grazyna9915 Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 [SIZE=5][SIZE=5][FONT=Calibri][SIZE=3]W Tychach mieszka 72-u letnia Pani, która wraz z mężem opiekuje się 37-mioma kotami i 6-ścioma psami. Osoby te są niezaradne życiowo i nieumiejętnie opiekują się grupą zwierząt. Niestety obcy ludzie chętnie im podrzucają niechciane zwierzęta, a oni bezwarunkowo je przyjmują.[/FONT] [SIZE=5][SIZE=5][FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri]Perełka jeden z 6-u starszych piesków.[/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri]Puniusia, która ma bezwładne łapki.[/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri]Więcej zdjęć można zobaczyć tutaj: Picasa Web Albums - grazyna9915 - JAROSZOWICE[/FONT] [FONT=Calibri]Od 28 sierpnia 2009r. staramy się opanować sytuację i minimum raz w tygodniu jedziemy z wizytą. [/FONT] [FONT=Calibri]Dowozimy karmę, zwierzęta zostały jeden raz odpchlone, dodatkowo dzięki programowi z Urzędu Miasta udało się wykastrować 13-ście kocurków.[/FONT] [FONT=Calibri]Ponieważ sytuacja jest trudna i nas trochę przerasta to chciałam poprosić o pomoc.[/FONT] [FONT=Calibri]Obecnie najbardziej potrzebne są:[/FONT] [FONT=Calibri]* karma dla kotów (obecnie zakupywaliśmy karmę firmy purina + różnego rodzaju puszki, psy dostały wczoraj 30 kg karmy firmy bosch więc chyba do końca roku im wystarczy).[/FONT] [FONT=Calibri]* preparat na pchły[/FONT] [FONT=Calibri]* preparaty na robaki (najchętniej w kropelkach gdyż przy podaniu doustnym nie będę w stanie sprawdzić, czy któryś kotek np. nie zwymiotował dawki).[/FONT] [FONT=Calibri]* preparaty na świerzba ADVOCAT, CROTAMITON[/FONT] [FONT=Calibri]* preparaty na grzybicę[/FONT] [FONT=Calibri]* szczepionki[/FONT] [FONT=Calibri]* chipy (mam nadzieję, że dzięki chipom będziemy mogli odnaleźć się w tym stadzie. Ostatnio kupowałam chipy po 12,00 zł. sama potrafię zachipować, a jeden z weterynarzy jest gotów pożyczyć nam aparat do odczytania chipów.)[/FONT] [FONT=Calibri]Jeżeli ktoś by zechciał wspomóc zwierzaki, albo miał by dostęp do zakupu tańszej karmy, szczepionek, preparatów to bardzo proszę o kontakt na wątku lub bezpośrednio ze mną, nr gg: 2499113, tel. 601-294-064[/FONT] Quote
nika28 Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Boże... Te koty są do adopcji ? Ten biały z dłuższym włosem... :-( Dlaczego ja tu weszłam :placz: One są dzikie czy oswojone ? Quote
Korciaczki Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 One wszystkie przebywają razem? W Jaroszowicach czy w Tychach? Ten z niedowładem łapki... :placz: Quote
malagos Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 No właśnie, czy te koty są do adopcji? A psy? Czy ci ludzie oddadzą je? Quote
grazyna9915 Posted October 11, 2009 Author Posted October 11, 2009 Niestety na dzień dzisiejszy koty i psy nie są do adopcji. Właścicielka nie chce się z nimi rozstać. Jestem jednak realistką i wiem, że prędzej czy później czworonogi trafią do schroniska, więc jeżeli komuś spodobał się jakiś kociak i chciałby go przygarnąć na stałe to proszę o kontakt, spróbuję wtedy porozmawiać z właścicielką. Wszystkie kociaki są oswojone, niektóre są bardzo miziaste inne troszkę płochliwe, jednak żaden kociak nie jest agresywny o czym mogliśmy się przekonać gdy je dpchlaliśmy. Zwierzaki przebywają w Tychach-Jaroszowicach (Jaroszowice to dzielnica Tychów) Quote
nika28 Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Ehhh... :-( :-( Kotki są posterylizowane ? Bo na zdjęciach niektóra mają duże brzuchy... Quote
grazyna9915 Posted October 11, 2009 Author Posted October 11, 2009 nika28 napisał(a):Ehhh... :-( :-( Kotki są posterylizowane ? Bo na zdjęciach niektóra mają duże brzuchy... Narazie tyko kocurki są wykastrowane, prawdopodobnie żadna kotka nie jest w ciąży. Quote
nika28 Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 grazyna9915 napisał(a):prawdopodobnie żadna kotka nie jest w ciąży. Ufffff, no to dobrze... Quote
