malibo57 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Odebrano telefon z informacją o wychudzonym psie. Wystarczył moment by ciotka Ziutka zjawiła się, gotowa do jechania do Konar sprawdzić zawiadomienie. Co na miejscu? Zdjęcia wszystko mówią. Pani nie przesadzała - pies był wychudzony. Na posesję pomogli nam wejsc policjanci wezwani z Sochaczewa, właściciele posesji nie bardzo chcieli się zgodzić byśmy weszli po psa. A teraz popatrzcie. z poczatku psna nawet na nas szczekał ale na widok miski wyszedł z budy i juz nie interesował się niczym prócz jedzonka widok psa był tak straszny, że jeden z policjantów odszedł bo nie mógł patrzeć na niego łapy psa są poranione - wynik obtarcia krótkim łańcuchem i odlezyn jedzenie przekonało psa, żelepiej będzie jesli go odepne z łańcucha WPŁATY 20.10.2009 Violetta B...................................100,- Quote
luka1 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 a teraz jedziemu - byle dalej od tego miejsca Jeszcze wizyta u weta. Białe dziąsła sa wynikiem hodowli jaką nosił na sobie pies Strasznie męczacy dzień, nawet na zimnym stole weta -zasnął A to zostawilismy u weta - dostalismy za nie upust, w koncu to białko :eviltong: I tak zostało jeszcze sporo zwierzaków na mordce. Quote
Isadora7 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 OMG ja chyba wymięknę, ależ anorektyczny szkieletor. A ilość twoarzyszy życia porażająca. Quote
Lionees Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Pani ze schroniska powiedziała mi,że u nas jest duuużo adopcji.Więc ja zdziwiona pytam "tak? to ludzie z Sochaczewa tak biorą psy na potęgę?":-o:roll:.Na co Pani odpowiedziała "nie,w Sochaczewie mało jest ludzi co adoptuje psy,nasze psiaki idą do Młodzieszyna,Żukowa... (i na podobne wsie).Ciekawe jak mają się te adoptowane psy,mam nadzieję,że nie tak jak ten biedak:shake: On pewnie nie jest ze schronu,ale jest na typowej polskiej wsi...:mad: Quote
agata-air Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Naprawdę przykry widok...ilość pcheł porażająca. Mam nadzieję,że mały wyjdzie z tego. Quote
kinga-kinia Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 O matko :-( Czy ci ludzie odpowiedzą za to co zrobili temu psu ? Dziewczyny te pchły weźcie w kopertę bombelkową i wyślijcie tym ludziom w prezencie. Quote
Neris Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Zastanawiam się, co by zrobili tacy ludzie, gdyby patrząc im w oczy spokojnie, cichym głosem zapytać: "Proszę pani/pana, dlaczego nie dawali państwo jeść temu psu?". Quote
Lionees Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Neris napisał(a):Zastanawiam się, co by zrobili tacy ludzie, gdyby patrząc im w oczy spokojnie, cichym głosem zapytać: "Proszę pani/pana, dlaczego nie dawali państwo jeść temu psu?". Pewnie by powiedzieli "no jak to!!! przecie niedawno co dostał źryć,a on to by nic nie robił tylko ziarł i ziarł" Słyszałam kiedyś taką odpowiedź bo sama zadałam takie pytanie ludziom mającym podobnie wypasionego psa:shake: Quote
kinga-kinia Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Renatko trzeba było tym ludziom powiedzieć ze jak pies tylko żre i żre to wygląda jak prosiaczek a nie jak trup. Quote
Lionees Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 kinga-kinia napisał(a):Renatko trzeba było tym ludziom powiedzieć ze jak pies tylko żre i żre to wygląda jak prosiaczek a nie jak trup. To było już jakiś czas temu,ale i tak nawtykałam ludziom długich i krótkich(sorki,ale edukować nie miałam siły:shake:) i pies został stamtąd zabrany Quote
emilia2280 Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Jezzzz, dziewczyny, Wy macie najgorsze przypadki w tym terenie czy tylko Wy te najgorsze akurat odkrywacie a w innych rejonach jest prawdopodobnie to samo, tylko nikt tam nie dotarl? Quote
malagos Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Całe szczęscie, ze go ktoś zgłosił :-( Ile on ma lat? Quote
Ziutka Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 malagos napisał(a):Całe szczęscie, ze go ktoś zgłosił :-( Ile on ma lat? Wet ocenia go na 3-a latka...więc psinka jest młodziutki. Quote
izzie1983 Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Matko, dlaczego w Polsce pasuje taka totalna znieczulica wśród 95% społeczeństwa? :angryy: Quote
elmira Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Ja staram się być dobrym człowiekiem i nikomu krzywdy nie robię, ale tego właściciela to bym uwiązała, gnoja, na łańcuch i jeść nie dawała, nie fundowała spacerów. Nic po prostu!!! Jak tak można? Jak można byc takim potworem? Przeciez te pchły, tego szkieletora żywcem jadły. Biedny psiak :( A Wy dziewczyny jesteście niesamowite!!! Quote
luka1 Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Dziś psiak prawie cały dzień spał. Wychodził z budy tylko gdy poczół zapach jedzonka. Dostawał gęstrza zupę z miesem drobiowym i ryzem - zgodnie z aleceniami wetki. Koło 17,00 pies wyszedł z budy i obszczekał buegające Hienki. Pies był wczoraj zapchlony - dziś pcheł juz nie ma zato wydala przepiękne sznury robali ( miał podany srodok na robale). Jest juz bardziej ruchliwy i niue śpi tylko leży sobie w budzie. A na mój widok ( albo michy :evil_lol:) macha ogonem. Quote
muka1 Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Biedactwo...dobrze ,że trafił w ręce Anioła ! Quote
__Lara Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 :-(:-(:-(:placz::placz::placz: straszne biedactwo! Quote
łolkiee Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 A ja zrobiłam sygnatury! 100x100 250x100 500x100 Quote
GoniaP Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 A czy "właściciele" poniosą jakąś karę??? Quote
wilczyca Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 :zly7::zly7: wszystko co możliwe ciśnie się na usta, Ziutka gdzie pies przebywa trzeba mu jakieś dietetyczne jedzenie podesłać żeby choć trochę nadrobił bo nie wiadomo jak on jadał i z jaką częstotliwością więc dieta jest wskazana (oprócz jedzonka o którym pisze luka1). Quote
Recommended Posts