiele z nich miało blizny i owrzodzenia. Zwierzęta były głodne. Małżeństwo, które opiekuje się psami i kotami, przygarnia wszelkie "biedy". Czasami ludzie z okolicznych domów podrzucają im zwierzęta, których już nie chcą. Niestety tak ogromna ilość zwierząt przerasta możliwość emerytów. Mimo starań, Państwo nie radzą sobie z ciągle rosnącymi problemami. Po miesiącu cotygodniowych odwiedzin zrobiliśmy pierwsze zdjęcia: Pierwszym naszym zadaniem było i ciągle jest organizowanie karmy. By nie dopuszczać do niepotrzebnego rozmnażania się kotów, wszystkie kocurki zostały wykastrowane. Dodatkowo zwierzęta otrzymały środki przeciw świerzbowcowi i przeciwpchelne. Niestety pierwszego miesiąca odszedł jeden kocurek, który bardzo chorował na nerki. Wkrótce po tym odeszła przesympatyczna koteczka, która przegrała walkę z rakiem. W międzyczasie Państwo przygarnęli szczeniaczka, który miał być utopiony. Na szczęście po długich przekonywaniach, zgodzili się znaleźć mu nowy dom. Przed świętami Bożego Narodzenia właściciele kotów starają się jak najładniej odnowić mieszkanie.Za to kociaki wg.nas zaczynają się ładnie zaokrąglać. Niestety na niewydolność nerek umiera Puniusia, przekochana kotka, która mimo swojego kalectwa (miała niedowład tylnych nóżek), świetnie sobie radziła i zyskiwała sobie wszędzie sympatię. U Państwa obecnie mieszka 6 psów.Każdy z nich to staruszek, każdy z nich ma jakieś problemy zdrowotne. Dwie Perełki mają problemy skórne i sercowe. Amik niedomaga na nóżki i kuleje, ma też silne zapalenie ucha. Jedna z suniek jest bardzo płochliwa i bardzo źle widzi, za to jej kudłaty kolega ma bardzo brzydkie zęby. Po długim zbieraniu pieniędzy, dzięki ludziom dobrej woli, dzięki allegrowiczom, dogomaniakom, miłośnikom forum miał - udało się zebrać odpowiednią kwotę i zaszczepić 35 kotów (dwa z powodu choroby nie zostały zaszczepione). Dodatkowo wszystkie zwierzęta zostały zbadane przez weterynarza i niestety dostaliśmy długą listę co należy jeszcze zrobić, by zwierzakom żyło się zdrowo i lepiej. Sytuacja jest ciągle trudna,cały czas na utrzymanie zwierząt są potrzebne spore środki finansowe. Jeżeli ktoś mógłby wspomóc pokazane wyżej zwierzaki np. zakupem karmy, opłaceniem usługi weterynaryjnej itp. to będziemy bardzo wdzięczni. W sprawie POMOCY dla opisanych wyżej kotów i psów można dzwonić pod nr tel.: 601-294-064 Quote
AlfaLS Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Napisałam o tym szpitalu właścicielki na wątku kociaków na miau. Może tamte Ciotki coś wymyślą? Quote
magda222 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 AlfaLS napisał(a):Napisałam o tym szpitalu właścicielki na wątku kociaków na miau. Może tamte Ciotki coś wymyślą? Dzięki !!! Quote
kaja555 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 6 psów potrzebuje domów! 37 kotów, jak to ogarnąć? Quote
magda222 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 [quote name='magda222'] UWAGA!!! PILNE!!! Pani Agnieszka (właścicielka jaroszowickich kotów i psów) jest w szpitalu. 37 kotów i 6 psów wyląduje w schronisku. Szukamy tymczasów lub domów stałych przede wszystkim dla psów. One nie odnajdą się w schronisku :placz: BARDZO PROSIMY O POMOC !!! Cytuję sama siebie, ale sprawa jest bardzo ważna !!! Quote
__Lara Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 [quote name='magda222']Cytuję sama siebie, ale sprawa jest bardzo ważna !!! Tylko jak tu znaleźć dt dla tylu zwierząt skoro na obecne psiaki na dogo brakuje ich :( Quote
JOMA Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 A tyle miesięcy pracowało się nad kobietą, żeby pojedyńczo szukać domków na spokojnie bo nie ogarnia już stada - przecież z domku do domku byłoby spokojniej - tym bardziej, że problemy ze zdrowiem rozpoczęły się o wiele wcześniej i miała świadomość, że jest szansa na szpital - jak grochem o ścianę - kanał z tymi ludźmi :mad: Najbardziej mnie niepokoi, że ktoś wpadnie na pomysł, żeby towarzystwu dać wolność - a to przecież koty nie wychodzące o psach nie wspomnę :placz: Quote
Mada:) Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Przepraszam za wiadomość nie na temat, ale... tyskie schronisko może tonąć! Duże ryzyko, możliwa ewakuacja zwierząt... Szczegóły: http://www.dogomania.pl/threads/185929-TYCHY-ryzyko-ewakuacji-zwierz%C4%85t!!-NIE-MA-MIEJSC!!-KTO-POMO%C5%BBE-W-RAZIE-NAJGORSZEGO-!?p=14705517#post14705517 Quote
Recommended Posts