Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 139
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani dogomaniacy!!!
Bardzo prosimy o pomoc!!!
Koty i psy będą stopniowo odbierane.
Chcemy je wyleczyć i zaszczepić,żeby miały większe szanse na adopcje.
Ale dopóki ich nie zabezpieczymy muszą jeść!!!
Prosimy o pomoc!!!
Potrzebna karma,szczepionki,środki odrobaczające.
Czy ktoś może pomóc?

Posted

Magda222 dziękuję za apel.

Na początku napiszę, że piątkowa wizyta trochę miło nas zaskoczyła.
Przedpokój pomalowany. Pomieszczenie w którym przebywają koty, również prawie całe pomalowane. Pierwszy raz nie śmierdziało. Koty nie rzuciły się na jedzenie, tylko normalnie jadły.
Jedyny minus to taki, że mąż tej Pani przygarną pieska, na szczęście Państwo dobrowolnie mi go przekazali.
Niestety już na następny dzień podczas akcji adopcyjnej kotów w Realu, przyszła Pani i zażądała zwrotu szczeniaka. Było bardzo niesympatycznie. Nie trafiały do niej żadne argumenty. Mimo niemiłej rozmowy piesek został u mnie na DT i wygląda tak:

Chciałam serdecznie podziękować za pomoc:

Magda Baćkowska z forum miau podarowała 80,00 zł
AlfaLS z dogomanii podarowała 100,00 zł.
Koleżanka AlfyLS podarowała również 100,00
Pewna sympatyczna pani optyk i jej znajoma podarowyły 100 puszek "KITEKAT"
Fundacja "Przyjaciele dla Zwierząt" odwiedziła „naszych podopiecznych” i podarowała karmę.

Wszystkim darczyńcom serdecznie dziękujemy za nieocenioną pomoc!!!
i prosimy o dalsze wsparcie!
Koty muszą być wyleczone ze świerzba i zaszczepione, natomiast miesięczny zakup karmy to jest kilkaset złotych miesięcznie.
Chciałam również serdecznie poprosić, że jeżeli ktoś zechciał by podarować karmę, to żeby dla kotów była to PURINA (smakowa lub dla kastratów), a dla psów BOSCH dla średnich psów. Mam nadzieję, że nie odbierzecie tego jako wybrzydzanie, ale koty tak długo przyzwyczajały się do suchej karmy, że nie chcę żeby miały biegunkę, przy stosowaniu różnorakiej karmy.

Informuję również, że na wątku zostaną oczywiście wklejone faktury rozliczeniowe.

Ps. Dzisiaj przyjechał kolejny 15 kg worek karmy i zaraz zamawiam następny. Jutro kupujemy advocat i crotamiton. W piątek wielkie czyszczeniu 37-miu par kocich i 6-u par psich uszu.

Posted

Na forum miał zorganizowane są już dwa bazerki, serdecznie zapraszamy do licytacji.

BAZARKI wspomagające kociaki

AgnieszkaZet przygotowała bazarek, za co serdecznie dziękujęmy, chętnych zapraszamy na śliczne notatniki-pamiętniki, wizytownik, lusterko i ręcznie robione zakładki do książki: viewtopic.php?f=20&t=101830&p=5052235#p5052235

Amanda_0net przygotowała II bazarek za co również serdecznie dziękujem. Na bazarku można kupić dwa piękne, ręcznie robione obrazki. viewtopic.php?f=20&t=102177&p=5082952#p5082952

Posted

Byłam wczoraj z Grażynką wyczyścić te 37 par kocich uszu - roboty na kilka godzin :shake:

Bez wsparcia nie damy rady. Potrzebne każde ręce. Wyliczyłyśmy, że miesięczny koszt utrzymania kociaków na suchej karmie to ok 700 zł miesięcznie :crazyeye: - nie do przeskoczenia :shake:

Trzeba je jak najszybciej wyleczyć - bez tego nie da się ruszyć z adopcją :shake:

ZAPRASZAMY DO WSPARCIA !!!

Posted

Psy niestety są w podobnym stanie ale są odizolowane od kotów. Tylko dwa małe pieski i jeden średni stykają się z kotami i te muszą być jednocześnie z kotami leczone.

Posted

Tiaaaa...Posiedziawszy godzinkę z Grażynią, Jomą, Magdą222 w aucie Jomy, czule całując klamkę wróciłam do domu:roll: Pańciostwa albo niet, albo nie chcą nam już otwierać drzwi....

Posted

osz cholera... niestety tacy ludzie są niereformowalni zdaje się... to chorzy ludzie... i oni będą przytakiwać i udawać, ze się zgadzają ze wszystkim a potem i tak robia swoje i odcinają się... biedne zwierzaczki :placz:

powiedzcie mi bo jak oglądam zdjęcia to bardzo mnie nurtuje czy ona maja popuchnięte "fafelki" (nie wiem jak się nazywa ta część pysia - górna warga czy co - te podusie takie mają jakieś większe):oops:

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Kociaki poznalam dzieki zaproszeniu Magdy. Cioteczki, dziekuje, ze pomagacie a ich los nie jest obojetny. Odwiedzilam Allegro i wsparlam kocią skarbonke - zaraz robie przelew.
[/QUOTE]

Bardzo dziękujemy :loveu: :Rose:

Posted

[quote name='malawaszka']

powiedzcie mi bo jak oglądam zdjęcia to bardzo mnie nurtuje czy ona maja popuchnięte "fafelki" (nie wiem jak się nazywa ta część pysia - górna warga czy co - te podusie takie mają jakieś większe):oops:[/QUOTE]

Kurcze faktycznie na zdjęciach jakieś takie opuchnięte pyszczki mają.
Szczerze powiedziawszy nie zwróciłam na to uwagi w "realu".
Byłyśmy tam dzisiaj,ale niestety nie dostałyśmy się do środka.
Podjedziemy tam jeszcze jutro.Może nas wpuszczą.Zwrócę na to uwagę.
Te koty są bardzo wychudzone,więc może stąd wrażenie opuchniętego pyszczka... :roll:

Posted

Jak postanowili, tak też zrobili :roll: Dzisiaj po spacerku pojechałyśmy znowu, Grażyna z Magdą222 poszły do drzwi, zastukały, słychać było ich głosy, zamknęli okno i doopa blada...nie wpuścili:mad:

Posted

Sprzedało się 87 cegiełek :multi:
Allegro kończy się dzisiaj wieczorem,ale je odnowię.
Muszę zapytać Biafrę czy pieniądze wpływają,bo korzystamy z konta jej fundacji.
Dzięki tym funduszom można będzie zakupić szczepionki :)
Jutro około 12-tej będziemy w Jaroszowicach.

Fiorseinbock bardzo dziękuję za troskę i za to,że tu jesteś :loveu: