keciulinka Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Dorosły kundelek w typie foksteriera Dorosły kundelek w typie foksteriera. Jest to pies posłuszny i zrównoważony, ale też wesoły i ciekawski. Jest bardzo uważny, doskonale wpasuje się w rodzinę. Dla dzieci będzie doskonałym partnerem do zabaw. Może stać się fantastycznym psem towarzyszącym. Dominującym jego umaszczeniem jest biały. Włos szorstki, twardy i gęsty. Piesek nie ma dt ani ds ,błąka się po małej miejscowości :placz: Potrzebny domek :shake: PW lub kecia1@wp.pl Quote
Olga7 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Jakie są losy tego pieska ? czy nadal błąka się czy tez może ulitował się kotś nad nim i przygarnął ? oby tak bylo ... Quote
keciulinka Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 niestety z tego co wiem psiak nie ma domu... podobno jest fantastyczny i naprawde żyje w niebezpiecznych warunkach :shake: błakanie się po wsi to nie jest zajęcie dla takiego psa ! szukamy domku.... Quote
Olga7 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 To pies błąka się po Braniewie ,czy po wsi ? Szkoda malucha -może jednak uda się ten wątek utrzymać ,gdyby nie udalo się wam jednak znależć mu domu ..:shake:.. To taki nieduży i fajny piesek -powinien prędko już mieć dom -nawet do tej pory ... Quote
keciulinka Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 Po wsi ale teraz niejestem w stanie napisać jaka to wieś. Pies jest bardzo łagodny i naprawde nadaje się do rodziny która chce fajnego psiaka. Quote
kordonia Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 A nie mozesz zawieźć psa do schroniska? Zimy pewnie luzem na dworzu nie przetrwa Quote
keciulinka Posted November 18, 2009 Author Posted November 18, 2009 Ten pies nie jest mój ja tylko wiem że jest taka sytuacja i po prostu pomagam w szukaniu mu domu. Quote
Olga7 Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Keciulinka-nadanie jakiegoś imienia psu bardzo ulatwia pisanie o nim i oglaszanie go-zrozum to .Zamiast pisać :" Kundelek w typie foksterierka na wsi pod Braniewem wciąż się błąka " -można wtedy pisać np.: " Foksik -Mix terierka błąka się kolo Braniewa" i już każdy wie ,że chodzi o tego a nie innego kundelka-prawda ? A co do imienie-wiadomo ,że po to wlasnie są tu nadawane psom imiona,żeby ulatwiać opisy i oglaszanie psów-a jesli trafią do nowego domu -to i tak na ogół dostają tam inne ,nowe imiona. Jesli jednak ty uważasz,że bezimmiennego psa latwiej jest oglaszać -i pisać w tytule długie opisy z ktorego trudno się zorientować o którym psie piszesz -to trudno ..:( . Piesek jest nieduży i ladny i powinien prędko znależć dom -trzeba mu jednak ulatwić -a nie dzialać w drugą stronę.:( Myslę ,że ogloszenie z propozycją tytulu podaną wyżej predzej przyciągnie oczy innych ludzi -pomysl o tym dłużej -a przekonasz się ,że stare ciotki nieraz mają rację. Kordonia- czy w waszym schronie nie znalazlo by się miejsce dla takiego fajnego psiaka jak ten Foksik -on prędko powinien znależć domek -jest nieduży i sliczny .? :) Quote
Olga7 Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 A Braniewo i tak chyba podlega pod schron w Elblągu -bo to te okolice i do Elbląga jest niedaleko ...? Quote
kordonia Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 keciulinka napisał(a):Ten pies nie jest mój ja tylko wiem że jest taka sytuacja i po prostu pomagam w szukaniu mu domu. A to on jest czyjs? Bo ja zrozumiałam, że jest bezdomny. W takiej sytuacji, kkiedy pies lata gdzies tam i nic o nim wiecej nie wiaodmo, danie takiego ogłoszenia niewiele mu pomoze. Schronsisko moze mu pomóc W przezyciu. I znalezieniu jak najbardziej domu, bo piesek jest rasopodobny Quote
kordonia Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Ludzie nie chcą psów, o kórych nic nie wiedzą, któe nie maja niczego zrobionego (mam na mysli czipy, szczepeinia, odpchelenie). Kieciulinka nie moze odpowiedizec na żadne konkretne pytania, bo nic o psie nie wie. W schronssku piesek otrzymałby przede wsszytkim ciepłoi jedzenie, ale też szczepeinia, opieke weta itd. Wioadomo by było, jaki jest do ludzi, czy nie jest agresywny, jak sie zachowuje na spacerach, itd. Oga7- schronisko przyjmie, jelsi sie powie, ze pies błąkał sie w Elblagu Quote
Olga7 Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Wiem Kordonia ..wiem ...ale może uda się znalezć temu psu dom zanim trafi do schronu ..a zima -tuz ,tuz ..:( Quote
keciulinka Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 Naprawde chciałabym mu pomóc ale ja nie wiele moge zrobić po prostu dowiedziałam się o nim i postarałam się znaleźć mu domek. Dziś zapytałam się o niego ale okazało się że psa nie ma możliwe że ktoś go przygarnął bo nie wychodzi na to żeby no został potracony czy coś. Pies był przyjazny i ładny więc może znalazł dom bo nikt nie widział żeby się błąkał. Quote
keciulinka Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 nie wiadomo prawdopodobnie ktoś go przygarnął nie błąka się już. Quote
hermana Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 [quote name='keciulinka']nie wiadomo prawdopodobnie ktoś go przygarnął nie błąka się już.[/QUOTE] Sama chetnie dowiedziałabym sie, co sie dzieje z tym psiakiem (zamieszczone zdjecie jest mojego autorstwa), nie błąka sie juz od dosyc dawna w sumie nie widziałam żeby ktos potrącił tego psa. Moze fromborski TOZ sie nim zajął, bardzo prosze o info bo psiur fajny jest. Quote
keciulinka Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 Raczej nikt z TOZu się nim nie zajął ,jeszcze gdy ogłaszaliśmy psiaka i później jak już go nie było widać byłam w TOZie i nie wiadomo było co się stało. Widocznie ktoś wkońcu go przygarnął ,psiak sympatyczny ,ładny i błąkający się. Oby ta historia naprawde dobrze się skończyła bo nalezy mu się domek. Quote
Recommended Posts