Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ziele77']Ja uwielbiam za wygląd i charakter Owczarki Niemieckie, Rodezjany, Dogi Niemieckie oraz Setery Angielskie i Wyżły Węgierskie. Moje marzenie to mieć kiedyś Doga Niemieckiego :loveu: ale to jak będę multimilionerką :cool3:[/QUOTE]

Życzę ci powodzenia w realizowaniu marzenia.;)

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W sumie kochane są te które się przygarnie czyli mieszańce:loveu:

Ale mam Owczarka Staroniemieckiego, w sumie dzięki tatusiowi bo uparł się na psa z rodowodem a ja chciałam ze schroniska :eviltong: Ale teraz jestem wdzięczna ojcu bo mój Misiek jest najukochańszy:loveu:Nie da opisać jaka wspaniala Morda z Niego jest:loveu:

Ale chciałabym mieć kiedyś: Owczarka Kaukaskiego, Rottweilera, Leonbergera.

No ale można pomarzyć LOL Chyba że mój psiak zmieni zdanie i chciałaby miec towarzysza, w co akurat wątpię :lol: Bo jest nieco zazdrosny:mdrmed:

• 3 weeks later...
Posted

Witam wszystkich miłośników czworonogów :-)

Niestety mam kilka ulubionych ras i to jest mój główny problem.
Na wiosne zawierzamy sobie kupić psinkę ale mamy dylematy, dzieci (10 i 7 lat) chcą labradora lub goldena - mi też się podobają - ale my z mężem chcemy psa przed, którym ludzie by czuli respekt, nie podchodzili spokojnie do psa - o jaki ładny, a można pogłaskać - denerwuje mnie to i w zwiącku z tym dla Nas najlepszy jest Cane Corso. Pies obronny, a zarazem wielki przyjaciel człowieka, ma świetny charakter i strasznie mi się podoba głównie czarny.
I co zrobić? :-/

Posted

sporo CCtów jest do adopcji-starszy-spokojniejszy psiak- będzie lepszym rozwiązaniem przy dzieciach, niż młody skaczący, żywiołowy szczeniak. Labki i goldeny, mają o niebo łatwiejsze charaktery niż Caniak-to pies dla doświadczonych właścicieli, bo jako molos bywa trudny w szkoleniu. No i Cc mają dominujące charakterki. Dlatego odpowiednio trzeba wybrać hodowle, przyjrzeć się szczeniakom i rodzicom. Przemyśleć wybórtego konkretnego-Cane corso to naprawdę pies dla pasjonatów, którzy wiedza jak się nim posługiwać.
ponadto rozmiar tez solidny-wiec i sprawdzić rodziców pod kątem dysplazji i innych chorób dziedzicznych (labki i goldeny też ;))

przede wszystkim radze mierzyc siły na zamiary. ;)

Posted

Nie chcemy psa po przejściach, jest mi żal tych wszystkich psiaków w schroniskacha ale jadnak chcemy mieć od małego, sami go wychować.
Dzieci czasem zostają same w domu wieć nie wiem jak taki pies ze schroniska się zachowywał w stosunku do nich.
W większości info o róznych rasach psach to jest to że jest dominujący i nie wiem co jest już prawdą a co nie.
mam trudny wybór.

P.S.Mam post również na "jakie rasy mam wybrać" #2668, chętnie przyjme jakies podpowiedzi

Posted

Przepraszam za OFF: moim zdaniem nigdy nie powinno się zostawiać dzieci samych z psem, zwłaszcza w domu, CC zapewne będzie je traktował na równi ze sobą, a co jak zechce je sobie podporządkować "ustawic" - tragedia gotowa, a tak będzie bo CC to mocno dominująca rasa, nawet dorośli częśto są nieobliczalni i nieprzewidywalni, więc dzieci i tym bardzoej psy, nawet te najspokojniejsze ciapciaki.... Zastanówcie się dobrze!!!
Swoja drogą CC nalezy do mojej TOP 10 ras :-)

Posted

Ze względu, że sama mam 2 w domu, to podobają mi się yorki:loveu:
Ale rasy które mi się podobają to również chiński grzywacz, owczarki niemieckie, chihuahua, jamniki, bullterriery- więc różne charaktery i rozmiary:)

Posted

Ja kocham Yorkshire Terrier , Dogi niemieckie , owczarki niemieckie długowłose , oraz Alaskany Malamuty

W przyszłości bede miec zapewne owczarka i alaskana , choć nie wiem czy się będą dogadywać ; D

A narazie jednak zadowalam się moim Yorkiem ; D

• 4 months later...
Posted

a ja ponad wszystko uwielbiam owczarki niemieckie ;) według mnie to ideał psa ;)
przywiązany do właściciela, lubi się uczyć, inteligentny, wrazie co poszczeka a tak to pieszczoch i lubi spacery dłuuuugie i jest świetnym kompanem a właśnie tego potrzebuje ;)
ale oczywiscie kocham wszystkie psy ;)

• 2 weeks later...
Posted

Bez dwóch zdań- rottki i tylko rottki. Tylko do nich mam ogromna słabość. I myślę, że jak czas, finanse i warunki pozwolą to kiedyś, kiedyś jakiś rotek u mnie zagości, pewnie z fundacji "Rottka". ;)

Posted

a ja uwielbiam wszystkie na których coś wisi :) coś czyli skóra!!! dlatego też mam basseta , uwielbiam takie ciapowate psy :) bassety ale i również boksery, dogi, mastiffy, ..... itd itd

Posted

Ja kocham wszystkie psiaki ;) i rasowe i kundelki ;)
Sama osobiście będę miała kundelka ze schroniska ;)
Ale do moich ulubionych ras należą :
Owczarek Niemiecki Długowłosy
Golden Retriever
Cavalier King Charles Spaniel
i wiele wiele innych ;)

Posted

najbardziej kocham Nowofundlandy, potem w kolejce są berneńczyki, leonbergery, cane corso, shar-pei, no i ogólnie chyba wszystkie molosy i psy obwisłe (fafelkowate) :loveu:

Posted

A ja uwieeeeeeeeeelbiam Dogi Niemieckie! One są cudoowne! Poza nimi strasznie podobają mi się Basenji i Jack Russel Terrier :)
A ogólnie to kocham wszystkie psiaki :)