Kosma Posted July 13, 2005 Posted July 13, 2005 Nie,nie szczotkuje swoim psom zębów.Uwazam,że na rynku jest tyle ciastek itp.rzeczy,czyszczących ząbki,że jest to raczej zbędne :wink: . Pozatym Czika,chociażby,gryzie tyl e kości,że to żabki jej oczyści... :fadein: Figaro a tY? Quote
Agappe Posted July 16, 2005 Posted July 16, 2005 ja uważam, że powinno się myć pieskowi zęby.. żeby uniknąć kamieni, itd.. osobiście robie to ale niezbyt często, bo mała za tym nie przepada.. Quote
Figaro Posted July 18, 2005 Author Posted July 18, 2005 Kosma napisał(a):Figaro a tY? Ja również nie szczotkuje swojemu psu zębów. Quote
paula_!99o Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 Ja tez nie, chociaz przydaloby mu sie :P ale watpie ze pozwolil by sobie :D Quote
Kati Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 bardzo zadko to robie, tak srednio raz w miesiacu (lub zadziej). niestety efekty zaniedbania sa widoczne. :oops: Quote
Gonia Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 mam troche wiedzy medycznej i wolę sama czyścić zęby,niż usuwać w narkozie kamień!!! Quote
gabi Posted September 13, 2005 Posted September 13, 2005 jestem higienistka stomatologiczną i czyszczę mojemu Astorkowi zęby raz na tydzień, przy dłuższej przerwie widać jeśli sa zaniedbane,,,,,oczywicie kamień nazębny tez zdejmuje sama bez narkozy, trzeba o to dbać jak się ma psa bo choroby dziąseł często wywołuje nagromadzony kamień.....niech piesor bedzie pachnacy i przystojny :) Quote
ASICA Posted October 17, 2005 Posted October 17, 2005 ja tam mojej suce nic przy zebach nie robie,ale moja mama tez jest stomatologiem wiec przy najbliższym nalocie poprosze by zajrzała dziewczynce do pynia :D :D Quote
Incunabula Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 Czyszczę regularnie, zwłaszcza małej, ona ma duże problemy z kamieniem. Quote
Labradorek Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Dasz dla pieska suchy chlebek po usmażeniu z piekarnika ponownie i będzie go gryzł, chrupał i do tego czyścił ząbki. Quote
aga.aksa Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 ja mojej myszy czyszczę zębiska(szczotka, pasta, kubek, zimna woda :evil_lol: ) albo daję cos z gamy dentaclean codziennie :razz: Quote
eveandAxel Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 Ja byłam ambitna i mialam szczere chęci ale Ax tego wybitnie nie lubi, a specjalne ciasteczka żadnych efektów niedawały. teraz kupiłam żeli do zębów, bez szczotkowania i sprawdzimy czy podziała. Koleżanka jest bardzo zadowolona, pies oblizując się ,rozprowadza że po ząbkach. Zobaczymy!:roll: Quote
Piesik Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Jeszcze mi się to nie zdarzyło. Aresik ma roczek i piękne ząbki (na razie) :lol: Quote
olapaco Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 ja mojemu maleństwu szczotkuję zęby raz w tygodniu :) Quote
Rybc!a Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 Tak ,ale rzadko! Mam specjalną pastę do zębów , ale niestety nie jestem w domu z powodu mojego głupiego, starego komutera który się zepsół i nie mogę wam powiedzieć jak ona się nazywa. Quote
Creatrix Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 Edo ma szczotkowane zęby tak średnio:D Raz może być raz w ciągu 2 tygodni, a potem 3 razy w tygodniu:D Quote
nadinee Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Probowalam wielokrotnie.. Niestety konczylo sie na tym, ze sam gryzł szczoteczke :roll: Ale kupuje czesto specjalne smakołyki, ktore czyszcza zeby :cool3: Quote
Onomato-Peja Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 nie trzeba psu czyścić zębów bo wystarczy raz na tydzień kość wołową podrzucić (za darmo w sklepach) albo jakieś denta rask Quote
requiem. Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Zależy mi na tym żeby myc moje (brudne bełne robaków i grzybów :diabloti:) zęby z gęby. Piesek dostaje kość wołową lub inne smakołyki które mu czyszczą. Quote
Daga&Maks Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 psu należy czyścić zęby tym bardziej jak ma problemy z kamieniem nazębym.Ja od czasu do czasu czyszcze psu zęby Quote
Recommended Posts