Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MNie najbardziej rozbraja, gdy Tobi kładzie się na grzbiecie i... zaczyna biec przez sen.. albo gdy mruczy przez sen :) Jak coś nabroi to jest taki karny. gdyby jeszcze był tak posłuszny jak jest karny to byłoby wspaniale :)

Uważam, że w każdym prawdziwym domu powinien byc pies. Ja nie wyobrażam sobie życia bez psiaka :)

Posted

Dzisiaj trochę na inny temat. Chciałabym Wam kogoś przedstawić.
OSKAR

" class="ipsImage" alt="">

Właśnie minął rok od tragicznej śmierci Oskara.
Guaro przeżywa z nami wszystkie emocje, radość, euforię, ale i smutek, tęsknotę.
Dzisiaj razem zapaliliśmy Oskarkowi znicz.
:-(:-(:-(

• 3 weeks later...
Posted

Wracam do tematu głównego, czyli naszego kochanego dziubaska - Guarka:-).
Zmieniliśmy mu karmę, i zdaje się, problemy trawienne zostały wyeliminowane. Kooopki są przepisowe, pożerania trawy prawie w ogóle nie ma.
Guaruś ma zawsze świetny humor, jest skory do zabawy i pieszczot. Czasami na dworze, w istnym szale radości potrafi z taką predkością zataczać kółka wokół mnie, że boję się, że sobie głuptas łapki połamie.
Zaczynam się jednak martwić, jak długo Guaro z nami jeszcze wytrzyma:shake:. Czy uda mu się zachować dotychczasowy stoicki spokój. Kochamy go tak bardzo:loveu:, że dopuszczamy się nagminnie molestowania poprzez głaskanie i przytulanie. Guaro wielki, więc nie ma się gdzie schronić przed naszą miłością. Wszyscy pragną bliskiego kontaktu z tym cudownym psiakiem. Wszyscy są z niego dumni.
Jestem taka szczęśliwa, że los postawił Guarcia na naszej drodze:multi::lol:.

• 2 months later...
Posted

[FONT=&quot]Niech magiczna noc wigilijnego wieczoru przyniesie Wam spokój i radość. Niech każda chwila świąt Bożego Narodzenia żyje własnym pięknem, a Nowy Rok obdaruje Was pomyślnością i szczęściem. [/FONT]

[FONT=&quot]Najpiękniejszych świąt Bożego Narodzenia wszystkim dogomaniackim cioteczkom i wujkom,[/FONT]
[FONT=&quot]życzy Guaro z rodziną:-)[/FONT]

Posted

[FONT=Book Antiqua]"Biegnie Aniołek, skacze po chmurkach,[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]niesie życzenia w anielskich piórkach.[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Niesie w plecaku babki i świeczki,[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]a w walizeczkach złote dzwoneczki." [/FONT]

[FONT=Book Antiqua]Życzę wesołych Świąt dla GUARO i Jego cudownej Rodziny!!! Monika[/FONT]

Posted

Cisza, cisza jak makiem zasiał. Cioteczki nas nie odwiedzają Guarciu, tylko ciocia Monika o nas pamięta...
Dziękujemy Monice i przypominamy się innym cioteczkom:-)

Posted

ossa98 napisał(a):
Cisza, cisza jak makiem zasiał. Cioteczki nas nie odwiedzają Guarciu, tylko ciocia Monika o nas pamięta...
Dziękujemy Monice i przypominamy się innym cioteczkom:-)

Ja też :)

Udanego Sylwestra oraz wszystkiego najlepszego w NOWYM 2011 ROKU :) !!!

Posted

:-)
Cieszymy się z odwiedzin i zapraszamy ponownie.
Postaram się popstrykać trochę śnieżnych fotek Guarciowi.
Guaro uwielbia śnieg, lubi go jeść, tarzać się w nim, brykać, biegać...Mrozy nie są mu straszne, choć ma taką krótką sierść.
Ze spacerków wraca zadowolony, kręcąc na wszystkie strony dooopką. Strasznie zabawnie to wygląda. Ten jego sarni zadek i szczęśliwy pychol rekompensują nam szczypiące z mrozu policzki i przemarznięte do bólu kończyny.

Posted

Byłam dzisiaj z córką u lekarza - od kilku tygodni ma problemy zdrowotne, robimy różne badania, chodzimy do specjalistów. Dzisiaj przyszła kolej na alergologa. Robiłyśmy testy - wynik nie jest dla nas dobry:roll:. Poza uczuleniem na białko, byliny, zboża, drzewa wczesnopylące, roztocza, Martynka ma również alergię na sierść kota i psa:shake::shake::shake:. Chcę, żebyście o tym wiedziały. Na razie nic groźnego się nie dzieje, poza delikatną wysypką na dłoniach i trwającym 8 tygodni katarem. Myślę, że to bardziej od roztoczy i białka niż od sierści. Mam taką nadzieję. W każdym razie, póki co, będziemy przestrzegały wszystkich zasad dotyczących kontaktów dziecka alergicznego ze zwierzakami. Tylko to możemy zrobić. Odczulanie w przypadku akurat tej alergii, jak powiedziała lekarka, nie ma sensu. Po prostu usuwa się źródło uczulenia. Tyle, że dla mnie takie rozwiązanie nie wchodzi w grę. Liczę na to, że Martynka po prostu z tego wyrośnie i wszystko będzie w porządku. Trzymajcie za nas kciuki!