Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 277
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Zuza i Noddy']Skądś mi znane te zielone tenisówki. Czy ten pan nie prezentował może amstafa na bisie w Nitrze?[/QUOTE]

To Fabrizio Manni, jeden z najbardziej charakterystycznych Handlerów ;) Nie wiem czy prezentował Amstafa na bisie w Nitrze, ale bywa często, rok temu był w Katowicach np :)

Posted

Wielkie gratulacje dla Charlotte z Forum Romanum. To jedenastomiesięczne maleństwo na tej wystawie zdobyło dzisiaj tytuł Młodzieżowego Zwycięzcy Świata. Jak mówi jej "mamusia", Karolina, jest to pierwszy charcik urodzony w Polsce, wychowywany i utrzymywany w polskich rękach, który zdobył taki tytuł! Mam nadzieję, że jak wrócą szczęśliwie do domu to pochwalą się zdjęciami, bo ja (wstyd przyznać) nie potrafię dodawać zdjęć na forum.

Posted

[quote name='smallpati']Przeczytałam wątek od początku, trochę mnie zdziwiło że w Danii jest zakaz wystawiania psów o kopiowanych uszach czy ogonach. Jakiś czas temu, bodajże 2 lata wstecz byłam w Kopenhadze na Dog Show, była masa psów, w tym psy kopiowane, amstafy, dobermany, dogi itd. co śmieszniejsze to znaczna większość to psy rasowe z rodowodami, więc jak to się ma do tego że nie wolno wystawiać psów kopiowanych, skoro możliwe jest kopiowanie psów na własny użytek, wg. mnie bez sensu. mam nawet gdzieś zdjęcia z tego "przedstawienia" i wyraźnie widać cięte uszy.[/QUOTE]
Nie wiem jak to jest ale na BOG III był amstaf z ciętymi uszami !!

Posted

[quote name='Florka_xyz']Fantastycznie się prezentowali !!!!:loveu:
Choć moje serce podbil Dalmatyńczyk !!! i zw bog 3 - Szkot :loveu:[/QUOTE]

Ten sam szkot wygrał w Bratysławie !!! Jest więc podwójnym Zw.Świata i z tego co pamiętam to ma jeszcze na koncie Zw.Europy ( albo Młodzieżowe Zw.Europy)

Posted

[quote name='Konrado']Dla tych co nie oglądali transmisji live - Gończy Polski z Krakowa II miejsce na Best of Group VI[/QUOTE]
Brawo!!! Super wynik:)

[quote name='Zuza i Noddy']Skądś mi znane te zielone tenisówki. Czy ten pan nie prezentował może amstafa na bisie w Nitrze?[/QUOTE]
Dobrze pamiętasz:)

[quote name='jo-jo']Asiu mój pies został w domu, a jestem tu z przyjaciółmi i ich psem.[/QUOTE]
A, jasne:)

[quote name='jeana']Wielkie gratulacje dla Charlotte z Forum Romanum. To jedenastomiesięczne maleństwo na tej wystawie zdobyło dzisiaj tytuł Młodzieżowego Zwycięzcy Świata. Jak mówi jej "mamusia", Karolina, jest to pierwszy charcik urodzony w Polsce, wychowywany i utrzymywany w polskich rękach, który zdobył taki tytuł! Mam nadzieję, że jak wrócą szczęśliwie do domu to pochwalą się zdjęciami, bo ja (wstyd przyznać) nie potrafię dodawać zdjęć na forum.[/QUOTE]
Uh, to Karolina chodzi "cała w skowronkach") Brawo!!!!!!

Pzdr.

Posted

[quote name='shadow9']Mamy pierwszego Zwyciezce Świata !!!!
Seter szkocki gordon ARAGON z Ojcowskiej Doliny - zw. Świata 2010!!!

