Ewa Marta Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Chyba warto zrobić badania. Lepiej wiedzieć wcześniej, czy potrzebna jest jakaś interwencja.... jeśłi fonanse sie skończyły, możemy zrobić zrzutkę. Quote
3 x Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 my badania (z zalecenia lekarza) robiliśmy w listopadzie czyli 1,5 -2 miesiace po operacji michał by operowany na poczatku pazdziernika chodzi o usg wnętrzności teraz mamy sie pojawic kontrolnie jakoś w styczniu myslę ze warto zrobić badania bedziemy wiedziec czy coś Misi odrosło no i mam nadzieję, że jesli coś odrosło to moznabedzie temu w jakis sposob przeciwdzialac na zasadzie zeby sie wolniej rozwijało czy zeby ją nei bolało biernośc w tym temacie jest moim zdaniem czekaniem na jej odejscie po cichu licze ze moze misia bedzie tym cudem odbiegajacym od statystyki co ma duzo wiecej niz pół roku zycia a pieniązki sie znajda tylko trzeba rzucić hasło ze potrzebne :) Quote
Lulka Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Kasa jest, trzeba termin umówić do dr Marcińskiego i zrobić USG. Quote
L/Olka Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 3 x napisał(a): po cichu licze ze moze misia bedzie tym cudem odbiegajacym od statystyki co ma duzo wiecej niz pół roku zycia oby... :) to cieszę się, że nie tylko ja jestem za. Też mnie trochę to stresuje - lepiej wiedzieć, na czym stoimy :) to termin trzeba umówić no i transport :) a kasę Misia jeszcze ma, tyle osób jej chciało pomóc... Quote
3 x Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 a jak z jedzeniem? bo było coś ze mamy tym paniom pomagac ale nie pamietam czy tylko w leczeniu czy w karmie tez? Quote
Lulka Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Misia dostała od sponsora 500 zł :loveu::loveu::loveu: zamowilam juz jedzonko 2 x15 kg brita seniora za 159 zł - jest juz u Misi poslanko za 79 zł ktore niestety idzie i dojsc nie moze:( kupilam jeszcze 2 miski w sumie za 15 zł obroze skorzaną za 20 zł i kiltix na pchelki za 38 zł Quote
Lulka Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 No w koncu firma od poslan sie odezwala, co prawda dopiero po tym jak uprzedzilam im ze zglaszam sprawe na policje czekam od 20.12!!!! podobno dzis mieli nadac poslanie.....paranoja jakas! ja w przyszlym tygodniu jeszcze latam z moja sunia po wetach, juz 2 tydzien i potem bede dzialac z Misia ;-) umowię wizytę, przywioze rzeczy, obfoce Miske specjalnie dla sponsora:) i zawioze ja na Gagarina na USG. Czy kazda godzina i kazdy dzien jest ok? Czy z tym USG to bedziemy gdzies jechac? Quote
L/Olka Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 [SIZE="1"]przepraszam, że zamilkłam na tak długo. Niestety mam jednego pieska mniej... :( co do Misi - termin w sumie obojętny, jedna z Opiekunek jest w sumie przez cały dzień w domu, chyba, że coś zaplanuje. Ale jak umówimy się z nią, to na pewno nie będzie problemu. Myślę tak: jeśli usg będzie ok, to chyba nie ma co jechać z nim dalej. Jak będą wątpliwości, to pomyślimy. Lulko, a jak z tym posłaniem? Nic pilnego oczywiście, ale tak sobie myślę, że nie bardzo ta firma :/ tyle czasu... Mam nadzieję, że już się sprawa rozwiązała. Quote
L/Olka Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Lulka napisał(a):Misia dostała od sponsora 500 zł :loveu::loveu::loveu: wielkie dzięki! ma szczęście ta Misia, powiem Wam... :) Quote
Lulka Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 ojej przykro mi bardzo z powodu psiaczka:( z tym poslaniem to kpina jakas, wyslali tydzien temu i do dzis nie doszlo, za to dostalam info, ze niby firma kurierska paczke zwrocila bo ponoc za duza byla (zamowilam 3 poslania) i dzis mieli ja przepakowac i wyslac raz jeszcze..... juz nawet nie bede komentowac..... w kazdym razie odradzam zakupy w sklepie ZOOPARTNER - DNO I BEZNADZIEJA!!! co do lekarza to jest taka opcja ze albo jedziemy na gagarina na usg do doktora Marcinskiego albo jedziemy od razu na wilanow (obok kosiarzy) na usg tez do doktora Marcinskiego i od razu na wizyte do doktora Czerwieckiego, obaj panowie sa we wtorki okolo 15.30 jesli bylby termin - choc juz na ten tydzien raczej watpie. Doktor Czerwiecki to super wet tak swoją drogą ;-) Quote
L/Olka Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 ja we wtorek w tych godzinach to bym mogła dopiero od 1.02. Ale któraś z Opiekunek pewnie da rade pojechać. Myśle, że można od razu na Wilanów i mieć to jednego dnia z głowy Quote
