Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE=5][SIZE=5][FONT=Calibri][SIZE=3]W Tychach mieszka 72-u letnia Pani, która wraz z mężem opiekuje się 37-mioma kotami i 6-ścioma psami. Osoby te są niezaradne życiowo i nieumiejętnie opiekują się grupą zwierząt. Niestety obcy ludzie chętnie im podrzucają niechciane zwierzęta, a oni bezwarunkowo je przyjmują.[/FONT]

[SIZE=5][SIZE=5][FONT=Calibri][/FONT]

[FONT=Calibri][/FONT]

[FONT=Calibri][/FONT]

[FONT=Calibri]Perełka jeden z 6-u starszych piesków.[/FONT]
[FONT=Calibri][/FONT]

[FONT=Calibri]Puniusia, która ma bezwładne łapki.[/FONT]
[FONT=Calibri][/FONT]

[FONT=Calibri]Więcej zdjęć można zobaczyć tutaj: Picasa Web Albums - grazyna9915 - JAROSZOWICE[/FONT]

[FONT=Calibri]Od 28 sierpnia 2009r. staramy się opanować sytuację i minimum raz w tygodniu jedziemy z wizytą. [/FONT]
[FONT=Calibri]Dowozimy karmę, zwierzęta zostały jeden raz odpchlone, dodatkowo dzięki programowi z Urzędu Miasta udało się wykastrować 13-ście kocurków.[/FONT]
[FONT=Calibri]Ponieważ sytuacja jest trudna i nas trochę przerasta to chciałam poprosić o pomoc.[/FONT]

[FONT=Calibri]Obecnie najbardziej potrzebne są:[/FONT]
[FONT=Calibri]* karma dla kotów (obecnie zakupywaliśmy karmę firmy purina + różnego rodzaju puszki, psy dostały wczoraj 30 kg karmy firmy bosch więc chyba do końca roku im wystarczy).[/FONT]
[FONT=Calibri]* preparat na pchły[/FONT]
[FONT=Calibri]* preparaty na robaki (najchętniej w kropelkach gdyż przy podaniu doustnym nie będę w stanie sprawdzić, czy któryś kotek np. nie zwymiotował dawki).[/FONT]
[FONT=Calibri]* preparaty na świerzba ADVOCAT, CROTAMITON[/FONT]
[FONT=Calibri]* preparaty na grzybicę[/FONT]
[FONT=Calibri]* szczepionki[/FONT]
[FONT=Calibri]* chipy (mam nadzieję, że dzięki chipom będziemy mogli odnaleźć się w tym stadzie. Ostatnio kupowałam chipy po 12,00 zł. sama potrafię zachipować, a jeden z weterynarzy jest gotów pożyczyć nam aparat do odczytania chipów.)[/FONT]

[FONT=Calibri]Jeżeli ktoś by zechciał wspomóc zwierzaki, albo miał by dostęp do zakupu tańszej karmy, szczepionek, preparatów to bardzo proszę o kontakt na wątku lub bezpośrednio ze mną, nr gg: 2499113, tel. 601-294-064[/FONT]

• Replies 139
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety na dzień dzisiejszy koty i psy nie są do adopcji. Właścicielka nie chce się z nimi rozstać. Jestem jednak realistką i wiem, że prędzej czy później czworonogi trafią do schroniska, więc jeżeli komuś spodobał się jakiś kociak i chciałby go przygarnąć na stałe to proszę o kontakt, spróbuję wtedy porozmawiać z właścicielką.

Wszystkie kociaki są oswojone, niektóre są bardzo miziaste inne troszkę płochliwe, jednak żaden kociak nie jest agresywny o czym mogliśmy się przekonać gdy je dpchlaliśmy.

Zwierzaki przebywają w Tychach-Jaroszowicach (Jaroszowice to dzielnica Tychów)

Posted

nika28 napisał(a):
Ehhh... :-( :-(

Kotki są posterylizowane ?
Bo na zdjęciach niektóra mają duże brzuchy...

Narazie tyko kocurki są wykastrowane, prawdopodobnie żadna kotka nie jest w ciąży.

Posted

Najważniejsze żeby się dalej nie rozmnażały:mad: ale dzięki temu że kocurki wykastrowane to chociaż to załatwione. Gdyby właścicielka chciała oddać kilka nawet tak po jednym czy dwóch to już byłoby cudnie. Grażynko jesteśmy z Tobą:lol:.

Posted

[quote name='AlfaLS']Najważniejsze żeby się dalej nie rozmnażały:mad: ale dzięki temu że kocurki wykastrowane to chociaż to załatwione. Gdyby właścicielka chciała oddać kilka nawet tak po jednym czy dwóch to już byłoby cudnie. Grażynko jesteśmy z Tobą:lol:.

Ciężko będzie wybrać chociaż jednego kotka, co nie oznacza, że nie będę próbować. Żeby nie atakować kobiety wszystkim, to narazie będę próbowała kilka kotek wysterylizować i będę ciągle wałkowała na temat wydania kotów.

[quote name='Frotka']30 kg karmy nie starczy 6 psom do końca roku, a co najwyżej do końca października.

Gdyby psy lub koty były do adopcji dajcie znać na adopcje@gazeta.pl Poproszę o pomoc Vivę. Są bardzo skuteczni w ogłaszaniu.

Psy oprócz karmy dostają jedzenie przygotowane przez opiekunkę. Niestety jest to chleb, ziemniaki z kapustą, lub jakieś zupy. Ostatnio worek karmy starczył im na 1,5 miesiąca.
Prawda jest też taka, że ja nie jestem wstanie zorganizować dużej ilości karmy dla psów i kotów.

Jeżeli zwierzaki będą do adopcji to dam znać.

Posted

kaja555 napisał(a):
na daną chwilę, oprócz sterylizacji, jest potrzebne więcej karmy dla psów i kotów, adopcje to dalszy temat, bo panią trzeba urobić, a to potrwa

Niestety kaja ma rację.