Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Schronisko Gaj, 7letni jamnik cudem uniknął eutanazji. Jego pańcia zaprowadziła psa do uśpienia, bo wyjeżdża na rok, a rodzina nie chce. Na szczęście wet nie chciał uśpić zdrowego psa, i takim trafem znalazł się u nas. Na razie jest fatalnie, siedzi w końcie zimnego boksu, gdzie przeniósł się kanapy i dygoce. Nerwowo szuka pani i nie może się pogodzić z zastaną sytuacją, jest bardzo zagubiony. Na imię ma Pako i ponoć kocha dzieci:-(

Nie wychodzi z budy, cały czas trzęsie sie z zimna, boi się psów, nie ma apetytu... Co z Nim będzie?:placz:

Zdjęcia:
http://picasaweb.google.com/mm.dominika/Pako#

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jezu.....................on jest jak moja Ciapulinka.....:placz::placz::placz::placz:Tyle jamnikow przejrzalam i nie spotkalam takiejmasci..a tu patrze..a na mnie z fotki spoglada bliźniak Ciapulinki.....Jezu.....jak ja bym Go chciala....co mam zrobić?????/Matko....gdybym byla sama jutro bym po niego byla......jedno wiem- nie moze byc w schronie na te zimne dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

Siedzę i wyje przed kompem...nie wiem ile bym dala teraz... zeby mogl do mnie przyjechać....Boże....jak patrze na ta fotke jakbym Ciapunie widziala tylkotroszke młodsza....:placz::placz::placz::placz:Ona tak bardzo bala sie zimna i tak bardzo nie lubila zimna....gdy pomysle ze ten biedny jamnis w zimnym boksie..a noce sa juz takie zimne....:placz::placz::placz::placz:moj TZ nie zgodzi się za nic w swiecie a ja nie zaznam spokoju dopoki On nie bedzie mial domku...gdzioe wlasciwie jest ten schron????

Posted

gonia66 napisał(a):
Jezu.....................on jest jak moja Ciapulinka.....:placz::placz::placz::placz:Tyle jamnikow przejrzalam i nie spotkalam takiejmasci..a tu patrze..a na mnie z fotki spoglada bliźniak Ciapulinki.....Jezu.....jak ja bym Go chciala....co mam zrobić?????/Matko....gdybym byla sama jutro bym po niego byla......jedno wiem- nie moze byc w schronie na te zimne dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:

Na zdjęciach był jeszcze w środku, w budynku. Kilka dni temu z powodu braku miejsc MUSIAŁ przenieść się do kojca zewnętrznego. Przykleił się do ścianki budy i tak trwa cały czas. TEN PIES MIESZKAŁ W DOMU, SPAŁ NA KANAPIE, MIAŁ CIEPŁO! A teraz? ŚPI NA DWORZE i DRŻY!
Nie przesadzam z tym co piszę, taka jest rzeczywistość.

Mówię to co widzę, on jest w coraz gorszej formie. Z tego co zauważyłam, jamniki najgorzej ze wszystkich psów znoszą schron:shake:

Posted

Masz rację Helgo - dla jamnika schron do... zabójstwo. Nie sa wstanie sie przystosować, potem są chyba wg mnie boksery. Sama znam przypadki jamników które w schronie po prostu chciały/próbowały popełnić samobójstwo.

Posted

Isadora7 napisał(a):
Masz rację Helgo - dla jamnika schron do... zabójstwo. Nie sa wstanie sie przystosować, potem są chyba wg mnie boksery. Sama znam przypadki jamników które w schronie po prostu chciały/próbowały popełnić samobójstwo.

