Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 627
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

my badania (z zalecenia lekarza) robiliśmy w listopadzie czyli 1,5 -2 miesiace po operacji
michał by operowany na poczatku pazdziernika chodzi o usg wnętrzności

teraz mamy sie pojawic kontrolnie jakoś w styczniu

myslę ze warto zrobić badania
bedziemy wiedziec czy coś Misi odrosło
no i mam nadzieję, że jesli coś odrosło to moznabedzie temu w jakis sposob przeciwdzialac na zasadzie zeby sie wolniej rozwijało czy zeby ją nei bolało

biernośc w tym temacie jest moim zdaniem czekaniem na jej odejscie

po cichu licze ze moze misia bedzie tym cudem odbiegajacym od statystyki co ma duzo wiecej niz pół roku zycia

a pieniązki sie znajda tylko trzeba rzucić hasło ze potrzebne :)

Posted

3 x napisał(a):

po cichu licze ze moze misia bedzie tym cudem odbiegajacym od statystyki co ma duzo wiecej niz pół roku zycia

oby... :)

to cieszę się, że nie tylko ja jestem za. Też mnie trochę to stresuje - lepiej wiedzieć, na czym stoimy :)
to termin trzeba umówić no i transport :)

a kasę Misia jeszcze ma, tyle osób jej chciało pomóc...

Posted

Misia dostała od sponsora 500 zł :loveu::loveu::loveu:
zamowilam juz jedzonko 2 x15 kg brita seniora za 159 zł - jest juz u Misi
poslanko za 79 zł ktore niestety idzie i dojsc nie moze:(
kupilam jeszcze 2 miski w sumie za 15 zł
obroze skorzaną za 20 zł
i kiltix na pchelki za 38 zł

Posted

No w koncu firma od poslan sie odezwala, co prawda dopiero po tym jak uprzedzilam im ze zglaszam sprawe na policje
czekam od 20.12!!!!
podobno dzis mieli nadac poslanie.....paranoja jakas!

ja w przyszlym tygodniu jeszcze latam z moja sunia po wetach, juz 2 tydzien
i potem bede dzialac z Misia ;-)
umowię wizytę, przywioze rzeczy, obfoce Miske specjalnie dla sponsora:)
i zawioze ja na Gagarina na USG.

Czy kazda godzina i kazdy dzien jest ok?

Czy z tym USG to bedziemy gdzies jechac?

Posted

[SIZE="1"]przepraszam, że zamilkłam na tak długo. Niestety mam jednego pieska mniej... :(

co do Misi - termin w sumie obojętny, jedna z Opiekunek jest w sumie przez cały dzień w domu, chyba, że coś zaplanuje. Ale jak umówimy się z nią, to na pewno nie będzie problemu.
Myślę tak: jeśli usg będzie ok, to chyba nie ma co jechać z nim dalej. Jak będą wątpliwości, to pomyślimy.

Lulko, a jak z tym posłaniem? Nic pilnego oczywiście, ale tak sobie myślę, że nie bardzo ta firma :/ tyle czasu... Mam nadzieję, że już się sprawa rozwiązała.

Posted

ojej przykro mi bardzo z powodu psiaczka:(

z tym poslaniem to kpina jakas, wyslali tydzien temu i do dzis nie doszlo, za to dostalam info, ze niby firma kurierska paczke zwrocila bo ponoc za duza byla (zamowilam 3 poslania)
i dzis mieli ja przepakowac i wyslac raz jeszcze..... juz nawet nie bede komentowac.....
w kazdym razie odradzam zakupy w sklepie ZOOPARTNER - DNO I BEZNADZIEJA!!!

co do lekarza to jest taka opcja ze albo jedziemy na gagarina na usg do doktora Marcinskiego

albo jedziemy od razu na wilanow (obok kosiarzy) na usg tez do doktora Marcinskiego i od razu na wizyte do doktora Czerwieckiego, obaj panowie sa we wtorki okolo 15.30 jesli bylby termin - choc juz na ten tydzien raczej watpie.
Doktor Czerwiecki to super wet tak swoją drogą ;-)

Posted

ja we wtorek w tych godzinach to bym mogła dopiero od 1.02. Ale któraś z Opiekunek pewnie da rade pojechać. Myśle, że można od razu na Wilanów i mieć to jednego dnia z głowy

Posted

cud......poslanko doszlo po miesiacu! conajmniej jakbym na biegunie mieszkala....

lekarza musimy przesunac troche w czasie, bo mialam drobny wypadek i nie dam rady tak daleko pojechac...

