Kaalinkaa Posted June 12, 2005 Posted June 12, 2005 Mam pewien problem. Możliwe, że jestem niedoświadczona, albo co. No więc, sunia - kundel ONkopodobny, prawie 6 tygodni. Ma duży i twardy brzuszek. Nie wiem, czy powinnam się tym martwić? Chyba powinnam wziąść ją do weterynarza? Co jej może dolegać? Mieszkam w okolicy Tatar w Lublinie. Czy ktoś zna jakiś zakład weterynaryjny tam blisko? Proszę o odpowiedź. :cry: Quote
KORONA Posted June 12, 2005 Posted June 12, 2005 Koniecznie zabierz psisko do weterynarza. To bardzo młodziutkie zwierze, które trzeba traktować bardzo ostrożnie. Pomijając juz fakt, że w tym wieku psiak powinien być jeszcze przy matce. Konieczne jest odrobaczenie i szczepienie. Powodzenia. Quote
Kaalinkaa Posted June 12, 2005 Author Posted June 12, 2005 Tak, wiem, że powinna być przy matce. Niestety nie jest. Zabiorę ją do weta jutro po południu. Myślisz, że do tego czasu powinna dostać coś jeść? Mleko? Quote
KORONA Posted June 12, 2005 Posted June 12, 2005 Jeśli bedzie miała ochotę jeść to jej daj, ale Ja zastąpiłabym mleko np serkiem białym. Jesli nie bedzie jadła pilnuj suczke żeby piła. Najlepiej wodę. Mleko przy bolącym brzuszku może spowodować biegunkę. Wzdety brzuszek zazwyczaj jest oznaką zarobaczenia. Tymbardziej że psy w jej wieku powinny byc już dwókrotnie odrobaczone. Dobrze byłoby gdyby weterynarz zrobił kilkudniowa przerwę miedzy odrobaczeniem a pierwszym szczepieniem. Badz bardzo ostrożna, nieszczepione psisko łatwo może złapać jakieś choróbsko. Nie wyprowadzaj jej na spacery, a do weta zabierz najlepiej jakiś domowy kocyk na którym bedziesz mogła suczke położyć. zeby nie stykała się z weterynaryjna podłogą czy stołem. Quote
Recommended Posts