Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Guaro to taki idealny facet! zrównoważony, czuły, "męski", potężny, dający poczucie bezpieczeństwa a jednocześnie skory do szaleństw, słodki.
Każdego dnia dziękuję losowi za to, że postawił go nam na drodze!
Będziemy walczyć dzielnie z alergią Martynki, żeby nigdy nic nie rozdzieliło nas z tym wspaniałym psiakiem.

Monika - pamiętam o Tobie i mojej obietnicy - :painting:. Nie myśl, że zapomniałam.

Posted

ossa98 napisał(a):
Guaro to taki idealny facet! zrównoważony, czuły, "męski", potężny, dający poczucie bezpieczeństwa a jednocześnie skory do szaleństw, słodki.
Każdego dnia dziękuję losowi za to, że postawił go nam na drodze!
Będziemy walczyć dzielnie z alergią Martynki, żeby nigdy nic nie rozdzieliło nas z tym wspaniałym psiakiem.

Monika - pamiętam o Tobie i mojej obietnicy - :painting:. Nie myśl, że zapomniałam.

Ja też pamiętam! Niech tylko zaświeci słońce w katowickim Parku Kościuszki!!!
Pragnę poznać Guarcia osobiście.
I marzę, by poznać Was - Ludzi, którzy podarowali Guaro serce pełne miłości!

:iloveyou::iloveyou::iloveyou:

• 1 month later...
Posted

Guaruś jest wspaniały:loveu:, nie mogę sie go nachwalić! chyba nigdy nie przestanę! co prawda ostatnio się trochę rozbrykał i w drodze do parku zaczyna za bardzo ciagnąć, będąc na smyczy, ale popracujemy nad tym. Kiedy się zatrzymuję, wraca do mojej nogi, patrzy na mnie ze zrozumieniem a jego spojrzenie mówi: dobrze wiem o co chodzi, będę grzeczny. Po chwili jednak, wiedziony różnorodnością ciekawych zapachów, zapomina o Bożym świecie, łobuz jeden:mad:. W drodze powrotnej, wymęczony po spacerze, idzie pięknie przy nodze, nawet bez smyczy...:lol:
Po Bozicie z łososiem nie miewa już problemów żołądkowych, ma piękną, błyszczącą sierść i warstwę zimowego tłuszczyku:evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Przyjdzie wiosna to szybko wróci do swojej sportowej sylwetki, juz ja nad tym popracuję:evil_lol:, tym bardziej, że mam obiekcje również do swojej sylwetki:diabloti:.
Guaro, nadal linieje na potęgę. Walczymy z kłakami jak się da. Kupiłam furminator, dzięki któremu wyczesuję co drugi dzień duże ilości podszerstka.
Córka, póki co nie ma niepokojących objawów alergii.
Oby tak dalej.

• 3 weeks later...
Posted

Muszę się czymś pochwalić (znowu:evil_lol:).
Na ostatnim spacerku, właściwie w drodze powrotnej, coś mnie podkusiło wejść na polankę, na której bawiły się dwa psiaki. Pieski te, młode i nieokiełznane, były totalnie podekscytowane zabawą patykami, tzn. ich aportowaniem. Podeszły do Guarcia go obwąchać, trochę poskakały, pobiegały, ale potem wróciły do swoich kijaszków. Zainspirowana tym widokiem pomyślałam, że może by z Guarciem tak spróbować pobawić się badylem??? Na początku oczywiście chciał sie ze mną bawić w zapasy, jak to zawsze ma w zwyczaju, ale potem...wziął przykład z psich braci i ku mojemu zdziwieniu pochwycił patyk w mordkę:lol:. Dla mnie to był totalny szok! nigdy, przenigdy patyki a nawet psie zabawki go nie wzruszały. Najpierw się trochę ze mną posiłował - tzn. bawiliśmy się w przeciąganie badyla, a potem udało mu się kilka razy nawet zaaportować:multi:. Musiałbyście mnie widzieć i słyszeć:evil_lol:. Pomna behawioralnych instrukcji, stawiających pozytywne wzmocnienie na pierwszym miejscu, rozpromieniona wrzeszczałam super! dobry pies! dobry aport! brawo!!!! Jak bym mogła, to bym go chyba do góry popodrzucała z tej radości. ECH, normalnie myślałam, że nasz dziubuś mnie już niczym nie zaskoczy, a tu proszę...

Posted

Wyglądało, jak bym była jakąś nawiedzoną "matką", której "dziecku", po wielu, wielu staraniach, w końcu coś się udało.

Kochany Guaruś daje nam tyle radości!:loveu:

• 1 month later...
Posted

No, i minął rok, odkąd przywieźliśmy Guarcia od Owieczki do miasta. Chłopak się ucywilizował, wypiękniał:evil_lol:. Wszyscy czujemy z jego strony akceptację, wielkie przywiązanie, miłość:loveu:. Najbardziej uzależniona od jego obecności jestem - JA:evil_lol:. Nie zamieniłabym go na żadnego psiego arystokratę. Guaro spełnił w 100% ogłoszeniową obietnicę - Psi anioł Guaro szuka domu!!.
Przez ten rok wiele się o sobie nauczyliśmy. Teraz rozumiemy się bez słów:lol:. Oby nic nie zakłóciło tej cudownej harmonii.

Mam nadzieję, że na długi weekend majowy uda nam się wyjechać z Guarkiem w góry. Zrobię kilka nowych fotek z pozdrowieniami dla nielicznych cioteczek, które jeszcze, od czasu do czasu, nas odwiedzają.

Posted

ossa98 napisał(a):
No, i minął rok, odkąd przywieźliśmy Guarcia od Owieczki do miasta. Chłopak się ucywilizował, wypiękniał:evil_lol:. Wszyscy czujemy z jego strony akceptację, wielkie przywiązanie, miłość:loveu:. Najbardziej uzależniona od jego obecności jestem - JA:evil_lol:. Nie zamieniłabym go na żadnego psiego arystokratę. Guaro spełnił w 100% ogłoszeniową obietnicę - Psi anioł Guaro szuka domu!!.
Przez ten rok wiele się o sobie nauczyliśmy. Teraz rozumiemy się bez słów:lol:. Oby nic nie zakłóciło tej cudownej harmonii.

Mam nadzieję, że na długi weekend majowy uda nam się wyjechać z Guarkiem w góry. Zrobię kilka nowych fotek z pozdrowieniami dla nielicznych cioteczek, które jeszcze, od czasu do czasu, nas odwiedzają.

Ossa98 :) Teraz wiem na pewno że marzenia się spełniają !!!! :D I psiakom i ludziom :)
całuskuję Was cieplutko :*

Posted

No, niestety:-( Nie udało nam się dotrzeć na miejsce. W drodze do naszej zalesionej przystani złapała nas burza, a po burzy samochód odmówił posłuszeństwa:shake:. Prawie odmówił - znaczy się zasygnalizował, że coś jest nie tak i trzeba było wracać do domu. Moje emocje można jedynie w taki sposób zobrazować:angryy::angryy::angryy:, a potem:-(. Ech:roll:.
Tak, czy owak, poniżej zamieszczam obiecane zdjęcia Guarka, tyle, że krajobraz nie taki jaki powinien być.

Guarcio i patyczek:-)