• 3 weeks later...
Posted

Kochani, a ja zaśmiecę wątek Misi i zaproszę na wątek suni, która jest chwilowo u mnie, ale musimy pilnie znaleźć nowe dt :(
sunia była kiedyś pogryziona przez dużego psa (o czym dowiedziałam się w momencie, kiedy do mnie przyjechała) i panicznie boi się moich suk. Z małymi i średnimi psami jest ok, ale moje za duże wyrosły ;-)
zajrzyjcie proszę, może jak będzie nas więcej - to będzie łatwiej
EDIT: podam link do trzeciej strony... do pierwszej się nie otwiera
http://www.dogomania.pl/threads/179586-oddana-po-ponad-roku-umiera-ze-strachu-Mania-pilnie-poszukuje-tymczasu?p=14079060#post14079060

Posted

umowilam Misie na czwartek 18.02 na 12,40 na USG
teraz doktor jest na urlopie, wraca dopiero w czwartek, wiec zeby juz nie przeciagac i nie czekac do nastepnego wtorku zaklepalam termin na gagarina ;-)

Posted

Lulka, Opiekunki obiecały, że postarają sie dostosować. Na wszelki wypadek pozwoliłam sobie dac im Twój numer. Więc jakby coś miał nie wypalić - obiecały szybko dać znać, Tobie albo mnie.
Jeśli wypali, to postaram się to tak zorganizować, żeby pojechać z Wami. Może się uda :)

Misia pomerdała dziś do mnie ogonem i sobie poszła. Ale podobno ona taka jest jak jej druga Opiekunka jest w pracy. Sunia leży, czeka. A jak Pani wraca - zaczyna się zabawa.
Wiecie że Misia nawet jakąś pileczką się chciała ostatnio bawić!!

Posted

wow super! babcia taka zabawowa:)

dobra, ja tak jak mowilam moge pojechac sama, gdyby nikomu nie pasowalo, to zaden problem, byle by psiko dostac ;-)

poslanie juz w bagazniku, obrozka i miski tyz wiec w koncu Misia dostanie prezenty, bo mi juz tez glupio, juz dawno powinnam wyslac zdjecia i podziekowania, ale los chcial inaczej...

a na ile Misi starcza worek 15 kg karmy?

Posted

Ale fajnie, że Miśka zostanie przebadana:-) Jestem pewna, że jest szczęśliwa i że w związku z tym nie daje się chorobie, ale lepiej dmuchać na zimne... Wymiziajcie ją ode mnie, mój Jacek do tej pory wspomina, że Misieńka była wyjątkowo urokliwa i że od razu ją polubił:-)

Posted

Lulka napisał(a):
dobra, ja tak jak mowilam moge pojechac sama, gdyby nikomu nie pasowalo, to zaden problem, byle by psiko dostac ;-)

i tu ciekawa sprawa...
bo Opiekunki powiedziały, że ona się za bardzo stresuje podróżami. Że się boi, że ją oddadzą. Więc jedna z pań zwolni się z pracy, żeby towarzyszyć suni :)

Posted

a w ogóle, to sąsiadka zawsze przychodziła, więc gadałyśmy "na żywo". A wczoraj zadzwoniła telefonem. Odbieram, a ona się przedstawia. I potem chciała powiedzieć, że "od Misi". Ale nie powiedziała "od Misi" tylko: "od tej naszej najukochańszej Misieńki":loveu::loveu:

Posted

Lulka napisał(a):
ja zrozumialam ze jedna z pan jest caly czas w domu

Zazwyczaj jest. Ale zapisała się na jakiś kurs/szkolenie/czy coś w tym stylu. I akurat w takich godzinach, że ta wizyta wypada idealnie w środku - nie da rady ani dojechać na szkolenie później, ani sie zerwać :/ no pechowo.