GRATULUJEMY !!!

a moja czekolada II lokata w klasie z oceną bardzo dobrą. nasz konkurent z I lokaty też bardzo dobry. sedzia duńczyk "szalał" i bardzo dobre rozdawał na prawo i lewo, nawet w klasie championów. na 27 zgłoszonych fieldów postawił 8 doskonałych i nie przyznał tytułów młodzieżowego zwycięzcy świata w ogóle.
ale wróciliśmy bardzo zadowoleni :lol: bo wsród fieldziarzy mały zrobił furorę :lol:

Posted

[quote name='Konrado']Ciekawi mnie czy psy dostawały opis? Niektórzy sędziowie mieli ponad 130 psów był czas na opis jeszcze??[/QUOTE]

niestety nie :shake: my mamy "łysą" kartę - coś w formie dyplomu z wpisaną lokatą i oceną tylko

Posted

Seter szkocki gordon ARAGON z Ojcowskiej Doliny - zw. Świata 2010!!!Uhhhhhh, tylko pozazdrościć!
Brawo!!!

[quote name='narisowa']
GRATULUJEMY !!!

a moja czekolada II lokata w klasie z oceną bardzo dobrą. nasz konkurent z I lokaty też bardzo dobry. sedzia duńczyk "szalał" i bardzo dobre rozdawał na prawo i lewo, nawet w klasie championów. na 27 zgłoszonych fieldów postawił 8 doskonałych i nie przyznał tytułów młodzieżowego zwycięzcy świata w ogóle.
ale wróciliśmy bardzo zadowoleni :lol: bo wsród fieldziarzy mały zrobił furorę :lol:
I super! Mały ma jeszcze czas. Nastepne tego typu spotkanie - Paryż:)

Pzdr.

Posted

Ja się tez pochwalę:
JUMA MONTO Asiaczek FCI - kl. otwarta - dosk.1!!!!!
MALMSEY IN RED Asiaczek FCI - kl. otwarta - dosk.2 (na 16 konkurentek).

Na razie nic więcej nie wiem, bo te info mam z SMS'a od właścicielki JUMY.

Pzdr.

Posted

No to GRATULACJE :)
A Ty Asiu nie osobiście na WDS? Wprawdzie ostatnio mało mam czasu na kompa, i nie zagladałm na dogo,ale myślałam ,że się wybierasz.
Jestes w sobote w Warszawie?

Posted

[quote name='Tascha']No to GRATULACJE :)
A Ty Asiu nie osobiście na WDS? Wprawdzie ostatnio mało mam czasu na kompa, i nie zagladałm na dogo,ale myślałam ,że się wybierasz.
Jestes w sobote w Warszawie?
Hej!
Nie, ja mam rozbabrane mieszkanie - II cz. remontu... teraz kuchnia i duzy pokój...
O której sobocie piszesz?

pzdr.

Posted

Seter szkocki gordon ARAGON z Ojcowskiej Doliny - zw. Świata 2010!!!

ooooo chyba go znam. oj bedzie sie dzialo jak wroca, oj bedzie, hihi

Posted

Kochani! Są kolejne wiadomości z Danii!

Na 125 Boston Terrierów, gdzie tylko 3 były z Polski, mamy olbrzymie osiągnięcia, jako Polacy, w tym wydarzeniu!

Piesek w klasie młodzieży - doskonały (bez lokaty)
Suczka, wł. Alina Krzeszowska, klasa pośrednia - CLARA Alikana z Certovej Zahrady - CAC (jeden na płeć) i res.CACIB i V-Ce Zw. Świata!
Suczka, wł. Andrzej Trzebiński, klasa championów - COMTESSE ALIKANA By Emi Stars - CACIB, ZW. ŚWIATA i na koniec BEST OF BREED!!!!!!

To jeden z największych sukcesów dla polskiej kynologii, zwłaszcza, że BOB'owa suczka została wyhodowana w Polsce!

BRAWO dla Hodowców i Właścicieli!!!!!!!!

Posted

[quote name='narisowa']niestety nie :shake: my mamy "łysą" kartę - coś w formie dyplomu z wpisaną lokatą i oceną tylko[/QUOTE]

Dzięki za odpowiedz

Posted

Gratulacje dla 'polskich' Beagli :)

Spisały się świetnie, szczególnie hodowla Absolutely Spotless :loveu:

Absolutely Spotless Zagadka - była 1-sza, najlepsza suczka- otrzymała tytuł 'Zwycięzca Świata' - jest to pierwszy pies z polskiej hodowli /urodzony w polskiej hodowli/ z tytułem Zwycięzcy Świata

Absolutely Spotless Evita - 1-sza lokata w kl.pośredniej suczek
Absolutely Spotless Dafne - 1-sza lokata w kl.otwartej suczek