Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja 11 letnia suka zachowuje się dziwniej niż w czasie poprzednich cieczek.

Okropnie piszczy , wchodzi do sypialni i budzi męża ( jego najbardziej słucha ) co chwilkę chciałaby wyjść na spacer .
A dziwne jest to ,że normalnie nie jest tak chętna do spacerów - załatwia potrzeby i idzie spać .

A dziś nawet usiadła i zaparła się na trawniku , obwąchuje wszystkie trawki, znaczy teren , posikuje co kawałek ... a na widok psa to wnet wyrywa mi smycz .

Do tej pory byłam z nią na 3 spacerach i nadal by chciała i piszczała niedawno, teraz chyba się nieco zdrzemła :-)

Apetyt ma doskonały, nawet myślę , że bardzo duży ma apetyt, pije w normie, jest radosna , nosek mokry , w ogóle zadowolona .
Tylko to dziwne piszczenie , mruczenie i najchętniej siedzenie na dworze . A tak wcześniej nie bywało.
Chciałabym spytać Was czy to normalne w cieczce , czy mam się niepokoić i udać się do weterynarza ?

Posted

Ze względu na wiek poradziłabym się jednak weterynarza. Gdyby suczka była młodsza lub zachowywała się tak od zawsze, możnaby było uznać to za normalne. Jednak gdy takie zachowanie pojawia się nagle u tak wiekowej suni, może to być znak że dzieje się coś niedobrego, są jakieś zaburzenia hormonalne na przykład.

• 2 months later...
Posted

Moja sunia piszczy i jest bardzo nerwowa kiedy przychodza dni płodne . Nie zawsze tak było . Bywa ze wyje do samca tak ze sąsiedzi sie skarżą .Moze u twojej suni dopiero teraz rozbudził się instynkt macierzyński ?