Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tym razem pytam najzupełniej poważnie. Mój piesek zjadł czekoladkę ponieważ mi wypadła i spadła na ziemię, a on zaraz, jako potworny łakomczuch ją zjadł. Czy zjedzenie czekoladki jest tak poważne jak mówią, tzn., że może nawet zdechnąć? Jestem poważnie przerażony. Proszę o odpowiedź. Z góry wielkie dzięki.

Posted

trująca jest teobromina - ktora wystepuje w kakao... a dokladnie w nasionach kakaowca -

Jest ona niegroźna dla ludzi czy kotów, ale wpływa ujemnie na centralny system nerwowy i mięsień sercowy psów. Symptomy zatrucia to nadaktywność, drgawki, wymioty, biegunka, zadyszka i wzmożone oddawanie moczu. jesli tylko zauwazysz takie objawy - jak najszybciej kontaktuj sie z lekarzem i ... na milosc boska - PILNUJ PRODUKTOW, KTORE MOGA ZATRUC TWOJEGO PSA!!!

już 15 gram czekolady gorzkiej używanej do pieczenia może zabić pieska rasy chihuahua.

tu jest tabelka z podanymi ilosciami, ktore moga zaszkodzic psu - jesli okaze sie, ze Twoj pies zjadl jej zbyt duzo jak na swoja wage - dzwon do weta -

Animalia.pl :: Czekolada niebezpieczna dla psa

jaka to byla czekolada???? i ile wazy Twoj pies?

Posted

Piesek zjadł 1 szt toffi fee, czy jakkolwiek się to pisze. Waży ok. 8 kg. No jest troche aktywny i ma biegunkę, ale biegunka jest z kolei efektem zjedzenia marchewki.