Błagam Was cioteczki..już ciiiii...ja juz ugotowana jestem na amen jak otwieram watek od razu widze ta mordeczkę..te oczka najcudniejsze na świecie...i odrazu wyobażam sobie moja Ciapulinke w takim zimnym boksie...wiem na pewno, ze Ona nie wytrzymalaby dluzej niz tydzien w takim schronie..a jeszcze jamnicze serduszka sa slabiutkie...piszcie co moge zrobic dla Niego...na pewno trzeba go zabierac ze schronu- noce sa naprawde bardzo zimne...teraz jest 2-3 stopnie..a z kazdym dniem bedzie gorzej...co za baba..co za baba....wg mnie nic jej nie usprawiedliwia...niech jej sie ten jej piesio sni co noc...do konca zycia niech będzie jej wyrzutem sumienia:placz::placz::placz:

Posted

Isadora7 napisał(a):
Gonia trzeba na rzęsach stanąć i znaleźć mu bodaj tymczas a najlepiej stały dom. z rana mu zrobie allegro i módlmy się aby szybko się ktoś znalazł.

A banerek??Zrob Dorotko pliiissssssssssssssss..ja akurat mam miejsce ...jak ja bym go chiala....normalnie nie mogę przestac myslec...:placz::placz::placz:

Posted

gonia66 napisał(a):
A banerek??Zrob Dorotko pliiissssssssssssssss..ja akurat mam miejsce ...jak ja bym go chiala....normalnie nie mogę przestac myslec...:placz::placz::placz:

Zrobię... tylko chyba też raniutko

Posted

No to cudnie..jutro wprawdzzie nie ma mnie prawie caly dzień(wjazd z dzieciakami szkolnymi ale jak wroce- wkleje....mam nadzieje ze jak jutro wroce to juz cos sie ruszy....dobrze ze to jest juz druga strona watku- bo pierwsza mnie zabijala za kazdym wejsciem...pierwsze co widzialam- to jamnicze..kochane....cudne...oczy....................................:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

Isadorko.a co z tym Twoim hotelikiem??Pisalas cos na watku jamnisi ze od 18 X bedziesz miala wolny..a tam u jamnisi ktos oferowal tez DT...???Nie czytalam tam do koca watku, wiec moze cos przeoczylam???:oops:

Posted

gonia66 napisał(a):
Isadorko.a co z tym Twoim hotelikiem??Pisalas cos na watku jamnisi ze od 18 X bedziesz miala wolny..a tam u jamnisi ktos oferowal tez DT...???Nie czytalam tam do koca watku, wiec moze cos przeoczylam???:oops:

Wiesz to się okaże 18 w poniedziałek dogrywam. Transport juz jest, mam nadzieję że państwo nie zmienili zdania. No i na hotelik deklaracje sa potrzebne. Za Pierdzielka jest płacone 8 zł dziennie plus koszty weta (w jego przypadku było bardzo konieczne problemy z kregosłupem)

Posted

Isadora7 napisał(a):
Wiesz to się okaże 18 w poniedziałek dogrywam. Transport juz jest, mam nadzieję że państwo nie zmienili zdania. No i na hotelik deklaracje sa potrzebne. Za Pierdzielka jest płacone 8 zł dziennie plus koszty weta (w jego przypadku było bardzo konieczne problemy z kregosłupem)

Ja mysle ze znajdziemy deklaracje...na dobry poczatek moglabym od pewnej Kochanej cioteczki anonimowej ktora przekazala mi pewna kwote na psy("moje dogomaniackie")...wplacic 50 zł(jednorazowo) i zadeklarowac 20 zł od siebie co miesiac...mysle ze znjda sie inne cioteczki..do takiego jamniczego hoteliku jak twoj- oddam w ciemno..a mysle ze domek sie znajdzie szybko- byle tylko zabrac go ze schronu ......jak najszybciej..a 18 to juz...lada- dzien....

Posted

Jeżeli nie znajdzie się dla Niego bezpłatny dt możemy spróbować wyciągnąć do hoteliku, ale potrzebne będą stałe deklaracje. Pozostawienie tego psa w obecnym miejscu szybko doprowadzi do... Niech sobie każdy sam dokończy.
Faktem jest, że trzeba mu pomóc. On na razie nie wierzy, że ktoś jeszcze jest w stanie go pokochać.