asiaf1 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Przepraszam za offa CZy Diana będzie miała tyle szczęścia co Misia. Zdiagnozowano u niej raka kości i najprawdopodobniej wątroby. Może macie pomysły jak jej pomóc :-(. Na razie jest na Paluchu do którego trafiła w cięzkim stanie zabrana od bezdomnego. http://www.dogomania.pl/threads/148882-Czy-muszAE-umrzeAE-w-schronisku-Onka-Dianka-prosi-o-pomoc-zbieramy-na-hotel Quote
Lulka Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 cud......poslanko doszlo po miesiacu! conajmniej jakbym na biegunie mieszkala.... lekarza musimy przesunac troche w czasie, bo mialam drobny wypadek i nie dam rady tak daleko pojechac... Quote
L/Olka Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Kochani, a ja zaśmiecę wątek Misi i zaproszę na wątek suni, która jest chwilowo u mnie, ale musimy pilnie znaleźć nowe dt :( sunia była kiedyś pogryziona przez dużego psa (o czym dowiedziałam się w momencie, kiedy do mnie przyjechała) i panicznie boi się moich suk. Z małymi i średnimi psami jest ok, ale moje za duże wyrosły ;-) zajrzyjcie proszę, może jak będzie nas więcej - to będzie łatwiej EDIT: podam link do trzeciej strony... do pierwszej się nie otwiera http://www.dogomania.pl/threads/179586-oddana-po-ponad-roku-umiera-ze-strachu-Mania-pilnie-poszukuje-tymczasu?p=14079060#post14079060 Quote
Lulka Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 umowilam Misie na czwartek 18.02 na 12,40 na USG teraz doktor jest na urlopie, wraca dopiero w czwartek, wiec zeby juz nie przeciagac i nie czekac do nastepnego wtorku zaklepalam termin na gagarina ;-) Quote
L/Olka Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Lulka, Opiekunki obiecały, że postarają sie dostosować. Na wszelki wypadek pozwoliłam sobie dac im Twój numer. Więc jakby coś miał nie wypalić - obiecały szybko dać znać, Tobie albo mnie. Jeśli wypali, to postaram się to tak zorganizować, żeby pojechać z Wami. Może się uda :) Misia pomerdała dziś do mnie ogonem i sobie poszła. Ale podobno ona taka jest jak jej druga Opiekunka jest w pracy. Sunia leży, czeka. A jak Pani wraca - zaczyna się zabawa. Wiecie że Misia nawet jakąś pileczką się chciała ostatnio bawić!! Quote
Lulka Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 wow super! babcia taka zabawowa:) dobra, ja tak jak mowilam moge pojechac sama, gdyby nikomu nie pasowalo, to zaden problem, byle by psiko dostac ;-) poslanie juz w bagazniku, obrozka i miski tyz wiec w koncu Misia dostanie prezenty, bo mi juz tez glupio, juz dawno powinnam wyslac zdjecia i podziekowania, ale los chcial inaczej... a na ile Misi starcza worek 15 kg karmy? Quote
L/Olka Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Lulka napisał(a):a na ile Misi starcza worek 15 kg karmy? kurcze, nie wiem nawet. Ale zapytam. Quote
Ewa Marta Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Ale fajnie, że Miśka zostanie przebadana:-) Jestem pewna, że jest szczęśliwa i że w związku z tym nie daje się chorobie, ale lepiej dmuchać na zimne... Wymiziajcie ją ode mnie, mój Jacek do tej pory wspomina, że Misieńka była wyjątkowo urokliwa i że od razu ją polubił:-) Quote
L/Olka Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Lulka napisał(a):dobra, ja tak jak mowilam moge pojechac sama, gdyby nikomu nie pasowalo, to zaden problem, byle by psiko dostac ;-) i tu ciekawa sprawa... bo Opiekunki powiedziały, że ona się za bardzo stresuje podróżami. Że się boi, że ją oddadzą. Więc jedna z pań zwolni się z pracy, żeby towarzyszyć suni :) Quote
L/Olka Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 a w ogóle, to sąsiadka zawsze przychodziła, więc gadałyśmy "na żywo". A wczoraj zadzwoniła telefonem. Odbieram, a ona się przedstawia. I potem chciała powiedzieć, że "od Misi". Ale nie powiedziała "od Misi" tylko: "od tej naszej najukochańszej Misieńki":loveu::loveu: Quote
Lulka Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 kurcze to niedobrze, to problem dla pań, ja zrozumialam ze jedna z pan jest caly czas w domu... i ze moge umawiac obojetnie na ktora.... Quote
L/Olka Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Lulka napisał(a): ja zrozumialam ze jedna z pan jest caly czas w domu Zazwyczaj jest. Ale zapisała się na jakiś kurs/szkolenie/czy coś w tym stylu. I akurat w takich godzinach, że ta wizyta wypada idealnie w środku - nie da rady ani dojechać na szkolenie później, ani sie zerwać :/ no pechowo. Quote
Lulka Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 to co robim? mam odwolac? Ciebie Olu nie bedzie, zeby wziac np. klucze od pan i sprowadzic mi Misule? Quote
Recommended Posts