kaja555 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Jest wątek na miau: Miau.PL • Zobacz temat - Tychy 37 kotów i 6 psów, czeka na pomoc. Quote
AlfaLS Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Najważniejsze żeby się dalej nie rozmnażały:mad: ale dzięki temu że kocurki wykastrowane to chociaż to załatwione. Gdyby właścicielka chciała oddać kilka nawet tak po jednym czy dwóch to już byłoby cudnie. Grażynko jesteśmy z Tobą:lol:. Quote
Frotka Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 30 kg karmy nie starczy 6 psom do końca roku, a co najwyżej do końca października. Gdyby psy lub koty były do adopcji dajcie znać na adopcje@gazeta.pl Poproszę o pomoc Vivę. Są bardzo skuteczni w ogłaszaniu. Quote
grazyna9915 Posted October 12, 2009 Author Posted October 12, 2009 [quote name='AlfaLS']Najważniejsze żeby się dalej nie rozmnażały:mad: ale dzięki temu że kocurki wykastrowane to chociaż to załatwione. Gdyby właścicielka chciała oddać kilka nawet tak po jednym czy dwóch to już byłoby cudnie. Grażynko jesteśmy z Tobą:lol:. Ciężko będzie wybrać chociaż jednego kotka, co nie oznacza, że nie będę próbować. Żeby nie atakować kobiety wszystkim, to narazie będę próbowała kilka kotek wysterylizować i będę ciągle wałkowała na temat wydania kotów. [quote name='Frotka']30 kg karmy nie starczy 6 psom do końca roku, a co najwyżej do końca października. Gdyby psy lub koty były do adopcji dajcie znać na adopcje@gazeta.pl Poproszę o pomoc Vivę. Są bardzo skuteczni w ogłaszaniu. Psy oprócz karmy dostają jedzenie przygotowane przez opiekunkę. Niestety jest to chleb, ziemniaki z kapustą, lub jakieś zupy. Ostatnio worek karmy starczył im na 1,5 miesiąca. Prawda jest też taka, że ja nie jestem wstanie zorganizować dużej ilości karmy dla psów i kotów. Jeżeli zwierzaki będą do adopcji to dam znać. Quote
kaja555 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 na daną chwilę, oprócz sterylizacji, jest potrzebne więcej karmy dla psów i kotów, adopcje to dalszy temat, bo panią trzeba urobić, a to potrwa Quote
grazyna9915 Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 kaja555 napisał(a):na daną chwilę, oprócz sterylizacji, jest potrzebne więcej karmy dla psów i kotów, adopcje to dalszy temat, bo panią trzeba urobić, a to potrwa Niestety kaja ma rację. Quote
JOMA Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Jestem i ja, może do czegoś się przydam :lol: Najwyższy czas przyuczyć się kotów a nie tylko psy i psy :evil_lol: Quote
grazyna9915 Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 Joma wpisuję Cię na dyżur 23 października o godz. 16.00 - przyjedziemy po Ciebie. :loveu: Quote
grazyna9915 Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 Joma na pewno się przydasz, będziesz trzymać MagdzieH Amika :razz: Quote
magda222 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 grazyna9915 napisał(a):Joma na pewno się przydasz, będziesz trzymać MagdzieH Amika :razz: Który to Amik?! Jest tam jeszcze jakiś Amik?! Czy to ten agresor przy drzwiach? Quote
grazyna9915 Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 magda222 napisał(a):Który to Amik?! Jest tam jeszcze jakiś Amik?! Czy to ten agresor przy drzwiach? Madzia nie strasz JOMY. Po cichu powiem, że to ten o którym myślisz. Quote
magda222 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 grazyna9915 napisał(a):Madzia nie strasz JOMY. Po cichu powiem, że to ten o którym myślisz. Eeee... Yyyy... To ten milutki,słodki,kochany kundelek :eviltong: Quote
grazyna9915 Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 magda222 napisał(a):Eeee... Yyyy... To ten milutki,słodki,kochany kundelek :eviltong: Dokładnie ten, słodki, kochany rudzielec. :loveu: Quote
JOMA Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Rozumiem, że mam sobie kombinować jakiś specjalny strój ochronny :diabloti: Quote
grazyna9915 Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 Dla Amika najlepszy strój to parówka. :lol: Ps. Wiecie co, my sobie tu tak lekko rozmawiamy, ja udaję luz, a dzisiaj tam jedziemy i serce mi wali jak młot. :shake: Quote
Recommended Posts