Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 507
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malibo57 napisał(a):
No! Tak mi mówcie:p

Ależ to prawdziwa prawda! Mówię Ci- śliczny jest! Piękną ma maść i mądre oczy a wiem też, że doskonale się "sprawdzi" tam, gdzie trzeba czegoś pilnować ;).
Byłam i widziałam Niunia błyszczącego i całego w uśmiechach...dobrze mu u ajlii i Jubu :)

Posted

Mam komunikat.
Dziś podjęłam decyzję o odłożeniu ( znowu, tym razem planowo) zabiegu chirurgicznego Niunia. Już wyłuszczam powody:
1. Stan Niuniowej szczęki znacząco się poprawia - zębodół się wypełnia i goi prawidłowo. Niunio zaczął nawet chrupać bardzo twarde ciasteczka i czuje się bardzo dobrze. Proces ten nastąpił w ciągu ostatniego tygodnia.
2. Lekka opuchlizna i rozpulchnione dziąsło przy sąsiednim zębie może być wynikiem poprzedniego urazu. Po przegadaniu sprawy z Ajlii i Jubu postanowiłam nie narażać Niunia na narkozę i ciężki zabieg, który może okazać się zbędny. Jak wszyscy wiecie, raczej unikamy interwencji chirurgicznej przy stanie zapalnym.
3. Postanowiliśmy "obstawić" Niunia nadal antybiotykiem oraz Notakehlem w kroplach, krzemem organicznym i nanosrebrem - liczymy, że tak wspomagany Niunio zwalczy stan zapalny.
4. W każdym momencie możemy skorzystać z interwencji stomatologicznej, jeśli nasze działania nie przyniosą oczekiwanego skutku.

Uprzejmie proszę wszystkich darczyńców ( którym serdecznie dziękuję za pomoc:loveu:) o wyrażenie zgody na zakup potrzebnych Niuniowi medykamentów.

• 2 weeks later...
Posted

Niunio wciąż otrzymuje zaplanowane leki, od zeszłego tygodnia również steroidy - coś wreszcie drgnęło w dobrym kierunku.
W środę kontrola i przedłużenie leków.

• 2 weeks later...
Posted

Przystojniak jeden, ale i tak zdjęcia niczego nie oddają w porówaniu do realu. Są takie psy, które nie są fotogieniczne z jakiegoś powodu, którego nie znam- tak jest w tej sytuacji :) Byłam i widziałam i powiem , że Niuniuś jest pięknym psem i kwita (może warto takie zdanie umieścić w ogłoszeniach? ;) )

PS cieszę się, że po lekach poprawa (powiem też synowi, to się uraduje :) )

Posted

Bo u Niunia uroda się zawiera w gracji, płynności ruchów, niesamowitej mimice. To pies który żyje pełnią życia i jest jedną wielką chodzącą radością. Nauczył się niedawno (od innego psa) polecenia "hopsa!" i wykonuje to z wielką pasją. Podaje też łapy, przybija "piątkę". A sam z siebie robi mi "akuku" ;) Np. podchodzi cichutko do mnie od tyłu (dosłownie się skrada), łapie delikatnie za dłoń i jak na Niego spojrzę to się uśmiecha całą paszczą. Co jest komiczne, bo jednocześnie stara się nie wypuścić mojej ręki - więc zazwczaj jest przemamlana dokładnie. Albo podkrada się od tyłu, nurkuje i wystawia mi łepetynę między kolana. A że ma niesamowitą ruchomość szyi to patrzy mi prawie prosto w oczy i szczerzy się z radości: "zobacz, jestem tutaj" :)

• 3 weeks later...
Posted

Dzisiaj o 22giej kończy się bazarek długowy dla Karusia (za TM) a ponieważ długi tego "mojego" psinki zostały już spłacone, połowę uzyskanej kwoty z tego bazarku
http://www.dogomania.pl/forum/threads/243549-Dla-Karo-złote-kolczyki-biżuteria-smycze-szelki-dla-kotów-maskotki-do-03-06
postanowiłam przeznaczyć dla Niuniusia na leczenie- i oby te pieniądze od Karuska pomogły Niuniowi wracać do zdrowia...:loveu:

Proszę prowadzącą ajlii o potwierdzenie wpłaty tu na wątku a malibo57 o potwierdenie otrzymania pieniędzy na bazarku (oczywiście po jego zakończeniu i rozliczeniu).

Posted

Bea100 - jeszcze raz dziękuje za wsparcie leczenia stomatologicznego Niuniusia :)

Zanim w/w bazarek się rozliczy, to ja wrzucam do Skarpetki Niunia 58 zł z tego bazarku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/242569-Wszystki-za-5-z%C5%82!-ROZLICZAMY/page12

Skarpetka Niunia na dzień dzisiejszy to + 58 zł. I duuuużo nie podliczonych jeszcze faktur za leczenie stomatologiczne: wizyt u weterynarzy, zdjęć rtg szczęki, badań krwi przed ew. zabiegiem, leków i suplementów wspomagających proces leczenia...

Posted

Bea, Ajlii - bardzo dziękuję za wsparcie:loveu: Niunio ma się coraz lepiej, więc ta zmasowana "akcja terapeutyczna" przyniosła oczekiwany skutek:)
A to zaległe fotki Niunia:

Posted

Metamorfoza jest zewnętrzna - widać na zdjęciach - i wewnętrzna.
Niunio, z psa z syndromem łańcuchowym, zamienił się w kanapowca. To wielka radość.
P.S.
Dostałam faktury - obiecuję zeskanować i wstawić.

Posted (edited)

Ano, nic nie musisz pisać, Kochana:) Wszystko widać!

Przy okazji wstawię obiecane faktury. Nie mam pojęcia, co zrobiłam z fakturą na ca 120,- za Vilcacorę z Uncarii...:roll:

Edited by malibo57