obraczus87 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 MNie najbardziej rozbraja, gdy Tobi kładzie się na grzbiecie i... zaczyna biec przez sen.. albo gdy mruczy przez sen :) Jak coś nabroi to jest taki karny. gdyby jeszcze był tak posłuszny jak jest karny to byłoby wspaniale :) Uważam, że w każdym prawdziwym domu powinien byc pies. Ja nie wyobrażam sobie życia bez psiaka :) Quote
ossa98 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Dzisiaj trochę na inny temat. Chciałabym Wam kogoś przedstawić. OSKAR " class="ipsImage" alt=""> Właśnie minął rok od tragicznej śmierci Oskara. Guaro przeżywa z nami wszystkie emocje, radość, euforię, ale i smutek, tęsknotę. Dzisiaj razem zapaliliśmy Oskarkowi znicz. :-(:-(:-( Quote
ossa98 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Śpij spokojnie Oskarusiu! Pamiętamy i kochamy. Quote
Monika z Katowic Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 [FONT=Book Antiqua]Mam nadzieję, kochany Oskarku [***], że znalazłeś drogę za Tęczowy Most...[/FONT] [FONT=Book Antiqua]I że ty Ty przywiodłeś Guaro do tego wspaniałego domu![/FONT] Quote
ossa98 Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Wracam do tematu głównego, czyli naszego kochanego dziubaska - Guarka:-). Zmieniliśmy mu karmę, i zdaje się, problemy trawienne zostały wyeliminowane. Kooopki są przepisowe, pożerania trawy prawie w ogóle nie ma. Guaruś ma zawsze świetny humor, jest skory do zabawy i pieszczot. Czasami na dworze, w istnym szale radości potrafi z taką predkością zataczać kółka wokół mnie, że boję się, że sobie głuptas łapki połamie. Zaczynam się jednak martwić, jak długo Guaro z nami jeszcze wytrzyma:shake:. Czy uda mu się zachować dotychczasowy stoicki spokój. Kochamy go tak bardzo:loveu:, że dopuszczamy się nagminnie molestowania poprzez głaskanie i przytulanie. Guaro wielki, więc nie ma się gdzie schronić przed naszą miłością. Wszyscy pragną bliskiego kontaktu z tym cudownym psiakiem. Wszyscy są z niego dumni. Jestem taka szczęśliwa, że los postawił Guarcia na naszej drodze:multi::lol:. Quote
Monika z Katowic Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Ja też jestem szczęśliwa, że to właśnie Wy pokochaliście GUARO!:loveu::loveu::loveu: Quote
ossa98 Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 [FONT="]Niech magiczna noc wigilijnego wieczoru przyniesie Wam spokój i radość. Niech każda chwila świąt Bożego Narodzenia żyje własnym pięknem, a Nowy Rok obdaruje Was pomyślnością i szczęściem. [/FONT] [FONT="]Najpiękniejszych świąt Bożego Narodzenia wszystkim dogomaniackim cioteczkom i wujkom,[/FONT] [FONT="]życzy Guaro z rodziną:-)[/FONT] Quote
ossa98 Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 Guarcio i szalony Maks, który przybył do nas na święta wraz z babcią i dziadkiem Quote
ossa98 Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 Po słodkim obżarstwie, czas na leniuchowanie... Quote
Monika z Katowic Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 [FONT=Book Antiqua]"Biegnie Aniołek, skacze po chmurkach,[/FONT] [FONT=Book Antiqua]niesie życzenia w anielskich piórkach.[/FONT] [FONT=Book Antiqua]Niesie w plecaku babki i świeczki,[/FONT] [FONT=Book Antiqua]a w walizeczkach złote dzwoneczki." [/FONT] [FONT=Book Antiqua]Życzę wesołych Świąt dla GUARO i Jego cudownej Rodziny!!! Monika[/FONT] Quote
ossa98 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Cisza, cisza jak makiem zasiał. Cioteczki nas nie odwiedzają Guarciu, tylko ciocia Monika o nas pamięta... Dziękujemy Monice i przypominamy się innym cioteczkom:-) Quote
chita Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 ja podgladam Was caly czas Kochani:loveu: Quote
obraczus87 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 ossa98 napisał(a):Cisza, cisza jak makiem zasiał. Cioteczki nas nie odwiedzają Guarciu, tylko ciocia Monika o nas pamięta... Dziękujemy Monice i przypominamy się innym cioteczkom:-) Ja też :) Udanego Sylwestra oraz wszystkiego najlepszego w NOWYM 2011 ROKU :) !!! Quote
ossa98 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 :-) Cieszymy się z odwiedzin i zapraszamy ponownie. Postaram się popstrykać trochę śnieżnych fotek Guarciowi. Guaro uwielbia śnieg, lubi go jeść, tarzać się w nim, brykać, biegać...Mrozy nie są mu straszne, choć ma taką krótką sierść. Ze spacerków wraca zadowolony, kręcąc na wszystkie strony dooopką. Strasznie zabawnie to wygląda. Ten jego sarni zadek i szczęśliwy pychol rekompensują nam szczypiące z mrozu policzki i przemarznięte do bólu kończyny. Quote
ossa98 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Byłam dzisiaj z córką u lekarza - od kilku tygodni ma problemy zdrowotne, robimy różne badania, chodzimy do specjalistów. Dzisiaj przyszła kolej na alergologa. Robiłyśmy testy - wynik nie jest dla nas dobry:roll:. Poza uczuleniem na białko, byliny, zboża, drzewa wczesnopylące, roztocza, Martynka ma również alergię na sierść kota i psa:shake::shake::shake:. Chcę, żebyście o tym wiedziały. Na razie nic groźnego się nie dzieje, poza delikatną wysypką na dłoniach i trwającym 8 tygodni katarem. Myślę, że to bardziej od roztoczy i białka niż od sierści. Mam taką nadzieję. W każdym razie, póki co, będziemy przestrzegały wszystkich zasad dotyczących kontaktów dziecka alergicznego ze zwierzakami. Tylko to możemy zrobić. Odczulanie w przypadku akurat tej alergii, jak powiedziała lekarka, nie ma sensu. Po prostu usuwa się źródło uczulenia. Tyle, że dla mnie takie rozwiązanie nie wchodzi w grę. Liczę na to, że Martynka po prostu z tego wyrośnie i wszystko będzie w porządku. Trzymajcie za nas kciuki! Quote
obraczus87 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Ojejku :( Trzymam kciuki za Martynke.... mam nadzieje ze alergia na siersc minie.... naprawde mam taka nadzieje :( Quote
Monika z Katowic Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 [FONT=Comic Sans MS] [/FONT] Quote
ossa98 Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Szczęśliwego Nowego Roku! przede wszystkim dużo zdrowia i mało trosk! Quote
ossa98 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Blisko... Coraz bliżej... " class="ipsImage" alt=""> W końcu razem... Quote
ossa98 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Mój kochany przyjaciel! Nie ma to jak relaks na mroziku:-) Lubię śnieżek Quote
Monika z Katowic Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Ależ śliczne zdjęcia!!! :Cool!: :iloveyou: Kochany, "śnieżny Guaro" z cudowną Rodziną! Quote
Recommended Posts